note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Monday, March 18, 2013

wanita tidak mudah touching

sape kate wanita ni sikit2 nak touching?ce cite ce cite?yang aku tao,aku pon wanita,wanita sejati,aku tak mudah nak touchig kalo bende tu takde kene mengene ngan aku pon.ce kalo ade kene mengene.sure aku ase cam nak sepak je dorang ni.cam aku,bende yang paling aku sakit hati kan,bile orang treat aku yang aku tak tao pape.yela.nampak je bodo.tapi,tak perlu kot nk tunjuk pandai sangat.tapi wanita ni tak pandai nk simpan2 sorang2.tao kenapa aku cakap camtu?sebab ni la,aku sakit hati sangat ngan sorang ni.haishhh.

#tak tao nk tuleh ape.tapi nk tuleh jugakk!

Sunday, March 10, 2013

stresskah aku?

hye2.dah lme tak tuleh blog.hikhik.malas gler.g satu sebab bz je kn.cane nk update.aku nak tanye ni.adekah aku stress?korang penah tak rase?cam kes aku ni kan,aku tak rase pon aku stress,tapi biler aku tido,aku mesti mimpi cane nak settlekan masalah audit yang aku tengah wat.tbe2 dalam mimpi pon aku penat gler2.huihh.tolong tolong~

Thursday, January 31, 2013

tips memcantikkan punggung




hye2.tak semestinye dah cantik tak perlu senaman?senaman tu untuk semua orang.jangan pulak dah sakit bru nk senam2 bagai.hee.daaaa.


Friday, January 25, 2013

resipi kek velvet

BAHAN-BAHAN:

2 1/2 cup (250gm) - ayak tepung baru timbang
2 sudu besar (15gm) serbuk koko
1/2 sudu teh garam
1/2 cup (113gm) unsalted butter
2 1/2 cup (250gm) gula kastor - kurangkan lagi best
2 biji telur
1 sudu teh esen vanila
1 cup (240gm ) buttermilk
2 sudu pewarne merah
1 sudu teh cuka
1 sudu teh baking powder

CREAM CHEESE FROSTING:

250gm creamcheese
30gm butter
1 sudu besar perahan lemon/lime
1 sudu besar esen vanila
1 sudu besar susu segar
100gm gula aising

CARA-CARA MEMBUAT KEK:

A:Takde buttermilk?jom belajar. Guna susu segar+cuka putih.so,buttermilk yang tadi korang dah buat,campurkan dengan garam dan pewarna merah.dan ketepikan.
B:Tepung yang diayak tadi campur dengan serbuk koko.

1-Dalam bekas mix berkelajuan sederhana: mix butter sampai creamy.then masukkan gula kastor dan esen vanila.
2-masukkan telur sebiji demi sebiji.
3-masukkan B (tepung yang di campur) berselang-seli dengan buttermilk.sampai sebati
4-panaskan oven.
5-sediakan loyang.campurkan baking powder dan cuka.then.teros masuk ke dalam adunan tadi.kacau sekejap.teros masuk ke dalam loyang (yang di sapu butter supaya tak lekat) dan bersedia untuk di ovenkan.
6-masak selama 175c (25minit-30 minit).jangan terlebih masak.sebab nanti terlampau kering

*baking soda+cuka:masa campurkan 2 bahan ni.masukkan kedalam adunan sebelum buih habis.
*bila oven dah betol2 panas.dan bersedia untuk masak.baru sedia kan baking soda+cuka.
*part ni yang susah sikit la.

CARA-CARA CREAM FROSTING:

1-masukkan kesemua bahan sehingga pekat.jangan mix terlalu lama.nanty terlampau cair.

dah siap?korang ley pelbagai kan kek tu.buat berlapis2 ke tak pon hamik seketul besar tu.then ubuh cream frostimg atas tu ke.ekot la acane.tapi kalo korang dah terbuat tebal2 gedabak.korang nak potong kan?cara nya.korang sejukkan dalam peti ais dulu.then.baru senang nak potong.boley kan?

Oke!done.sebenarnya dok carik resipi kat blogger2 lain.tapi takde yang same yang kte nye.resipi ini pon amik kat tenet jugak.dan.aku pon dah try.cane?aku rase dak2 kelas aku penah rase.sedap tak?so.nah resipi.try oke.bagi bakal mak mertua ke.hikhik.
tata.loveD.