note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Monday, April 30, 2012

berjalan sambil tengok-tengok2 ke atas

assalamualaikum..haa,harini nak update pasal islamik2 sikit,tu yang siap tulis salam lagi an..actually,aku nak cite pasal pengalaman dan keajaiban yang aku pernah alami depan mate dulu2..nak kongsi jugak kat korang supaya korang pon percaya ape yang korang tak bersyukur oke..*tapi sape yg bersyukur tu alhamdulillah oke..

oleh sebab kos accounting ni terlalu banyak sangat pra-syarat an,nak dijadikan cite yang amat sedih,mase sem tu,ak FAILED subjek FINANCIAL ACCOUNTING 3,sebab kalo failed FA3 tak ley amik FA4 kn,bile aku dapat tao je result secara automatik airmate ni mengalir tak henti-henti,seriously sedih+takot gle2 nye..sape nak extended kn?ce cakap sape?pada mase tu pulak aku ni tengah keje part-tyme kt pekan tu..dah la letih pastu sedih,haiishh,takdapat nak gambarkan dengan kata-kata..

pastu kan,dan2 lak kawan ak cakap ade short-sem,memang berat sangat-sangat hati nak pegi,sebab tahu diri ni lembab,tapi!takpe,sebab ramai lagi yang join.

sesampai di UMT untuk wat short-sem,aku memang down gle-gle la,tapi still wat cool je kan,bese la kalau ak lemah,orang lain pon lagi lemah..betol tak?pastu esok nye ade kelas dy..aku tahu kenapa ak boley failed,sebabnye ak tak suke lecturer tu ajo,seyes dah macam kat oversea,tak paham dow!tapi bile short-sem ni,dy still ajar ak lagi tapi aku REDHA..penting tu..pastu dah mule kelas ak focus focus focus sampai satu tahap ni ak rase ape yang orang lain tak rase..nak tao ape?ak cakap dalam hati "eeh,lecturer ni baik rupe nye,cantek pulak tu,sempoi je.."ha,dari situ ak paham ape perisian pasal FA3,memang bes rupenye,

dalam kelas pulak,ak angguk-angguk je setiap patah ape yang dy cakap,tak paham pon layan kn aje..almaklum la,duduk pon depan sekali,*tak pernah2..bile test,ak pulun gile2 punye pulun,sampai kan markah test ak 38.5/40..terkejot mak kiah bile dapat tahu..memang aku bersyukur gile..puas hati weh bile kite BERUSEHE kite akan memaksimumkan pencapaian kite..

saat-saat sebelom final:aku study gle-gle tapi tak se-segile mase test dulu,tapi mase ni,ak lebihkan membace yassin+solat sunat+solat 5waktu.lagi pon tyme tu waktu poce kan,BERDOA tu penting dow..jangan tinggal doa..

mase final:ak keluar je dari bilik exam,ak teros nanes,mane tak nye,seyes susah,tambahan pulak mase dalam exam pen ak tak keluar dakwat la,pastu tempat tak strategik la(sejuk gle sampai sengal tangan),pastu ley pulak jawapan tak BALANCE..seyesly ak terkilan..waaaa...

bile keluar result:"maaakkkk,tahu tak FA3 ari tu dapat bape?adek dapat A-.."pergh,keseronokan tu tak terhingge,sebab nye aku memang tak jangke akan dapat camtu sekali..alhamdulillah..

korang nampak tak ape yang aku nak sampaikan??tak nampak?okok,meh aku terangkan untuk kali ni je ek..

BERUSEHE+BERDOA=BALANCE

tak sia2 korang belajar subjek math atao akaun untuk mem-balance kan hidup korang..semoge bende ni korang dapat praktikan tao..sambil aku egatkan kat korang,ak egatkan kat diri sendiri jugak,sebab nye sekarang ni pon tengah berusehe wat balek cam dulu,tapi susah nye yang amat..moge2 kite berubah oke~tata~


Sunday, April 29, 2012

takde photoshop,gune photoscape pon boleh~

kuala terengganu:
harini bangun awal untuk bersiap2 pegi kelas dengan rase condifent nye okeh..tak nak cakap banyak,tapi nak kongsi pic yang dah edit..jum..
yang ni takde keje~

  
yang ni lak saje edit gatal2 tangan~
acano ak edit oke tak?*actually dari aritu lagi nak carik adobe photoshop tapi tak dapat2,sedih rase hati..
oke tata~

dari reality membawa ke tidur~

betol ke kalo kite pikir kan sangat ape yang kite tengah pikir kan salu nye sampai bawak2 pegi tido?nak dijadikan cerite sedih aku la kan.malam tadi tunggu punye tunggu ko msg sampai tertidur2 aku,pastu boley lak aku mimpi aku tepon ko,pastu ade pompuan lain angkat pastu tak lame tu ko pulak jawab panggilan aku dengan berlatarkan suara lunak yang menaikan nafsu marah aku..berbunyi cenggini "yunk,sape tu,sampai hati,heee...." berkate pompuan itu sambil merenggek mengalahkan aku,cis bedebah punye pompuan..dalam situasi ni ak pon gelabah gile la an, ak pon cakap "ko kat mane?nape ade pompuan tu?sape?kenape ni?nape wat aku camni"..pergh bertalu talu soalan ak tanye kt ko,ko pon dengan tenang menjawab,takde pape la syg..
tak lame tu,ak dengar lagi pompuan tu cakap "sape tu.."..haish,pencebok tol la pompuan tu,rase sakit hati gle2 ni sampai satu tahap ni.......

