note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Thursday, November 29, 2012

home sweet home~

hooray!malam ni pulang ke kampung halaman.sebab ape?ade la.rahsia.rahsie.haha.yang penting aku mesti balek malam ni jugak.nak ekot?jum.jum.dok dalam bagasi aku eh.


sudah tentu ak naik AirAsia walopon jarang naik.hikhik.nak jimat mase.adoi.mesti korang asek cakap "untung la boley naik flight" kan kan?cis!bedebah.i dont like that statement.g pon babah aku nye booking pon.ak naiki nye pon.muahahaa!oke.nak layan runningman ni.tata.tu je nk cite~

Sunday, November 25, 2012

kenapa ade waktu2 untuk pilih kasut?

korang penah alami tak biler dah beli kasut,pastu bawak balik umah,tibe2 kasut korang tu jadik longgar takpon ketat giler?aku pernah wei!yang nak cite ni mase baru2 ni.mase pegi JPO(Johor Premium Outlet),sempat lagi beli kasut Vincci (RM70 for 2 item),murah murah murah!tapi sebab kan masalah teknikal.takley nk tunjok kasot kat korang.gambar curik boley tak?

ni nak citer.mase aku beli tu kan.cuace cam sejuk2 nak hujan.tapi memang mase try then sempat jalan2 satu kedai tu,kasut tu longgar je au.kalo nak tao,bukan kaki kanan aku yang besar,kaki kiri tu yang besar.tu sebab biler try sume kasut kat tester tu,muat2 je kaki kanan.biler tang kaki kiri masok.mak ai.ketattt!kasut korang jugak boley mengecut au. penah dengar ke kaki yang mengecik?haha.membesar ado lah kan. pada satu hari ak nak g kelas kan.pakai la kasut baru.hewhew.dah la jalan kaki pegi kuliah sane tu.then.rase teramat sakit kaki tu.sampai melecet terok.bayangkan panas2 terik lak tu.


tapi hari ni bessss!dari pagi tadi cuaca suam2 je.asek hujan2.biler pakai kasut tu.rase selese cam beli aritu.yey!tapi rugi la.mesti pakai waktu cuaca suam2.cis.lagi pon,sebelom korang pakai kasut tu,better korang gigit cikit belakang kasut tu.tapi tu hanye lah petua orang dulu2.mase gigit ciap cakap "meh aku gigit kau sebelom kau gigit aku"...selamat mencube!

graduation day to my fren~

selamat berkonvo kat dila tok taon depan.insyaallah!pukul 10.50 pagi jalan nak pegi library tok discussion. curik2 pandang kat skrin.waaaa.nampak orang kat atas pentas tengah amik skroll tu.teruje2.balek pulak pukul 4.50 petang.dengar lagi suara2 kat Dewan Sultan Mizan tu ha.haishhhhh.dalam hati ni ade beribu2 rase.sebab nye aku tengah serabot nak wat asgment yang tak gerak2.heppy sangat tengok dorang2 ni dah konvo.ce bayangkan,same batch tapi dorang konvo dulu.almaklumlahh ak pon kos 4 taon.sayang UMT lebih.hikhik.ade lah kawan2 ak ni ajak2 pegi snap pic bersama dorang pagi ahad tu.tQ awak sebab ajak saye.tapi saye je tak pegi.hikhik.sebab banyak keje satu.sebab nak ucap congratulation ekot technology celah2 jari ni je.hikhik.oke!moge lepas grad.korang2 dapat keje yang bagus2.oke!












*maap!curik gambar anda2.hahaha.

Saturday, November 24, 2012

kelebihan surah Taha

hai!korang penah hafal tak surah ni?aku ni bukan la utajah.tapi kan.surah2 pilihan ni ade hikmah dan power dy tersendiri au.surah ni adalah surah pelembut hati.mengikut jelajah pembacaan aku tu.korang bace dalam hati.then korang cam hembus kat leher orang tu.tapi rase nye kalo kite ni takley nk hugging2 bagai (harem),korang bace je la dalam hati.then jawab persoalan dy tak pon bagi salam kat dy.suai sangat untuk interbiu.moga2 penginterbiu kite tu lembot hati dengan sume jawapan kite.insyaallah~



oke korang!selamat mencube~

dinner~

pergh!lame giler2 tak update.bukan hape.sebab ade kekangan mase dan WIFI.hee.actually kenape tibe2 je ak blogging?antara sebab nya.aku stress giler.tak tao cane nak luahkan.kalo marah atao nangis.cam bebudak je kan.yela.umo pon dah 22 taon.WAJIB jadik matang beb.hehe.ak rase ringkas je kot.saje nk lenguh2 tangan nk tuleh2.hehe.oke!gambar dinner se!nanty upload lg~