note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Thursday, December 27, 2012

tips hilangkan segugut style aku!

mood:masih study

hai korang.segugut?tak sehat?sengal2 badan?satu badan bengkak2 sakit?haa.pompuan terpilih je yang akan merasai nye.aku nak kongsi sikit.memang sakit giler2 biler sengugut,tapi nak cite kan kesakitan tu.tak terlepas.tak tao kenapa.mungkin ALLAH hanya bagi nikmat dekat orang2 camni je.kesakitan kan akan menghapuskan dosa.

oke.sekarang aku taknak pakai petua2.aku nak pakai pengalaman aku sendiri.
1-minum air panas.
panas yang mendidih?haishh.jangan la.ala,minum cam minum petang tu ha.air teh-o pon oke.lepas minum lepak dulu atas katil.insyaallah.lege sikit.

2-senaman kaki bawah badan
yang aku penah bace.then ternyata.boley diguna pakai.korang baring.sambil tu kaki dua-dua kat bawah badan korang.dimana tapak kaki korang akan berada kat punggung korang.biar tegang perut tu.bile rase letih.lurus kan kejap kaki.pastu buat semula sampai rase tak sakit.dan lenguh sangat2.kemudian korang tidur.waaa.nikmat!

3-letak iron
ni aku buat mase sekolah2 dulu.tapi dulu2 tak berani sangat guna ni.aku prefer gune air panas dalam botol.pastu tuam.tapi kat rumah advance cikit.sebab iron aku yang takde wayar tu.selamat la gune.sebab kehangatan dia akan hilang sikit2.

4-makan ubat
actually,aku tak amalkan pon makan panadol atao pon makan ubat wane pink tu.tapi kalo dah terdesak sangat cam nk study ke.nak pegi kelas penting ke.nak tanak.kene makan.sebab tak tahan wo.takkan nak tidur berdiri kan biler sakit.tapi aritu sebab aku terseliuh kaki,hospital university aku tu bagi ubat tahan sakit untuk kaki dan perot sekali.sebab di nampak aku pucat giler.aku makan tu je la.wane oren.tapi tak disaran kan.

5-kerap buang air besar
korang perasan tak?kalo sengugut mesti nak buang2 je kan?bese la tu.so.layan kan aje.sebab dia akan lega kan sikit perot korang.bile lepas buang yang besar ke kecik je.mesty lege cikit.ye dak?

ade lagi tak?tak egat.actually,sengugut aku takde la sampai tahap muntah2 sume kan.tahap aku masih biasa dimana hanya sengugut dalam hari 1-3 je.time mengalir ke dalam gandum tu.hehe.oke korang.tata!

Wednesday, December 26, 2012

aku masih mude,korang?

mood: banyak lagi tak study

hye korang!nak cte.walopon mood banyak g nak study kan.tapi nk cite gak.nak jugak.ha?aku masih mude?memang pon.yehooo.lagi 5 hari dah nk new year.then.korang2 sume akan jadik tuwee...kan?haha.tapi bukan tu aku nak cite.aku nak cite pasal 'dy'.aku kan jarang update pasal dy.sekali sekale takpe kot kan?

dear aku tu kan.for sure ler boboi.oleh kerana aku ni si gegel yang bajek sweet giler,aku try understanding dy.dy pernah cakap kat aku.mungkin tak lah nak kawen awal2 camni kan.oke.actually dy bagi greenlight kat aku supaya enjoy pueh2 dulu.aku pon paham.sebab dy seorang 'bro'.then ade adek.umor dy?mude lagi.tu sebab takde sape pakse dy kawen pon.family dy same je cam family aku.yang membezekan.aku comel.dy tak!hahaha.ngookk!mane ley beze2.bakal family aku tu.haish.

lagi pon kan.aku try understand yang peranan 'bro' ni sangat kuat.sangat2 di perlukan.yela.dy sorang je bro.keje ke tak?harus la keje.tapi ape orang kate.kalo dah sampai jodoh.sejauh mane pon.kawen jugak kan?

tapi oke jugak au kawen lambat 'cikit' ni.atlease ley improvekan diri ni.pandai2 kan masak.menjait.bertukang.bertani.haaa.yang paling penting.solehah.hamik.ley letak hantaran tinggi-tinggi kan.nampak tak permainan aku?hahaha.cis.ops!merepek sudah.macam perfect sangat je kan nak letak tinggi kan.tak menyedor diri.if,22 dah keje bagus.aku rase tak jadik masalah pon kan.cume apa yang penting.niat tu penting.hopefully aku dapat keje bagus.supaya aku dapat tolong dy walopon aku letak hantaran tinggi giler2,yang angan2 tadi tu kan?ape yang aku nak,semoge ALLAH bagi keberkatan supaya hubungan aku dan dy akan jadik hubungan halal di dunia dan di akhirat.insyaallah.pastu dapat beby camni!omel nye!ley gomol2 kan?



alaaa.nak mengalir dol tulis entry ni.apehal ntah.tocing lebih.aku jugak harap.di samping dy tu mencarik keje yang halal.carik jugak ilmu sebagai hubby yang soleh.boley tarik wife dy ke syurga.tarik ke syurge je au.bukan nak bagi payung emas ke hape.ehem!


dah.nak out.sebab nak nanes bawah selimut

Tuesday, December 25, 2012

budak accounting tak tao debit kredit?

penat duduk atas kusi berjam2.cite tak besh actually.saje je nak tulis.sebab gatal tangan.nak cite pasal UBS ngn AUDIT EXPRESS.tao tak ape tu?satu application untuk auditor & accountant sahaja.

AUDIT EXPRESS

UBS

EXAMINATION CERTIFICATES
nak cite.actually senang.tapi biler ade mende detailed2 yang salah.memang akan teros dapat ZERO.then,aku dah pon terlanjur membuat kesilapan.adoi adoi.sedih au.tapi malas nak citer kesedihan ini.hopefully sume dah A.takpon lulus pon dah kire oke.alhamdulillah.sebab bukan senang nak lulus pon sebenarnye.kerana aku adalah kalangan orang yang careless.so.memang tak lah nak dapt perfect.tapi nak jugak.nak jugak.nak jugak.banyak sebab kenapa aku nak jugak dapat certificates ni.antaranye.my pointer!atoi atoi.sikit dol.so.if aku memang ditakdirkan tak lulus.amat la merisaukan.hape la nak jadik kan.sebab mase belajar ni pon.kalo tak tao debit credit.baik jangan teruskan di course Accounting.tol tak?seyesly down kot.anyway.wish me luck oke.i luv u allouussssss~

Sunday, December 23, 2012

cerita sweet

Malam Ahad..Selepas si suami balik ke rumah dari masjid, dia beristerehatlah dengan pasangannya.

ISTERI : Abang comel tau simpan janggut sejemput cmni.

SUAMI : Alaa.. janggut abang x berapa cantik mcm org.

ISTERI : Isyhh.. xpe,xpe.Ayg suka, biarlah mcm manapun. Tau abg simpan janggut niat sunnah bukan janggut 'cari makan' nk macho2 mengorat-ngorat.Siap abang kalau cmtu! (*Buat muka marah manje)

SUAMI : Hehe..Meh sini (*Peluk isterinya dan gesel2 janggut dia kt pipi isterinye)

Isteri : Abangggg!!! (>.<)


sumber : facebook

UMT banjir.yey!

warge UMT.tahukah anda?UMT dah separoh banjir?pergh..tolong keluar jalan kaki oke.nak tengok?







tu baru yang dekat.yang jalan memang target banjir tu.tak tengok lagi rupe dy guane kan.

sumber:facebook

Tuesday, December 18, 2012

comel lagi aunty ucu~

hai.youall nak tido dah?nak cite ni sebelom youallssss tido.tengok ni.tu name dy RAYYAN omel tak?omel tak?heee.geram giler.yang paling rase geram sangat biler dy buat camtu.ciap tangan kat pipi lagi.tengah mimpi kene kish ke ape kan.haha.ade kate muke aku same kot nan budak ni.yeke?hahaha.tapi aunty ucu lagi omel tao.tao2!




actually,nak citer!tadi tengah syok2 tengok citer.tibe2 my mom kol.ciap tanye.cane ngan persiapan last exam *konon2 last exam oke.then,tbe2 rase sebe salah.sebab supposely aku dah abeh study walopon satu subjek oke.lazy gurl betoi.anyway.ape pon terjadik.kene jugak pegang buku.supaya tak menyesal di kemudian hari.kan.betoi tak youallsssss~papai~

p/s:same tak muke?hahaha.comel lagi aku kan.pasan giler~





Sunday, December 16, 2012

manusia dan tanggungjawab

hai.anda semua manusia kah?mesti la manusia.belom lagi la robot pandai bace blog aku kan.haha.i know you are.nak cakap ni.semua manusia semua nye ade tanggungjawab masing2.masih ingat lagi?sebab tu la wujud nya rukun iman.rukun negara.rukun tetangga.kan.sebab semua yang melibatkan manusia semua nya berasaskan tanggungjawab.penah nampak tak manusia bogel tepi jalan?penah?kalo penah,gud job.sebab anda dah berjupe dengan orang gilak.kan.ALLAH maha adil.bagi setiap manusia ni akal.melainkan orang gila tu,mereka dah di tempatkan di kalangan orang2 yang khas.wallahualam.sori aku takde hak pon nak bercerita pasal agama.sebab aku tahu aku jahil bab2 ni.tapi nak cite jugak.hehe.

actually,ape yang aku nak cite kan arini ialah pasal.....manusia.hehe.yelah.contoh terdekat kan.kenapa orang2 nak sangat jawatan tinggi.sedangkan mereke sebenarnya tak layak.mungkin layak,tapi boley ke jalankan?adakah sekadar cantik dalam resume?yela.semua orang nak carik keje bagus2 kan.tapi tidak kah korang pikir?nanti kat akhirat,ALLAH tgk resume korang tu.pastu tanye balek.ape yang korang dah wat sepanjang pegang tanggungjawab tu.haaaa.sape yang dapat wat dengan baik.well done,alhamdulillah.but yang lain?yela,rambot je same hitam.tapi berdiri lain2 tinggi kan.

cam aku.setakat ni.orang jarang bagi aku jawatan.hahaha.then,aku pon tak mintak.sebab aku dah tao perangai aku acano.dah la ade penyakit M.tao ape?pemalas punye budak.kan.baik tak payah.cume ape yang aku harap kan.oleh kerana dah "berumur".so,im trying to be a good person.jadik seorang yang cukup seadanya di mate hubby tersayang.waaaa.belom ade lagi la.tapi tak salah kan practice.practice make perfect kan.hahahaha!tapi actually,im still younger.yey!banyak mase lagi kan nak enjoy.so baik enjoy pueh2.sebab aku pon belom sampai jodoh nak jadik seorang isteri.cewah.ape2 pon.satu hari nanti semua wanita2 yang amat aku hormati.anda wajib pegang tanggungjwab sebagai isteri solehah dan isteri paling terrrrr cantik di mate hubby tersayang~

gambar curik lagi!
anyway.too sweet then im jealous too much



Saturday, December 15, 2012

im gonna be stronger than u see~

i'm feel like i'm a stranger.how come!where my mistake?huuu. arrrhh...frustrated.very kot!i'm try harder being the best.i'm try harder being non sense person.i'm try harder avoid my self stay in my room.i'm really very tired.how long i wish to be like this?i'm trying to hide all my feeling.i keep all the story about a day.im not sharing with them.because they serve me like a strangers.i'm try not gonna be a immature.because i know.i still can faced all the obstacle.i wish i can be like this untill i blah from this room.end.

Friday, December 14, 2012

cerita sedih tak bape nak sedih~

hai hoi hai!hari ini dah 15 december 2012.waaaa.next week minggu last untuk menikmati environment sekitar kuliah.heeee.can't wait.but sayang nak tinggalkan.walopon salu puji2  U kesayangan ni,tapi sayang jugak au.yelah.lame kan dok cini.kat cini la tempat permulaan "inikah kehidupan".sedih.hewhew.actually,walopon salu gadoh2.terkutuk sane sini.tertampar sane cini.tapi korang the best!i luv them.i miss them like a bom.yelah.first2 masok U,umor pon bru bape kan.19 tahun tu aku rase aku masih kecik.kire orang cubit pon aku nanes la.tapi biler selepas 3tahon setengah.terase amat matang.opsss!takde la amat tu.pasan je!hikhik.

name:dayang fatihah
attraction:sgt penyayang like a mama!

name:ira hafizurafiqah
attraction:bes biler wat mate tajam kt dy!

name:fatin nur syafiqa
attraction:sgt uptodate!

name:nurrita
attraction:seyesly sgt matang!
name:amira farhana
attraction:can be a good listener
name:maherah
attraction:kawan mase skola.cool~

name:dak rumah lame
attraction:korang sgt bes!



seyesly,i will miss u'll.sebab tak tao kan.if dah keje ke ape ke.mungkin kawan aku takkan same cam korang.yela.im like a baby,and i need a baby sitter.then,i try harder to be a sister.then.tadaaaaa.i can do it.im a sister right now.not a baby~and the end of the word.im very appreciate to all.because we are a friend forever~


Saturday, December 8, 2012

hepy besday my BFFFF

alaaa.acano ley lupe besday my sayang ni!alaaa.sayang.sowi.im late!sebab sangat bz.sangat2 au.epy besday too you.epy besday to you.epy besday oo epy besday.epy besday to you.haha~






aku makhluk kecil~

bila berkata tentang rezeki,jodoh,maut,dugaan semua itu adalah kehendak ALLAH,siapa lah kita nak mempersoalkan semua benda yang bakal berlaku.kita takde hak.tapi yang pasti. USAHA je dapat menyenangkan hati manusia.aku.aku.aku tidak layak untuk bersedih apa perjalanan hidup aku yang telah ditetapkan oleh-NYA,tapi aku tak mampu nak menghindarkan segala resah yang terbuku di hati kecil aku ni.siapa lah aku.hanya makhluk kecil.tapi aku masih mempertahankan amarah supaya aku tidak hilang pertimbangan.supaya aku tak menghina diri ni,padahal,Tuhan yang menjadikan manusia kan ini supaya belajar dari dugaan hidup.tapi!aku tak boleh.tolong..!

twitter.facebook.facebook adalah ruang untuk mereka meluahkan ape yang meraka rasa.tapi mungkin tak semua benda akan merungkai penyelesaian melalui facebook.mungkin kita boleh kongsikan segala kesenangan kite.segala kurniaan yang tuhan bagi kat kau bertimpa-timpa,tapi tak ke kau pikir?kau akan menyecewakan hati manusia yang lain.mungkin aku salah tafsir.tapi banyak juga orang mempersoalkan pasal isi kandung "update status".aku pon takkan terlepas dari kesilapan.mungkin itu rezeki kau.aku tak layak untuk kongsi ape yang telah kau usaha kan.boleh kah aku mengelarkan diri sebagai "unlucky person?".perlu lah aku beristighfar berjuta kali.kerana aku adalah seorang yang bertuah dari segi yang lain.berdosa nya aku pada NYA.alhamdulillah.bila setiap kali terjadi bende yang same.aku akan sentiasa berfikir dan berpikir dan berpikir.bagaimana kah aku ingin menjadi macam meraka.

aku sangat inginkan keselesaan kehidupan pada hari yang akan datang kelak.kerana.keselesaan adalah lebih berkat dari kekayaan.sebagaimana kekayaan adalah medium penting di kala dunia serba moden.mungkin aku yang akan berkata-kata di dalam hati berkenaan hal ini.mungkin manusia-manusia yang lain tidak.kerana mereka sangat-sangat luck.sangat cemburu di lubuk hati ini~


Monday, December 3, 2012

i just pretend just like strong person~

hai.do you ever feel that u in sad mood but you wont to cry anyway?arrgh. i very suffer of this.i'm want to be a mature.to be a professional.but i can't. plish. give me a solution for this.i need that solution.because i'm want learn about a life. A life that have a all experience to be pretend person.to be professional person and to be mature person. i can't often update my sad story in fB,because it will be make other person very annoying with my story. u get it?arghh..to be mature dearest dylla~

sisa-sisa terakhir~

hai2!ni dah 3 December 2012.so.aku ade lagi sebulan 13 hari je lagi kat University kesayangan ni ha!yeyeyeyeyeyeyyeeyyy!!alaa.korang2 yang dah grad tu mesti cakap "zaman u dulu paling bes la ape la" kan kan?memang pon!tu sebab aku nak menikmati cukup2 keindahan UMT ni.hooray~

sambil2 on9 tu.aku ade jugak la tengok2 budak2 kat chat kan.sebab nak ajak makan bersama.yela.nanti ntah biler pulak nak jupe kan.even aku tercongok kat KL tu ha.tapi tak semestinye dorang datang nanty aku ley jupe kan.sedih!howww!

dalam mase ni.aku jugak rase ade mulut2 yang memanggil2 name aku dalam seruan gosap dorang.ha?cane tao?bese broo.dunia ni kecik je bro.then.tak pe la.pasni korang tak dapat jupe aku dah pon.then aku pon malas nk jupe korang.cukup.cukup.hahaha!(tak de la nak tocing ngat).

cube tengok jadual bulan 12 aku tu ha!oke.no weekend.so.cane nak study?waaaa.dah la 7 subject sem ni.*doa kan 4 flat oke!aku akan cube sedaya mungkin walopon ade makhluk2 yang mencemburui aku.haha.dah la pandai  sgt,pastu ade orang jeles.hape ke hal nye ntoh!lawak2 korang ni.



hooray!bulan 1 adelah bulan yang dinanti2 kan.final exam.haha!besh tak?bes kan.final yang bakal aku tempuh untuk terrr-last kali nye di UMT.insyaallah.pasni2.tak tao la cane.mungkin ade je lagi exam yang lain.*wish me luck oke.


oke!finally.jika aku boley harungi perjalanan selama 3 tahon setengah sem ni.korang pon lagi boley.sebab aku adelah golongan orang yang lemah je.korang lagi2 kuat.tata~!

Saturday, December 1, 2012

tolong bagi gred Mr. English saye!

oke everybody!because next week and the forward next week,i will have a oral examination with my subject,guess what?for subject ATAP(Accounting Theory and Practices).so,i should and very2 should be pro in speaking English. oohhh mai!my lecturer very fluent for their English,and even study in that class,i felt that i'm at oversea right now. hikhik.so hyperbola. sorry to say.actually,my English is very very worse in the world. you know y?because when i still in secondary school, i'm not interested in English class. but even im interesting right now,i still can't catch up all phase and word for being good in English. y?y?i don't know how to improve, even certain lyric and pronounce for the song i can follow for the same rhythm.

oke!i think so many correction should be address there. anyone can help me?oowh! it will be embarrassed me so much. but for improve my Mr English, i will thanks to you a lot.oke.wish me luck for oral examination.


Thank You Comments Pictures