note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Wednesday, May 2, 2012

sape suruh benci sangat

sambil mate memandang gambar-gambar dalam folder,pap!dapat idea dah,aku nak cite pasal sorang manusia yang bernama teman.tapi cite ni dah lepas,so pada sape2 yang bile bace pastu tibe-tibe teringat kat dy,boley bagitao,kite main teka-teki nak kat sini..haha..!

case 1:

mase sekolah dulu an,ade la sorang budak junior ni,dah la kerek,poyo lak tu,pastu nak carik pasal lak ngn senior an,siap wat senyuman yang manis kerek kat orang lain tapi boley pulak aku terkene tempias nye *cam la baik sangat,memang patot kene tempias pon!,tapi bila dah lame-lame kan,tibe-tibe budak tu boley jadik frendly lak ngan ak..haha.siap jadik satu team netball lagi..giler lawak je bile teringat bende-bende ni..almaklum la,bile junior kurang setahon dari senior memang salu bermasalah je,betol tak?tambah-tambah pulak kalo duduk asrama,tapi bile dah naik2,kamcing nye bende yang bukan-bukan..haha..aku sure 99.99% mesti korang alami nye walaupon sikit..tu la cakap "jangan benci sangat,kan dahh...."

case 2:

mase kat u pulak,aku ade gadoh lagi,gaduh gile-gile punye la,seyes tak tao nape ak tak suke perangai dy yang satu ni..padahal,oke je sebenarnye..hahaa..gedik ayam an?agak lame jugak la ak tak tegur-tegur dy cam dulu,*rindu pon ade..haha..pastu sekarang ni ntah camne ak boley go on ngan dy,siap boley bergurau2..mule-mule hati ak cakap sorang-sorang "uik?boley bawak bergurau?kenapa dulu tak?camne boley elok sedangkan ak marah dy aritu sampai dy nanes.."haa,seyes aku cam menyesal pon ade sebab tak menahan,tapi rase nye kalo ak tak marah dy,seyes ak takkan baik camni..'tQ kak kiah, sebab wat ak baik ngn ko sebelom kite grad..'..tu la cakap "jangan benci sangat,kan dahh.."

case 3:

yang ni pulak,pasal budak yang paling wat ak annoying au..nak tao sape?meh dengar dulu cite ni,mase tu kan ak dapat pegi main 'catur bistari' kat upm,oke first time ak tengok dy,seyes kerek gile,dalam hati cakap camni 'hee..annoying gle,poyo je nak pakai jeket2 la bagai,macam hansem je..'seyes ak tak tao nape ak tak suke tengok ko,maybe ko ade gaye playboy?hahaha..tettt...tak tao tak tao..pastu bile dah sampai upm an,ak pulak satu team ngn dy..waaa,terkedu kejap,oleh kerana ak engat ak sorang je junior,abeh sume ak panggil kakak dan abang*eerrkk terasa gedik..pastu terlintas dalam fikiran ak cakap camni 'kakak,ni camne?'pastu tibe-ade suara gedik sambong "ewah,kakak tuu,nak panggil jugak la..."terus ak dongak nak tengok suara gedik sape yang berkate-kate,rupe nyee....ko!ceit..kacau ak ye..haaiiihh..tibe-tibe..hati ak cakap sorang-sorang 'eeh,mate ko cantek rupenye,wane coklat la..waaa..betol la ko hensem....'oppsss.!nampak,ak dah stat suke dy...dah dah dah!stop...hee..tu ak cakap,jangan benci sangat,nanti camni la jadiknye..haha..pape je kan?dah,tak ley cite lebih2,nanti orang annoying kat ak..oke!dah abeh..tata!

jalan-jalan melawat bank cimbi!

No comments: