note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Wednesday, May 2, 2012

dapat ape kalo kaple same u?

ak nak tanye,bes tak kaple mase belajar?kalo tanye ak,sure-sure ak kate syiok weh,kao giler tak bes.kan.oke,ak nak cite mase kat u la sebab sejarah paling dekat yang ak pernah alami.kalo orang baik-baik ni mesti tengiang-ngiang je soalan ape yang ak dapat kan kan kan?oke,ak jawab,dapat susah!nak tau sebab ape?sebabnye salu budak-budak u ni main-main je pon,nak test market je,.pastu kenapa ak boley kaple dengan dy?haha,sebab budak yang ak salu cite-cite tu dah senior,sure-sure la ak nak beb,klo korang dapat pulak yang jenis pikir the future walopon kite tak tau sape jodoh kite an,ak amat amat mementingkan usehe seseorang tao.bak kate "wanita hari ini>>laki kalo tak nakal bukan laki"so tolak tepi kejap yang nakalnakal tapi yang penting usehe.kan?

ape pulak yang sonok nye kalo kaple ni?haa..ni part yang paling ak tak sabar nak cite..

pertama-tama>>sure-sure la body guard an.betol tak?contoh>>study same-same*konon je study..puii..menyampah doe* ak penah la wat camtu mse kat matrik,tapi ape pon tak boley..dengan sume mata-mate tengok,malu sehh...haish..so,mase kat u ak tak penah langsung stdy bersame-same budak tu..haha..baik bukan?sebab belajar dari kesilapan..

kedua-dua>>bosan-bosan ajak dating,salu pulak tu bosan nye..haa,yang ni tak boley bla,sebab nak dating pon dekat-dekat asrama je kot,hoii,gentle la sikit,nak dating pegi la kedai makan ke kalo boley jaoh-jaoh tu,library ke,nak jugak ak ajo..pastu dalam page B** penoh orang cakap pasal engkorang yang dating dalam gelap.sakit mate bace,sebab ak nak defend pon tak boley,sebab ak pon tak dating kat asrama...haha..lol!

ketige-tiga>>"yunk,malam ni kawan tak ajak makan,jum teman mamam.."waaa,yang ni paling bes,sebab makan free beb,sape taknak.takot ubuh ubat?haiya,jangan la sempit sangat otak tu,dah tao pakwe takley pakai,bawak la kawan len,ape susah,tapi nak nasihat,kalo orang lua,jangan la korang berani-berani sangat,yang tu sure-sure ak zip mulut sebab tak nak bagi tips ape an.

keempat-empat>>"yunk,ni cane..?"haaa,ni pon ak suke,yela,pakwe tolong wat asemen.*gune fb je kot.haa,betapa ak mengguna pakaikan fb an.korang ade?aah,baru ak pasan selama ni takpenah ak pegi library even nak on9 bersame-same..waa,sempoi gak an.

dapat tak ape yang ak nak cakap?bende ni ade jugak pro and con's,ak tak cakap pon ak perfect sangat,cume ak banyak belajar dari kesilapan,pastu dapat pulak idea ak nak wat entry ni mase ak wat dicussion kat library malam-malam,seyes berlambak-lambak orang dating.so,kalo korang jadik kaple yang sempoi,insyaallah,ade jodoh tu,sebab kalo beria-beria tu yang salu tak jadik.tu orangorang dulu la cakap..copy paste je kate-kate orang dulu-dulu sebab ak pon orang sekarang-sekarang..hihi..oke dah abes..papai~

sape suruh benci sangat

sambil mate memandang gambar-gambar dalam folder,pap!dapat idea dah,aku nak cite pasal sorang manusia yang bernama teman.tapi cite ni dah lepas,so pada sape2 yang bile bace pastu tibe-tibe teringat kat dy,boley bagitao,kite main teka-teki nak kat sini..haha..!

case 1:

mase sekolah dulu an,ade la sorang budak junior ni,dah la kerek,poyo lak tu,pastu nak carik pasal lak ngn senior an,siap wat senyuman yang manis kerek kat orang lain tapi boley pulak aku terkene tempias nye *cam la baik sangat,memang patot kene tempias pon!,tapi bila dah lame-lame kan,tibe-tibe budak tu boley jadik frendly lak ngan ak..haha.siap jadik satu team netball lagi..giler lawak je bile teringat bende-bende ni..almaklum la,bile junior kurang setahon dari senior memang salu bermasalah je,betol tak?tambah-tambah pulak kalo duduk asrama,tapi bile dah naik2,kamcing nye bende yang bukan-bukan..haha..aku sure 99.99% mesti korang alami nye walaupon sikit..tu la cakap "jangan benci sangat,kan dahh...."

case 2:

mase kat u pulak,aku ade gadoh lagi,gaduh gile-gile punye la,seyes tak tao nape ak tak suke perangai dy yang satu ni..padahal,oke je sebenarnye..hahaa..gedik ayam an?agak lame jugak la ak tak tegur-tegur dy cam dulu,*rindu pon ade..haha..pastu sekarang ni ntah camne ak boley go on ngan dy,siap boley bergurau2..mule-mule hati ak cakap sorang-sorang "uik?boley bawak bergurau?kenapa dulu tak?camne boley elok sedangkan ak marah dy aritu sampai dy nanes.."haa,seyes aku cam menyesal pon ade sebab tak menahan,tapi rase nye kalo ak tak marah dy,seyes ak takkan baik camni..'tQ kak kiah, sebab wat ak baik ngn ko sebelom kite grad..'..tu la cakap "jangan benci sangat,kan dahh.."

case 3:

yang ni pulak,pasal budak yang paling wat ak annoying au..nak tao sape?meh dengar dulu cite ni,mase tu kan ak dapat pegi main 'catur bistari' kat upm,oke first time ak tengok dy,seyes kerek gile,dalam hati cakap camni 'hee..annoying gle,poyo je nak pakai jeket2 la bagai,macam hansem je..'seyes ak tak tao nape ak tak suke tengok ko,maybe ko ade gaye playboy?hahaha..tettt...tak tao tak tao..pastu bile dah sampai upm an,ak pulak satu team ngn dy..waaa,terkedu kejap,oleh kerana ak engat ak sorang je junior,abeh sume ak panggil kakak dan abang*eerrkk terasa gedik..pastu terlintas dalam fikiran ak cakap camni 'kakak,ni camne?'pastu tibe-ade suara gedik sambong "ewah,kakak tuu,nak panggil jugak la..."terus ak dongak nak tengok suara gedik sape yang berkate-kate,rupe nyee....ko!ceit..kacau ak ye..haaiiihh..tibe-tibe..hati ak cakap sorang-sorang 'eeh,mate ko cantek rupenye,wane coklat la..waaa..betol la ko hensem....'oppsss.!nampak,ak dah stat suke dy...dah dah dah!stop...hee..tu ak cakap,jangan benci sangat,nanti camni la jadiknye..haha..pape je kan?dah,tak ley cite lebih2,nanti orang annoying kat ak..oke!dah abeh..tata!

jalan-jalan melawat bank cimbi!