ak pon terjaga dari tidur yang sangat nyenyak,teros capai henset yang bername 'MR BLACKBERRY'..toing!ade satu msg sampai kol 3 pagi tadi,pastu ak pon hantar satu msg..tibe2 dengan pantas nye 'MR BLACKBERRY ' ak nyanyi lagu drive by,alaaa yang train punye lagu tu..terkejot mak kiah..terpapar la panggilan dari org yang ak tunggu2 iaitu ko..dengan rase sedih yang masih bersisa,ak pon teros angkat,..terkejot lagi sekali mak kiah ble dengar suara ko begitu ceria di hening pagi yang indah ini..hhoho..tanpe membuang mase,ak pon teros cite sambil mata ak berkace2..mak kiah sedih sangat woo..pastu dah abeh cite,ko pon cakap dgn penuh macho nye 'b tak kn curang kat bb la'..cewah2..ak pon ape lagi,rase lege tak terhingge,teros meneruskan agenda tidur..pastu mimpi bukan2 lagi..arghh..yg tu taknak cite,sebab dalam mimpi tu ko dan ak pegi cameron highland yang tinggi nye bukan main tinggi *errk,ape ak merepek..tu adalah akibat mengutuk mereka yg pegi cameron tapi tak bg stoberi..haha..

*tapi ape yang pelik,roh ak ni tak penat2 ke?asek berjalan sampai ke cameron lagi..haha..esok nth mane pulak dy berjalan..the end~

saat2 pertemuan ko dan ak di upm~

Friday, April 27, 2012

bace entry ni laju-laju*non-stop

hari hari sangat serabot sampaikan mata kedip sebelah kiri pon aku tak mampu nak pikir lamelame kenapa mate berkedip sebelah kiri..huh!bercakap dalam hati tanpe henti amat la memenatkan tol tak?cam ak ni terlalu banyak bende nak wat sampai kan rase sume bende penting dan tak tahu nak mula dari mane dan nak wat yang mane sampai kan aku rase cam tanak wat pape tapi bende tu kene la carik solution sendiri menggunakan hati sendiri otak sendiri berpikir sendiri sambil berdiri belakang pintu sorang2..aarrghh..actually ak stress senonye..hahaha..takde isu bes pon..tata~~


Wednesday, April 25, 2012

keyboard hello kitty

nak cite nak cite,update blog dengan menggunakan keyboard hello kitty *dah macam kat cc lak meriah je bunyi orang menaip an..credit to fatin. hihi



Monday, April 23, 2012

bangon lambat,hilang mud~

ala..hari ni bangon lambat la pulak,dah la azam sebab nak bace yassin pagi2,tapi tak terbuat jgk..haish..hape nak jadik nth..sedap sgt tido an.ce bagi idea,cane nak senang bangon,cane lak nak wat tak suke tido?asek2 tido je,penat otak,tol tak?dah la malam tadi mimpi bukan2.tao mimpi ape?mimpi shoot video meeting.sb pagi tu jenuh shoot meeting for 30 minute,tapi tetap tak sampai 30 minit,rase nye dah cakap berjeler2 siap lukis2 kat papan putih lagi..haaa..

persoalan:cane nak bagi tak suke tido?
               cane nak bagi tak mimpi bukan2..? :)


asrama oohhh asrama~


arini nak settle pasal asrama lak,pergh bile kaih2 ade jugak ak sijil2 yang buruk2,nak hidop punye pasal,harus la wat camtu,skg ni tade hati lagi nak dok lua,sebab dok lua mmg ak tade stdy punye,dah la mmg kaki enjoy je an,lagi2 kalo ade pakwe kat cini,seyes asek2 kelua..heee,taknak taknak dah.cam skg bile dok dalam,langsung tak klua2 dah,hambek~

lagi satu kenapa ak nk dok asrama?sebab nye ak bukan ade wet banyak sangat cam org2 ptptn ngn dak2 jpa,loan ak sikit je kot nak banding org len,yela,nak jugak merase tuka ncet tiap2 sem *tapi bile kol taknak angkat..puihhhh..

cam org kate,tak besh dok dalam,cam dulu2 ak pon pernah rase camtu,sbb sgt terikat ble dok dlm,pastu ak dok lua,mcm2 lak jadik,sejak tu result ak sgt2 terok,pastu loan pt tak dpt,ak belajar dari kesilapan,kenapa camni2,rupe2 ak sebenarnye adelah "org yg kne berlari,bukan berjalan",yang penting jangn tinggal solat,sbb solat la kenapa hidop org len sempurna walopon dy takdapt ape yang dy nak..spe takde impian an,tapi yang membeza kan ialah usaha dan tawakal..eeh,ak ceramah lak an..dah,nak apply asrama ni..tata~



Saturday, April 21, 2012

jalan2 mase tido~

rindu nak bawu ko,
rindu nak gado ngn ko,
rindu nak tgk ko pujuk ak,
rindu nak makan kepsi same2,
rindu nak tgk ko wat muke comel mse kene beli makan,
rindu nak tgk muke ko mse khusyuk denga ak cite,
rindu nak soh ko urut kaki ble lenguh,
rindu nak dengar ko bebel ckp 'tu la,pakai higheel lg'
rindu nk sakat ko pastu tgk ko gelabah..
rindu nk denga ko ckp 'nak makan pe bb'
rindu nak tgk ko senyum nampak gigi tersusun je,
yang paling rindu,nak dengar ko nyanyi lagu diambang wati,
nape??
sbb ak pernah ckap,spe dapat bwak lagu ni,ak sangup kaple ngn dy,
tengok2 sore ko sedap cam awie,
tu wat ak suke sgt kt ko..hahaha..
kesimpulan>>rindu gile kt ko~
sekian