note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Thursday, December 27, 2012

tips hilangkan segugut style aku!

mood:masih study

hai korang.segugut?tak sehat?sengal2 badan?satu badan bengkak2 sakit?haa.pompuan terpilih je yang akan merasai nye.aku nak kongsi sikit.memang sakit giler2 biler sengugut,tapi nak cite kan kesakitan tu.tak terlepas.tak tao kenapa.mungkin ALLAH hanya bagi nikmat dekat orang2 camni je.kesakitan kan akan menghapuskan dosa.

oke.sekarang aku taknak pakai petua2.aku nak pakai pengalaman aku sendiri.
1-minum air panas.
panas yang mendidih?haishh.jangan la.ala,minum cam minum petang tu ha.air teh-o pon oke.lepas minum lepak dulu atas katil.insyaallah.lege sikit.

2-senaman kaki bawah badan
yang aku penah bace.then ternyata.boley diguna pakai.korang baring.sambil tu kaki dua-dua kat bawah badan korang.dimana tapak kaki korang akan berada kat punggung korang.biar tegang perut tu.bile rase letih.lurus kan kejap kaki.pastu buat semula sampai rase tak sakit.dan lenguh sangat2.kemudian korang tidur.waaa.nikmat!

3-letak iron
ni aku buat mase sekolah2 dulu.tapi dulu2 tak berani sangat guna ni.aku prefer gune air panas dalam botol.pastu tuam.tapi kat rumah advance cikit.sebab iron aku yang takde wayar tu.selamat la gune.sebab kehangatan dia akan hilang sikit2.

4-makan ubat
actually,aku tak amalkan pon makan panadol atao pon makan ubat wane pink tu.tapi kalo dah terdesak sangat cam nk study ke.nak pegi kelas penting ke.nak tanak.kene makan.sebab tak tahan wo.takkan nak tidur berdiri kan biler sakit.tapi aritu sebab aku terseliuh kaki,hospital university aku tu bagi ubat tahan sakit untuk kaki dan perot sekali.sebab di nampak aku pucat giler.aku makan tu je la.wane oren.tapi tak disaran kan.

5-kerap buang air besar
korang perasan tak?kalo sengugut mesti nak buang2 je kan?bese la tu.so.layan kan aje.sebab dia akan lega kan sikit perot korang.bile lepas buang yang besar ke kecik je.mesty lege cikit.ye dak?

ade lagi tak?tak egat.actually,sengugut aku takde la sampai tahap muntah2 sume kan.tahap aku masih biasa dimana hanya sengugut dalam hari 1-3 je.time mengalir ke dalam gandum tu.hehe.oke korang.tata!

Wednesday, December 26, 2012

aku masih mude,korang?

mood: banyak lagi tak study

hye korang!nak cte.walopon mood banyak g nak study kan.tapi nk cite gak.nak jugak.ha?aku masih mude?memang pon.yehooo.lagi 5 hari dah nk new year.then.korang2 sume akan jadik tuwee...kan?haha.tapi bukan tu aku nak cite.aku nak cite pasal 'dy'.aku kan jarang update pasal dy.sekali sekale takpe kot kan?

dear aku tu kan.for sure ler boboi.oleh kerana aku ni si gegel yang bajek sweet giler,aku try understanding dy.dy pernah cakap kat aku.mungkin tak lah nak kawen awal2 camni kan.oke.actually dy bagi greenlight kat aku supaya enjoy pueh2 dulu.aku pon paham.sebab dy seorang 'bro'.then ade adek.umor dy?mude lagi.tu sebab takde sape pakse dy kawen pon.family dy same je cam family aku.yang membezekan.aku comel.dy tak!hahaha.ngookk!mane ley beze2.bakal family aku tu.haish.

lagi pon kan.aku try understand yang peranan 'bro' ni sangat kuat.sangat2 di perlukan.yela.dy sorang je bro.keje ke tak?harus la keje.tapi ape orang kate.kalo dah sampai jodoh.sejauh mane pon.kawen jugak kan?

tapi oke jugak au kawen lambat 'cikit' ni.atlease ley improvekan diri ni.pandai2 kan masak.menjait.bertukang.bertani.haaa.yang paling penting.solehah.hamik.ley letak hantaran tinggi-tinggi kan.nampak tak permainan aku?hahaha.cis.ops!merepek sudah.macam perfect sangat je kan nak letak tinggi kan.tak menyedor diri.if,22 dah keje bagus.aku rase tak jadik masalah pon kan.cume apa yang penting.niat tu penting.hopefully aku dapat keje bagus.supaya aku dapat tolong dy walopon aku letak hantaran tinggi giler2,yang angan2 tadi tu kan?ape yang aku nak,semoge ALLAH bagi keberkatan supaya hubungan aku dan dy akan jadik hubungan halal di dunia dan di akhirat.insyaallah.pastu dapat beby camni!omel nye!ley gomol2 kan?



alaaa.nak mengalir dol tulis entry ni.apehal ntah.tocing lebih.aku jugak harap.di samping dy tu mencarik keje yang halal.carik jugak ilmu sebagai hubby yang soleh.boley tarik wife dy ke syurga.tarik ke syurge je au.bukan nak bagi payung emas ke hape.ehem!


dah.nak out.sebab nak nanes bawah selimut

Tuesday, December 25, 2012

budak accounting tak tao debit kredit?

penat duduk atas kusi berjam2.cite tak besh actually.saje je nak tulis.sebab gatal tangan.nak cite pasal UBS ngn AUDIT EXPRESS.tao tak ape tu?satu application untuk auditor & accountant sahaja.

AUDIT EXPRESS

UBS

EXAMINATION CERTIFICATES
nak cite.actually senang.tapi biler ade mende detailed2 yang salah.memang akan teros dapat ZERO.then,aku dah pon terlanjur membuat kesilapan.adoi adoi.sedih au.tapi malas nak citer kesedihan ini.hopefully sume dah A.takpon lulus pon dah kire oke.alhamdulillah.sebab bukan senang nak lulus pon sebenarnye.kerana aku adalah kalangan orang yang careless.so.memang tak lah nak dapt perfect.tapi nak jugak.nak jugak.nak jugak.banyak sebab kenapa aku nak jugak dapat certificates ni.antaranye.my pointer!atoi atoi.sikit dol.so.if aku memang ditakdirkan tak lulus.amat la merisaukan.hape la nak jadik kan.sebab mase belajar ni pon.kalo tak tao debit credit.baik jangan teruskan di course Accounting.tol tak?seyesly down kot.anyway.wish me luck oke.i luv u allouussssss~

Sunday, December 23, 2012

cerita sweet

Malam Ahad..Selepas si suami balik ke rumah dari masjid, dia beristerehatlah dengan pasangannya.

ISTERI : Abang comel tau simpan janggut sejemput cmni.

SUAMI : Alaa.. janggut abang x berapa cantik mcm org.

ISTERI : Isyhh.. xpe,xpe.Ayg suka, biarlah mcm manapun. Tau abg simpan janggut niat sunnah bukan janggut 'cari makan' nk macho2 mengorat-ngorat.Siap abang kalau cmtu! (*Buat muka marah manje)

SUAMI : Hehe..Meh sini (*Peluk isterinya dan gesel2 janggut dia kt pipi isterinye)

Isteri : Abangggg!!! (>.<)


sumber : facebook

UMT banjir.yey!

warge UMT.tahukah anda?UMT dah separoh banjir?pergh..tolong keluar jalan kaki oke.nak tengok?







tu baru yang dekat.yang jalan memang target banjir tu.tak tengok lagi rupe dy guane kan.

sumber:facebook

Tuesday, December 18, 2012

comel lagi aunty ucu~

hai.youall nak tido dah?nak cite ni sebelom youallssss tido.tengok ni.tu name dy RAYYAN omel tak?omel tak?heee.geram giler.yang paling rase geram sangat biler dy buat camtu.ciap tangan kat pipi lagi.tengah mimpi kene kish ke ape kan.haha.ade kate muke aku same kot nan budak ni.yeke?hahaha.tapi aunty ucu lagi omel tao.tao2!




actually,nak citer!tadi tengah syok2 tengok citer.tibe2 my mom kol.ciap tanye.cane ngan persiapan last exam *konon2 last exam oke.then,tbe2 rase sebe salah.sebab supposely aku dah abeh study walopon satu subjek oke.lazy gurl betoi.anyway.ape pon terjadik.kene jugak pegang buku.supaya tak menyesal di kemudian hari.kan.betoi tak youallsssss~papai~

p/s:same tak muke?hahaha.comel lagi aku kan.pasan giler~





Sunday, December 16, 2012

manusia dan tanggungjawab

hai.anda semua manusia kah?mesti la manusia.belom lagi la robot pandai bace blog aku kan.haha.i know you are.nak cakap ni.semua manusia semua nye ade tanggungjawab masing2.masih ingat lagi?sebab tu la wujud nya rukun iman.rukun negara.rukun tetangga.kan.sebab semua yang melibatkan manusia semua nya berasaskan tanggungjawab.penah nampak tak manusia bogel tepi jalan?penah?kalo penah,gud job.sebab anda dah berjupe dengan orang gilak.kan.ALLAH maha adil.bagi setiap manusia ni akal.melainkan orang gila tu,mereka dah di tempatkan di kalangan orang2 yang khas.wallahualam.sori aku takde hak pon nak bercerita pasal agama.sebab aku tahu aku jahil bab2 ni.tapi nak cite jugak.hehe.

actually,ape yang aku nak cite kan arini ialah pasal.....manusia.hehe.yelah.contoh terdekat kan.kenapa orang2 nak sangat jawatan tinggi.sedangkan mereke sebenarnya tak layak.mungkin layak,tapi boley ke jalankan?adakah sekadar cantik dalam resume?yela.semua orang nak carik keje bagus2 kan.tapi tidak kah korang pikir?nanti kat akhirat,ALLAH tgk resume korang tu.pastu tanye balek.ape yang korang dah wat sepanjang pegang tanggungjawab tu.haaaa.sape yang dapat wat dengan baik.well done,alhamdulillah.but yang lain?yela,rambot je same hitam.tapi berdiri lain2 tinggi kan.

cam aku.setakat ni.orang jarang bagi aku jawatan.hahaha.then,aku pon tak mintak.sebab aku dah tao perangai aku acano.dah la ade penyakit M.tao ape?pemalas punye budak.kan.baik tak payah.cume ape yang aku harap kan.oleh kerana dah "berumur".so,im trying to be a good person.jadik seorang yang cukup seadanya di mate hubby tersayang.waaaa.belom ade lagi la.tapi tak salah kan practice.practice make perfect kan.hahahaha!tapi actually,im still younger.yey!banyak mase lagi kan nak enjoy.so baik enjoy pueh2.sebab aku pon belom sampai jodoh nak jadik seorang isteri.cewah.ape2 pon.satu hari nanti semua wanita2 yang amat aku hormati.anda wajib pegang tanggungjwab sebagai isteri solehah dan isteri paling terrrrr cantik di mate hubby tersayang~

gambar curik lagi!
anyway.too sweet then im jealous too much



Saturday, December 15, 2012

im gonna be stronger than u see~

i'm feel like i'm a stranger.how come!where my mistake?huuu. arrrhh...frustrated.very kot!i'm try harder being the best.i'm try harder being non sense person.i'm try harder avoid my self stay in my room.i'm really very tired.how long i wish to be like this?i'm trying to hide all my feeling.i keep all the story about a day.im not sharing with them.because they serve me like a strangers.i'm try not gonna be a immature.because i know.i still can faced all the obstacle.i wish i can be like this untill i blah from this room.end.

Friday, December 14, 2012

cerita sedih tak bape nak sedih~

hai hoi hai!hari ini dah 15 december 2012.waaaa.next week minggu last untuk menikmati environment sekitar kuliah.heeee.can't wait.but sayang nak tinggalkan.walopon salu puji2  U kesayangan ni,tapi sayang jugak au.yelah.lame kan dok cini.kat cini la tempat permulaan "inikah kehidupan".sedih.hewhew.actually,walopon salu gadoh2.terkutuk sane sini.tertampar sane cini.tapi korang the best!i luv them.i miss them like a bom.yelah.first2 masok U,umor pon bru bape kan.19 tahun tu aku rase aku masih kecik.kire orang cubit pon aku nanes la.tapi biler selepas 3tahon setengah.terase amat matang.opsss!takde la amat tu.pasan je!hikhik.

name:dayang fatihah
attraction:sgt penyayang like a mama!

name:ira hafizurafiqah
attraction:bes biler wat mate tajam kt dy!

name:fatin nur syafiqa
attraction:sgt uptodate!

name:nurrita
attraction:seyesly sgt matang!
name:amira farhana
attraction:can be a good listener
name:maherah
attraction:kawan mase skola.cool~

name:dak rumah lame
attraction:korang sgt bes!



seyesly,i will miss u'll.sebab tak tao kan.if dah keje ke ape ke.mungkin kawan aku takkan same cam korang.yela.im like a baby,and i need a baby sitter.then,i try harder to be a sister.then.tadaaaaa.i can do it.im a sister right now.not a baby~and the end of the word.im very appreciate to all.because we are a friend forever~


Saturday, December 8, 2012

hepy besday my BFFFF

alaaa.acano ley lupe besday my sayang ni!alaaa.sayang.sowi.im late!sebab sangat bz.sangat2 au.epy besday too you.epy besday to you.epy besday oo epy besday.epy besday to you.haha~






aku makhluk kecil~

bila berkata tentang rezeki,jodoh,maut,dugaan semua itu adalah kehendak ALLAH,siapa lah kita nak mempersoalkan semua benda yang bakal berlaku.kita takde hak.tapi yang pasti. USAHA je dapat menyenangkan hati manusia.aku.aku.aku tidak layak untuk bersedih apa perjalanan hidup aku yang telah ditetapkan oleh-NYA,tapi aku tak mampu nak menghindarkan segala resah yang terbuku di hati kecil aku ni.siapa lah aku.hanya makhluk kecil.tapi aku masih mempertahankan amarah supaya aku tidak hilang pertimbangan.supaya aku tak menghina diri ni,padahal,Tuhan yang menjadikan manusia kan ini supaya belajar dari dugaan hidup.tapi!aku tak boleh.tolong..!

twitter.facebook.facebook adalah ruang untuk mereka meluahkan ape yang meraka rasa.tapi mungkin tak semua benda akan merungkai penyelesaian melalui facebook.mungkin kita boleh kongsikan segala kesenangan kite.segala kurniaan yang tuhan bagi kat kau bertimpa-timpa,tapi tak ke kau pikir?kau akan menyecewakan hati manusia yang lain.mungkin aku salah tafsir.tapi banyak juga orang mempersoalkan pasal isi kandung "update status".aku pon takkan terlepas dari kesilapan.mungkin itu rezeki kau.aku tak layak untuk kongsi ape yang telah kau usaha kan.boleh kah aku mengelarkan diri sebagai "unlucky person?".perlu lah aku beristighfar berjuta kali.kerana aku adalah seorang yang bertuah dari segi yang lain.berdosa nya aku pada NYA.alhamdulillah.bila setiap kali terjadi bende yang same.aku akan sentiasa berfikir dan berpikir dan berpikir.bagaimana kah aku ingin menjadi macam meraka.

aku sangat inginkan keselesaan kehidupan pada hari yang akan datang kelak.kerana.keselesaan adalah lebih berkat dari kekayaan.sebagaimana kekayaan adalah medium penting di kala dunia serba moden.mungkin aku yang akan berkata-kata di dalam hati berkenaan hal ini.mungkin manusia-manusia yang lain tidak.kerana mereka sangat-sangat luck.sangat cemburu di lubuk hati ini~


Monday, December 3, 2012

i just pretend just like strong person~

hai.do you ever feel that u in sad mood but you wont to cry anyway?arrgh. i very suffer of this.i'm want to be a mature.to be a professional.but i can't. plish. give me a solution for this.i need that solution.because i'm want learn about a life. A life that have a all experience to be pretend person.to be professional person and to be mature person. i can't often update my sad story in fB,because it will be make other person very annoying with my story. u get it?arghh..to be mature dearest dylla~

sisa-sisa terakhir~

hai2!ni dah 3 December 2012.so.aku ade lagi sebulan 13 hari je lagi kat University kesayangan ni ha!yeyeyeyeyeyeyyeeyyy!!alaa.korang2 yang dah grad tu mesti cakap "zaman u dulu paling bes la ape la" kan kan?memang pon!tu sebab aku nak menikmati cukup2 keindahan UMT ni.hooray~

sambil2 on9 tu.aku ade jugak la tengok2 budak2 kat chat kan.sebab nak ajak makan bersama.yela.nanti ntah biler pulak nak jupe kan.even aku tercongok kat KL tu ha.tapi tak semestinye dorang datang nanty aku ley jupe kan.sedih!howww!

dalam mase ni.aku jugak rase ade mulut2 yang memanggil2 name aku dalam seruan gosap dorang.ha?cane tao?bese broo.dunia ni kecik je bro.then.tak pe la.pasni korang tak dapat jupe aku dah pon.then aku pon malas nk jupe korang.cukup.cukup.hahaha!(tak de la nak tocing ngat).

cube tengok jadual bulan 12 aku tu ha!oke.no weekend.so.cane nak study?waaaa.dah la 7 subject sem ni.*doa kan 4 flat oke!aku akan cube sedaya mungkin walopon ade makhluk2 yang mencemburui aku.haha.dah la pandai  sgt,pastu ade orang jeles.hape ke hal nye ntoh!lawak2 korang ni.



hooray!bulan 1 adelah bulan yang dinanti2 kan.final exam.haha!besh tak?bes kan.final yang bakal aku tempuh untuk terrr-last kali nye di UMT.insyaallah.pasni2.tak tao la cane.mungkin ade je lagi exam yang lain.*wish me luck oke.


oke!finally.jika aku boley harungi perjalanan selama 3 tahon setengah sem ni.korang pon lagi boley.sebab aku adelah golongan orang yang lemah je.korang lagi2 kuat.tata~!

Saturday, December 1, 2012

tolong bagi gred Mr. English saye!

oke everybody!because next week and the forward next week,i will have a oral examination with my subject,guess what?for subject ATAP(Accounting Theory and Practices).so,i should and very2 should be pro in speaking English. oohhh mai!my lecturer very fluent for their English,and even study in that class,i felt that i'm at oversea right now. hikhik.so hyperbola. sorry to say.actually,my English is very very worse in the world. you know y?because when i still in secondary school, i'm not interested in English class. but even im interesting right now,i still can't catch up all phase and word for being good in English. y?y?i don't know how to improve, even certain lyric and pronounce for the song i can follow for the same rhythm.

oke!i think so many correction should be address there. anyone can help me?oowh! it will be embarrassed me so much. but for improve my Mr English, i will thanks to you a lot.oke.wish me luck for oral examination.


Thank You Comments Pictures


Thursday, November 29, 2012

home sweet home~

hooray!malam ni pulang ke kampung halaman.sebab ape?ade la.rahsia.rahsie.haha.yang penting aku mesti balek malam ni jugak.nak ekot?jum.jum.dok dalam bagasi aku eh.


sudah tentu ak naik AirAsia walopon jarang naik.hikhik.nak jimat mase.adoi.mesti korang asek cakap "untung la boley naik flight" kan kan?cis!bedebah.i dont like that statement.g pon babah aku nye booking pon.ak naiki nye pon.muahahaa!oke.nak layan runningman ni.tata.tu je nk cite~

Sunday, November 25, 2012

kenapa ade waktu2 untuk pilih kasut?

korang penah alami tak biler dah beli kasut,pastu bawak balik umah,tibe2 kasut korang tu jadik longgar takpon ketat giler?aku pernah wei!yang nak cite ni mase baru2 ni.mase pegi JPO(Johor Premium Outlet),sempat lagi beli kasut Vincci (RM70 for 2 item),murah murah murah!tapi sebab kan masalah teknikal.takley nk tunjok kasot kat korang.gambar curik boley tak?

ni nak citer.mase aku beli tu kan.cuace cam sejuk2 nak hujan.tapi memang mase try then sempat jalan2 satu kedai tu,kasut tu longgar je au.kalo nak tao,bukan kaki kanan aku yang besar,kaki kiri tu yang besar.tu sebab biler try sume kasut kat tester tu,muat2 je kaki kanan.biler tang kaki kiri masok.mak ai.ketattt!kasut korang jugak boley mengecut au. penah dengar ke kaki yang mengecik?haha.membesar ado lah kan. pada satu hari ak nak g kelas kan.pakai la kasut baru.hewhew.dah la jalan kaki pegi kuliah sane tu.then.rase teramat sakit kaki tu.sampai melecet terok.bayangkan panas2 terik lak tu.


tapi hari ni bessss!dari pagi tadi cuaca suam2 je.asek hujan2.biler pakai kasut tu.rase selese cam beli aritu.yey!tapi rugi la.mesti pakai waktu cuaca suam2.cis.lagi pon,sebelom korang pakai kasut tu,better korang gigit cikit belakang kasut tu.tapi tu hanye lah petua orang dulu2.mase gigit ciap cakap "meh aku gigit kau sebelom kau gigit aku"...selamat mencube!

graduation day to my fren~

selamat berkonvo kat dila tok taon depan.insyaallah!pukul 10.50 pagi jalan nak pegi library tok discussion. curik2 pandang kat skrin.waaaa.nampak orang kat atas pentas tengah amik skroll tu.teruje2.balek pulak pukul 4.50 petang.dengar lagi suara2 kat Dewan Sultan Mizan tu ha.haishhhhh.dalam hati ni ade beribu2 rase.sebab nye aku tengah serabot nak wat asgment yang tak gerak2.heppy sangat tengok dorang2 ni dah konvo.ce bayangkan,same batch tapi dorang konvo dulu.almaklumlahh ak pon kos 4 taon.sayang UMT lebih.hikhik.ade lah kawan2 ak ni ajak2 pegi snap pic bersama dorang pagi ahad tu.tQ awak sebab ajak saye.tapi saye je tak pegi.hikhik.sebab banyak keje satu.sebab nak ucap congratulation ekot technology celah2 jari ni je.hikhik.oke!moge lepas grad.korang2 dapat keje yang bagus2.oke!












*maap!curik gambar anda2.hahaha.

Saturday, November 24, 2012

kelebihan surah Taha

hai!korang penah hafal tak surah ni?aku ni bukan la utajah.tapi kan.surah2 pilihan ni ade hikmah dan power dy tersendiri au.surah ni adalah surah pelembut hati.mengikut jelajah pembacaan aku tu.korang bace dalam hati.then korang cam hembus kat leher orang tu.tapi rase nye kalo kite ni takley nk hugging2 bagai (harem),korang bace je la dalam hati.then jawab persoalan dy tak pon bagi salam kat dy.suai sangat untuk interbiu.moga2 penginterbiu kite tu lembot hati dengan sume jawapan kite.insyaallah~



oke korang!selamat mencube~

dinner~

pergh!lame giler2 tak update.bukan hape.sebab ade kekangan mase dan WIFI.hee.actually kenape tibe2 je ak blogging?antara sebab nya.aku stress giler.tak tao cane nak luahkan.kalo marah atao nangis.cam bebudak je kan.yela.umo pon dah 22 taon.WAJIB jadik matang beb.hehe.ak rase ringkas je kot.saje nk lenguh2 tangan nk tuleh2.hehe.oke!gambar dinner se!nanty upload lg~


Wednesday, October 10, 2012

blogging through the phone

hi.dalam mud heppy sebab update blog kat phone.hahaha.giler lah!meh nak pomot2 blackberry *oke!galaxy pon boley!
Actually,dah lame giler tak update.sbb bz gler2.tambah2 puler last sem.pergh!memang bz gle la kan.mungkin lepas menjak 2 menjak ni.akan lebih salu update.kannn.tata!

Saturday, July 21, 2012

flashmob sife!




hye sifer!hee.selama 3 minggu berkampung di UMT semata mahu pegi flashmob.yey!actually,flashmob ni functionnye untuk opening ceremony je kot.depan seri pacifik hotel.tapi memang besh siot.seyesly.sebab enjoy.lagipon hari2 belatih an.tak pulak rase penat.tapi 2 hari wat flashmob depan camera.rase cam penat sgt2.

anyway.congratulation to sife UMT.actually,our SIFER is awesome.yelah walopon tak dapat no1.tapi usehe tu dah ade kan.ehm.tapi ni je pon pic yang ade.nanti dah ade pic baru.i update k.u'll tunggu k.hikhik.


Wednesday, July 4, 2012

im alone at UMT

hye!dah lame kot tak update.sebab tak tahu nak update ape kan.disebabkan bosan giler2 nye kat umt tercinte ni.maka.tertekan la button blogger ni.actually,sekarang ni kan budak2 degree sume nye tengah holiday.tibe2 lak ak sesat kat umt ni kan.nape?sebab mungkin ak short sem lagi?haha.tidak2.sebab ak tengah follow program SIFE ni.ade training SMNE ngn 1Myec.dan paling syiok.ade FlashMOB.tau tak flashmob tu ape?ak pon tak tahu senonye.hihi.tapi untuk meraikan opening ceremony kat PWTC nanti la.korang terlibat tak?bak kate orang.SIFER is awesome.tapi ak tak ade la awesome mane.orang2 lain la maksod ak.

disebabkan ak tertinggal cable blackberry kat umah tercinte.jadik.tak dapek la nak upload gambo.dan ak dapat rasekan blog ni bosan dan bersawang.haish..oke.pape.wish me luck oke.lubie you!

Wednesday, May 2, 2012

dapat ape kalo kaple same u?

ak nak tanye,bes tak kaple mase belajar?kalo tanye ak,sure-sure ak kate syiok weh,kao giler tak bes.kan.oke,ak nak cite mase kat u la sebab sejarah paling dekat yang ak pernah alami.kalo orang baik-baik ni mesti tengiang-ngiang je soalan ape yang ak dapat kan kan kan?oke,ak jawab,dapat susah!nak tau sebab ape?sebabnye salu budak-budak u ni main-main je pon,nak test market je,.pastu kenapa ak boley kaple dengan dy?haha,sebab budak yang ak salu cite-cite tu dah senior,sure-sure la ak nak beb,klo korang dapat pulak yang jenis pikir the future walopon kite tak tau sape jodoh kite an,ak amat amat mementingkan usehe seseorang tao.bak kate "wanita hari ini>>laki kalo tak nakal bukan laki"so tolak tepi kejap yang nakalnakal tapi yang penting usehe.kan?

ape pulak yang sonok nye kalo kaple ni?haa..ni part yang paling ak tak sabar nak cite..

pertama-tama>>sure-sure la body guard an.betol tak?contoh>>study same-same*konon je study..puii..menyampah doe* ak penah la wat camtu mse kat matrik,tapi ape pon tak boley..dengan sume mata-mate tengok,malu sehh...haish..so,mase kat u ak tak penah langsung stdy bersame-same budak tu..haha..baik bukan?sebab belajar dari kesilapan..

kedua-dua>>bosan-bosan ajak dating,salu pulak tu bosan nye..haa,yang ni tak boley bla,sebab nak dating pon dekat-dekat asrama je kot,hoii,gentle la sikit,nak dating pegi la kedai makan ke kalo boley jaoh-jaoh tu,library ke,nak jugak ak ajo..pastu dalam page B** penoh orang cakap pasal engkorang yang dating dalam gelap.sakit mate bace,sebab ak nak defend pon tak boley,sebab ak pon tak dating kat asrama...haha..lol!

ketige-tiga>>"yunk,malam ni kawan tak ajak makan,jum teman mamam.."waaa,yang ni paling bes,sebab makan free beb,sape taknak.takot ubuh ubat?haiya,jangan la sempit sangat otak tu,dah tao pakwe takley pakai,bawak la kawan len,ape susah,tapi nak nasihat,kalo orang lua,jangan la korang berani-berani sangat,yang tu sure-sure ak zip mulut sebab tak nak bagi tips ape an.

keempat-empat>>"yunk,ni cane..?"haaa,ni pon ak suke,yela,pakwe tolong wat asemen.*gune fb je kot.haa,betapa ak mengguna pakaikan fb an.korang ade?aah,baru ak pasan selama ni takpenah ak pegi library even nak on9 bersame-same..waa,sempoi gak an.

dapat tak ape yang ak nak cakap?bende ni ade jugak pro and con's,ak tak cakap pon ak perfect sangat,cume ak banyak belajar dari kesilapan,pastu dapat pulak idea ak nak wat entry ni mase ak wat dicussion kat library malam-malam,seyes berlambak-lambak orang dating.so,kalo korang jadik kaple yang sempoi,insyaallah,ade jodoh tu,sebab kalo beria-beria tu yang salu tak jadik.tu orangorang dulu la cakap..copy paste je kate-kate orang dulu-dulu sebab ak pon orang sekarang-sekarang..hihi..oke dah abes..papai~

sape suruh benci sangat

sambil mate memandang gambar-gambar dalam folder,pap!dapat idea dah,aku nak cite pasal sorang manusia yang bernama teman.tapi cite ni dah lepas,so pada sape2 yang bile bace pastu tibe-tibe teringat kat dy,boley bagitao,kite main teka-teki nak kat sini..haha..!

case 1:

mase sekolah dulu an,ade la sorang budak junior ni,dah la kerek,poyo lak tu,pastu nak carik pasal lak ngn senior an,siap wat senyuman yang manis kerek kat orang lain tapi boley pulak aku terkene tempias nye *cam la baik sangat,memang patot kene tempias pon!,tapi bila dah lame-lame kan,tibe-tibe budak tu boley jadik frendly lak ngan ak..haha.siap jadik satu team netball lagi..giler lawak je bile teringat bende-bende ni..almaklum la,bile junior kurang setahon dari senior memang salu bermasalah je,betol tak?tambah-tambah pulak kalo duduk asrama,tapi bile dah naik2,kamcing nye bende yang bukan-bukan..haha..aku sure 99.99% mesti korang alami nye walaupon sikit..tu la cakap "jangan benci sangat,kan dahh...."

case 2:

mase kat u pulak,aku ade gadoh lagi,gaduh gile-gile punye la,seyes tak tao nape ak tak suke perangai dy yang satu ni..padahal,oke je sebenarnye..hahaa..gedik ayam an?agak lame jugak la ak tak tegur-tegur dy cam dulu,*rindu pon ade..haha..pastu sekarang ni ntah camne ak boley go on ngan dy,siap boley bergurau2..mule-mule hati ak cakap sorang-sorang "uik?boley bawak bergurau?kenapa dulu tak?camne boley elok sedangkan ak marah dy aritu sampai dy nanes.."haa,seyes aku cam menyesal pon ade sebab tak menahan,tapi rase nye kalo ak tak marah dy,seyes ak takkan baik camni..'tQ kak kiah, sebab wat ak baik ngn ko sebelom kite grad..'..tu la cakap "jangan benci sangat,kan dahh.."

case 3:

yang ni pulak,pasal budak yang paling wat ak annoying au..nak tao sape?meh dengar dulu cite ni,mase tu kan ak dapat pegi main 'catur bistari' kat upm,oke first time ak tengok dy,seyes kerek gile,dalam hati cakap camni 'hee..annoying gle,poyo je nak pakai jeket2 la bagai,macam hansem je..'seyes ak tak tao nape ak tak suke tengok ko,maybe ko ade gaye playboy?hahaha..tettt...tak tao tak tao..pastu bile dah sampai upm an,ak pulak satu team ngn dy..waaa,terkedu kejap,oleh kerana ak engat ak sorang je junior,abeh sume ak panggil kakak dan abang*eerrkk terasa gedik..pastu terlintas dalam fikiran ak cakap camni 'kakak,ni camne?'pastu tibe-ade suara gedik sambong "ewah,kakak tuu,nak panggil jugak la..."terus ak dongak nak tengok suara gedik sape yang berkate-kate,rupe nyee....ko!ceit..kacau ak ye..haaiiihh..tibe-tibe..hati ak cakap sorang-sorang 'eeh,mate ko cantek rupenye,wane coklat la..waaa..betol la ko hensem....'oppsss.!nampak,ak dah stat suke dy...dah dah dah!stop...hee..tu ak cakap,jangan benci sangat,nanti camni la jadiknye..haha..pape je kan?dah,tak ley cite lebih2,nanti orang annoying kat ak..oke!dah abeh..tata!

jalan-jalan melawat bank cimbi!

Monday, April 30, 2012

berjalan sambil tengok-tengok2 ke atas

assalamualaikum..haa,harini nak update pasal islamik2 sikit,tu yang siap tulis salam lagi an..actually,aku nak cite pasal pengalaman dan keajaiban yang aku pernah alami depan mate dulu2..nak kongsi jugak kat korang supaya korang pon percaya ape yang korang tak bersyukur oke..*tapi sape yg bersyukur tu alhamdulillah oke..

oleh sebab kos accounting ni terlalu banyak sangat pra-syarat an,nak dijadikan cite yang amat sedih,mase sem tu,ak FAILED subjek FINANCIAL ACCOUNTING 3,sebab kalo failed FA3 tak ley amik FA4 kn,bile aku dapat tao je result secara automatik airmate ni mengalir tak henti-henti,seriously sedih+takot gle2 nye..sape nak extended kn?ce cakap sape?pada mase tu pulak aku ni tengah keje part-tyme kt pekan tu..dah la letih pastu sedih,haiishh,takdapat nak gambarkan dengan kata-kata..

pastu kan,dan2 lak kawan ak cakap ade short-sem,memang berat sangat-sangat hati nak pegi,sebab tahu diri ni lembab,tapi!takpe,sebab ramai lagi yang join.

sesampai di UMT untuk wat short-sem,aku memang down gle-gle la,tapi still wat cool je kan,bese la kalau ak lemah,orang lain pon lagi lemah..betol tak?pastu esok nye ade kelas dy..aku tahu kenapa ak boley failed,sebabnye ak tak suke lecturer tu ajo,seyes dah macam kat oversea,tak paham dow!tapi bile short-sem ni,dy still ajar ak lagi tapi aku REDHA..penting tu..pastu dah mule kelas ak focus focus focus sampai satu tahap ni ak rase ape yang orang lain tak rase..nak tao ape?ak cakap dalam hati "eeh,lecturer ni baik rupe nye,cantek pulak tu,sempoi je.."ha,dari situ ak paham ape perisian pasal FA3,memang bes rupenye,

dalam kelas pulak,ak angguk-angguk je setiap patah ape yang dy cakap,tak paham pon layan kn aje..almaklum la,duduk pon depan sekali,*tak pernah2..bile test,ak pulun gile2 punye pulun,sampai kan markah test ak 38.5/40..terkejot mak kiah bile dapat tahu..memang aku bersyukur gile..puas hati weh bile kite BERUSEHE kite akan memaksimumkan pencapaian kite..

saat-saat sebelom final:aku study gle-gle tapi tak se-segile mase test dulu,tapi mase ni,ak lebihkan membace yassin+solat sunat+solat 5waktu.lagi pon tyme tu waktu poce kan,BERDOA tu penting dow..jangan tinggal doa..

mase final:ak keluar je dari bilik exam,ak teros nanes,mane tak nye,seyes susah,tambahan pulak mase dalam exam pen ak tak keluar dakwat la,pastu tempat tak strategik la(sejuk gle sampai sengal tangan),pastu ley pulak jawapan tak BALANCE..seyesly ak terkilan..waaaa...

bile keluar result:"maaakkkk,tahu tak FA3 ari tu dapat bape?adek dapat A-.."pergh,keseronokan tu tak terhingge,sebab nye aku memang tak jangke akan dapat camtu sekali..alhamdulillah..

korang nampak tak ape yang aku nak sampaikan??tak nampak?okok,meh aku terangkan untuk kali ni je ek..

BERUSEHE+BERDOA=BALANCE

tak sia2 korang belajar subjek math atao akaun untuk mem-balance kan hidup korang..semoge bende ni korang dapat praktikan tao..sambil aku egatkan kat korang,ak egatkan kat diri sendiri jugak,sebab nye sekarang ni pon tengah berusehe wat balek cam dulu,tapi susah nye yang amat..moge2 kite berubah oke~tata~


Sunday, April 29, 2012

takde photoshop,gune photoscape pon boleh~

kuala terengganu:
harini bangun awal untuk bersiap2 pegi kelas dengan rase condifent nye okeh..tak nak cakap banyak,tapi nak kongsi pic yang dah edit..jum..
yang ni takde keje~

  
yang ni lak saje edit gatal2 tangan~
acano ak edit oke tak?*actually dari aritu lagi nak carik adobe photoshop tapi tak dapat2,sedih rase hati..
oke tata~

dari reality membawa ke tidur~

betol ke kalo kite pikir kan sangat ape yang kite tengah pikir kan salu nye sampai bawak2 pegi tido?nak dijadikan cerite sedih aku la kan.malam tadi tunggu punye tunggu ko msg sampai tertidur2 aku,pastu boley lak aku mimpi aku tepon ko,pastu ade pompuan lain angkat pastu tak lame tu ko pulak jawab panggilan aku dengan berlatarkan suara lunak yang menaikan nafsu marah aku..berbunyi cenggini "yunk,sape tu,sampai hati,heee...." berkate pompuan itu sambil merenggek mengalahkan aku,cis bedebah punye pompuan..dalam situasi ni ak pon gelabah gile la an, ak pon cakap "ko kat mane?nape ade pompuan tu?sape?kenape ni?nape wat aku camni"..pergh bertalu talu soalan ak tanye kt ko,ko pon dengan tenang menjawab,takde pape la syg..
tak lame tu,ak dengar lagi pompuan tu cakap "sape tu.."..haish,pencebok tol la pompuan tu,rase sakit hati gle2 ni sampai satu tahap ni.......

ak pon terjaga dari tidur yang sangat nyenyak,teros capai henset yang bername 'MR BLACKBERRY'..toing!ade satu msg sampai kol 3 pagi tadi,pastu ak pon hantar satu msg..tibe2 dengan pantas nye 'MR BLACKBERRY ' ak nyanyi lagu drive by,alaaa yang train punye lagu tu..terkejot mak kiah..terpapar la panggilan dari org yang ak tunggu2 iaitu ko..dengan rase sedih yang masih bersisa,ak pon teros angkat,..terkejot lagi sekali mak kiah ble dengar suara ko begitu ceria di hening pagi yang indah ini..hhoho..tanpe membuang mase,ak pon teros cite sambil mata ak berkace2..mak kiah sedih sangat woo..pastu dah abeh cite,ko pon cakap dgn penuh macho nye 'b tak kn curang kat bb la'..cewah2..ak pon ape lagi,rase lege tak terhingge,teros meneruskan agenda tidur..pastu mimpi bukan2 lagi..arghh..yg tu taknak cite,sebab dalam mimpi tu ko dan ak pegi cameron highland yang tinggi nye bukan main tinggi *errk,ape ak merepek..tu adalah akibat mengutuk mereka yg pegi cameron tapi tak bg stoberi..haha..

*tapi ape yang pelik,roh ak ni tak penat2 ke?asek berjalan sampai ke cameron lagi..haha..esok nth mane pulak dy berjalan..the end~

saat2 pertemuan ko dan ak di upm~

Friday, April 27, 2012

bace entry ni laju-laju*non-stop

hari hari sangat serabot sampaikan mata kedip sebelah kiri pon aku tak mampu nak pikir lamelame kenapa mate berkedip sebelah kiri..huh!bercakap dalam hati tanpe henti amat la memenatkan tol tak?cam ak ni terlalu banyak bende nak wat sampai kan rase sume bende penting dan tak tahu nak mula dari mane dan nak wat yang mane sampai kan aku rase cam tanak wat pape tapi bende tu kene la carik solution sendiri menggunakan hati sendiri otak sendiri berpikir sendiri sambil berdiri belakang pintu sorang2..aarrghh..actually ak stress senonye..hahaha..takde isu bes pon..tata~~


Wednesday, April 25, 2012

keyboard hello kitty

nak cite nak cite,update blog dengan menggunakan keyboard hello kitty *dah macam kat cc lak meriah je bunyi orang menaip an..credit to fatin. hihi



Monday, April 23, 2012

bangon lambat,hilang mud~

ala..hari ni bangon lambat la pulak,dah la azam sebab nak bace yassin pagi2,tapi tak terbuat jgk..haish..hape nak jadik nth..sedap sgt tido an.ce bagi idea,cane nak senang bangon,cane lak nak wat tak suke tido?asek2 tido je,penat otak,tol tak?dah la malam tadi mimpi bukan2.tao mimpi ape?mimpi shoot video meeting.sb pagi tu jenuh shoot meeting for 30 minute,tapi tetap tak sampai 30 minit,rase nye dah cakap berjeler2 siap lukis2 kat papan putih lagi..haaa..

persoalan:cane nak bagi tak suke tido?
               cane nak bagi tak mimpi bukan2..? :)


asrama oohhh asrama~


arini nak settle pasal asrama lak,pergh bile kaih2 ade jugak ak sijil2 yang buruk2,nak hidop punye pasal,harus la wat camtu,skg ni tade hati lagi nak dok lua,sebab dok lua mmg ak tade stdy punye,dah la mmg kaki enjoy je an,lagi2 kalo ade pakwe kat cini,seyes asek2 kelua..heee,taknak taknak dah.cam skg bile dok dalam,langsung tak klua2 dah,hambek~

lagi satu kenapa ak nk dok asrama?sebab nye ak bukan ade wet banyak sangat cam org2 ptptn ngn dak2 jpa,loan ak sikit je kot nak banding org len,yela,nak jugak merase tuka ncet tiap2 sem *tapi bile kol taknak angkat..puihhhh..

cam org kate,tak besh dok dalam,cam dulu2 ak pon pernah rase camtu,sbb sgt terikat ble dok dlm,pastu ak dok lua,mcm2 lak jadik,sejak tu result ak sgt2 terok,pastu loan pt tak dpt,ak belajar dari kesilapan,kenapa camni2,rupe2 ak sebenarnye adelah "org yg kne berlari,bukan berjalan",yang penting jangn tinggal solat,sbb solat la kenapa hidop org len sempurna walopon dy takdapt ape yang dy nak..spe takde impian an,tapi yang membeza kan ialah usaha dan tawakal..eeh,ak ceramah lak an..dah,nak apply asrama ni..tata~



Saturday, April 21, 2012

jalan2 mase tido~

rindu nak bawu ko,
rindu nak gado ngn ko,
rindu nak tgk ko pujuk ak,
rindu nak makan kepsi same2,
rindu nak tgk ko wat muke comel mse kene beli makan,
rindu nak tgk muke ko mse khusyuk denga ak cite,
rindu nak soh ko urut kaki ble lenguh,
rindu nak dengar ko bebel ckp 'tu la,pakai higheel lg'
rindu nk sakat ko pastu tgk ko gelabah..
rindu nk denga ko ckp 'nak makan pe bb'
rindu nak tgk ko senyum nampak gigi tersusun je,
yang paling rindu,nak dengar ko nyanyi lagu diambang wati,
nape??
sbb ak pernah ckap,spe dapat bwak lagu ni,ak sangup kaple ngn dy,
tengok2 sore ko sedap cam awie,
tu wat ak suke sgt kt ko..hahaha..
kesimpulan>>rindu gile kt ko~
sekian

Thursday, January 5, 2012

jadik third party lak!

yeah...ahad ni aku bakal exam untuk paper INTERNATIONAL FINANCE..huh!carrymark sikit giler..yela,test pon dapat sikit camne nak banyak2 an..sekarang ni aku still steady tok study mende ni..tunggu pas exam IF,sure aku gelabah bontot sebab aku kene study giler dan giler dan giler untuk subjek kesayangan lak..tau?mesty lah COMMERCIAL LAW..kan?kate nak jadik lawyer lak...fuyoo..hebat kan?yang paling tak sabar...nak jadik accountant tahap yang ade ACCA sabtu nanty...tapi xstady lagi..sebab tak cukup mase..nak wat camne kn..huuu...k..tata!nak stady ni..