note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Monday, April 30, 2012

berjalan sambil tengok-tengok2 ke atas

assalamualaikum..haa,harini nak update pasal islamik2 sikit,tu yang siap tulis salam lagi an..actually,aku nak cite pasal pengalaman dan keajaiban yang aku pernah alami depan mate dulu2..nak kongsi jugak kat korang supaya korang pon percaya ape yang korang tak bersyukur oke..*tapi sape yg bersyukur tu alhamdulillah oke..

oleh sebab kos accounting ni terlalu banyak sangat pra-syarat an,nak dijadikan cite yang amat sedih,mase sem tu,ak FAILED subjek FINANCIAL ACCOUNTING 3,sebab kalo failed FA3 tak ley amik FA4 kn,bile aku dapat tao je result secara automatik airmate ni mengalir tak henti-henti,seriously sedih+takot gle2 nye..sape nak extended kn?ce cakap sape?pada mase tu pulak aku ni tengah keje part-tyme kt pekan tu..dah la letih pastu sedih,haiishh,takdapat nak gambarkan dengan kata-kata..

pastu kan,dan2 lak kawan ak cakap ade short-sem,memang berat sangat-sangat hati nak pegi,sebab tahu diri ni lembab,tapi!takpe,sebab ramai lagi yang join.

sesampai di UMT untuk wat short-sem,aku memang down gle-gle la,tapi still wat cool je kan,bese la kalau ak lemah,orang lain pon lagi lemah..betol tak?pastu esok nye ade kelas dy..aku tahu kenapa ak boley failed,sebabnye ak tak suke lecturer tu ajo,seyes dah macam kat oversea,tak paham dow!tapi bile short-sem ni,dy still ajar ak lagi tapi aku REDHA..penting tu..pastu dah mule kelas ak focus focus focus sampai satu tahap ni ak rase ape yang orang lain tak rase..nak tao ape?ak cakap dalam hati "eeh,lecturer ni baik rupe nye,cantek pulak tu,sempoi je.."ha,dari situ ak paham ape perisian pasal FA3,memang bes rupenye,

dalam kelas pulak,ak angguk-angguk je setiap patah ape yang dy cakap,tak paham pon layan kn aje..almaklum la,duduk pon depan sekali,*tak pernah2..bile test,ak pulun gile2 punye pulun,sampai kan markah test ak 38.5/40..terkejot mak kiah bile dapat tahu..memang aku bersyukur gile..puas hati weh bile kite BERUSEHE kite akan memaksimumkan pencapaian kite..

saat-saat sebelom final:aku study gle-gle tapi tak se-segile mase test dulu,tapi mase ni,ak lebihkan membace yassin+solat sunat+solat 5waktu.lagi pon tyme tu waktu poce kan,BERDOA tu penting dow..jangan tinggal doa..

mase final:ak keluar je dari bilik exam,ak teros nanes,mane tak nye,seyes susah,tambahan pulak mase dalam exam pen ak tak keluar dakwat la,pastu tempat tak strategik la(sejuk gle sampai sengal tangan),pastu ley pulak jawapan tak BALANCE..seyesly ak terkilan..waaaa...

bile keluar result:"maaakkkk,tahu tak FA3 ari tu dapat bape?adek dapat A-.."pergh,keseronokan tu tak terhingge,sebab nye aku memang tak jangke akan dapat camtu sekali..alhamdulillah..

korang nampak tak ape yang aku nak sampaikan??tak nampak?okok,meh aku terangkan untuk kali ni je ek..

BERUSEHE+BERDOA=BALANCE

tak sia2 korang belajar subjek math atao akaun untuk mem-balance kan hidup korang..semoge bende ni korang dapat praktikan tao..sambil aku egatkan kat korang,ak egatkan kat diri sendiri jugak,sebab nye sekarang ni pon tengah berusehe wat balek cam dulu,tapi susah nye yang amat..moge2 kite berubah oke~tata~


1 comment:

Fatin Syafiqa Anuar said...

tahniah dila. :) bangga aku dengan kau!