note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Sunday, December 16, 2012

manusia dan tanggungjawab

hai.anda semua manusia kah?mesti la manusia.belom lagi la robot pandai bace blog aku kan.haha.i know you are.nak cakap ni.semua manusia semua nye ade tanggungjawab masing2.masih ingat lagi?sebab tu la wujud nya rukun iman.rukun negara.rukun tetangga.kan.sebab semua yang melibatkan manusia semua nya berasaskan tanggungjawab.penah nampak tak manusia bogel tepi jalan?penah?kalo penah,gud job.sebab anda dah berjupe dengan orang gilak.kan.ALLAH maha adil.bagi setiap manusia ni akal.melainkan orang gila tu,mereka dah di tempatkan di kalangan orang2 yang khas.wallahualam.sori aku takde hak pon nak bercerita pasal agama.sebab aku tahu aku jahil bab2 ni.tapi nak cite jugak.hehe.

actually,ape yang aku nak cite kan arini ialah pasal.....manusia.hehe.yelah.contoh terdekat kan.kenapa orang2 nak sangat jawatan tinggi.sedangkan mereke sebenarnya tak layak.mungkin layak,tapi boley ke jalankan?adakah sekadar cantik dalam resume?yela.semua orang nak carik keje bagus2 kan.tapi tidak kah korang pikir?nanti kat akhirat,ALLAH tgk resume korang tu.pastu tanye balek.ape yang korang dah wat sepanjang pegang tanggungjawab tu.haaaa.sape yang dapat wat dengan baik.well done,alhamdulillah.but yang lain?yela,rambot je same hitam.tapi berdiri lain2 tinggi kan.

cam aku.setakat ni.orang jarang bagi aku jawatan.hahaha.then,aku pon tak mintak.sebab aku dah tao perangai aku acano.dah la ade penyakit M.tao ape?pemalas punye budak.kan.baik tak payah.cume ape yang aku harap kan.oleh kerana dah "berumur".so,im trying to be a good person.jadik seorang yang cukup seadanya di mate hubby tersayang.waaaa.belom ade lagi la.tapi tak salah kan practice.practice make perfect kan.hahahaha!tapi actually,im still younger.yey!banyak mase lagi kan nak enjoy.so baik enjoy pueh2.sebab aku pon belom sampai jodoh nak jadik seorang isteri.cewah.ape2 pon.satu hari nanti semua wanita2 yang amat aku hormati.anda wajib pegang tanggungjwab sebagai isteri solehah dan isteri paling terrrrr cantik di mate hubby tersayang~

gambar curik lagi!
anyway.too sweet then im jealous too much



No comments: