note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Tuesday, May 3, 2011

kerana nila setitik,rosak susu sebelanga

benar kah kata orang ramai,asal je "TERENGGANU" mesti macam2 orang kate,orang terengganu jahat lah,pemalas lah,bla bla bla..macam2 tao..tapi dulu2 aku pon cam caya xcaya je mende ni..kan sekarang ni pon aku dah belajar kat terengganu..mule2 memang kagum ngan orang terengganu..sebab dorang pandai-pandai plus cantek-cantek pulak tu..seyes kagum..tapi!haaa...ade tapi jugak,yang tu part yang tino nye(perempuan)..part laki dy?xmasok lagi..ade yang baik,baek sangat2..tapi yang jaat..masyaallah..ehmm...alahai,negeri yang lain pon terok jugak an?tapi sebab nye tercetus idea ni,sebab aku tengok berita tb3 semalam..3 berita berturut2 pasal orang terengganu masok lokap lah,penjara lah,ekot g lombok lah..korang tengok x?ala...nty korang search k..

lagi satu yang watkan aku menyatakan orang terengganu camni2,sebab nye,ade lah kes staff tempat aku belajar tu,'kurang jati diri'..ops!sori,bukan aku nak aib kan,tapi bende ni ley jadik teladan..sebab pe,bende tu dah jadik leluasa tapi xde sape berani nak report ke pe ke..pergh!memang syiokk kalo polis dapat tangkap dorang ramai2..aku nak tanye,if pelajar tu report polis,sape yang malu terlebih ek?aku ase mesti 'si dia' yang malu terlebih an?haha,aku pon xtao..

lagi satu yang aku nampak,ni untuk pompuan je ek,if korang bawak kete xpakai tali pinggang,memang bernasib baik kalo korang kene tahan rodblok ngn "polis jejaka"..hahaha..sebab pe?dorang ni gatai terlebih...aku cakap ni bukan sekadar cakap,aku penah kena tao,naseb bek kawan aku tu cantek je,'si polis jejaka' tu pon dok mengorat2 kawan aku yang cantek tu..hahaha..tapi xpasal2 dy kene an jawab menjawab..yelah,polis tu xnak bagi ic selagi kawan aku xbagi no fone dan xjanji nak klua date ngn dy..ish2..manusia sekarang..

hmm..korang marah xagak2??sori2 tao atas pe yang aku cakap,tapi bende ni terjadik depan mate aku je,depan mate korang,aku xtao lah cane lak an..masing2 laen cara terjadik,tapi point tu same...huk2..tu la yang aku cakap,sebab nila setitik,habeh susu sebelanga..maksod dy,sebab kan sorang dua yang wat jahat,orang ramai teros cop dorang ni camni camtu..k lah korang..tata!

No comments: