note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Thursday, May 19, 2011

jatoh tangge ditimpe bunge!

berat mulut ku nak berkate2..cukup kecewe dengan ape yang aku hadap sekarang ni,tapi,nak tak nak,kene hadap..penah aku cakap "aku xpandai.." then see,dah ade bukti yang cakap aku memang xpandai..aku sedih,bab2 belajar ni,aku cam lembab je,dari dulu aku dah pasan dah bende ni,cam jalan aku susah sangat,tengok orang lain oke je,aku memang xlayak nak dapat pape yang owg len ade kan?sebab xkene dengan kelayakan aku..aku kecewe,ce lao kome dah usehe giler2,tapi xdapat2 jugak..aku xtao..nape2,nape..nape..cam bende len,aku buley lagi mencube walopon aku gagal,tapi biler belajar??aku mencube tapi asek gagal..kalo dulu,aku terok lam exam pon,aku tetap kate,xpe2,ade mase lagi,sekarang ni,aku xmampu dah,dah sampai tahap ni,aku tetap cam dulu,setiap kali,camtu jugak,jatoh jatoh jatoh...

biler aku cakap,aku xley nak wat bende tu,sume marah aku,cakap aku ley wat,tapi result??dah terang tang tang kate TEROK jugak..kalo sekali xpe,dah banyak kali,,bukan aku xbersyukur aku dah sampai tahap dgree,tapi,aku bodoh!sebab xtao kemampuan tahap mane,maen redah je...aku penah pikir,mybe ade orang len yang patot ade kat tempat aku,bukan aku...bukan aku!

tadi aku usha je syiling kat bilik abang aku,cantek..bilik dy cantek,umah aku buley dikate selese,tapi aku rase diri aku kecik kat dunia yang serbe ade ni..aku ase aku tak layak nak jadik sebahagian ni,sebab walopon tak sume bende aku bergantung kat mak ngn abh,tapi segala nye dorang yang bagi tok aku..aku xley nak kongsi kegembiraan aku kat dorang,aku tao,dorang mesty sedih dapat anak camni..

tapi dalam kecewaan ni aku masih bersyukur sebab ade lagi yang sanggup bagi ruang kat aku..memang lao ikotkan ati,aku down giler baby dah ni..aku anak yang baik ke ek?sebab aku xsampai nak benti sebab ekot cakap mak aku..

memang sem4 aku adelah sem puaka yang aku penah alami..aku xske betol lah!yelah,asek2 sedih..tak ade langsung keceriaan(tipu je)..haha..ish!aku senonye seorang yang ceria plus kuat nanes!hahaha..yelah,sonok pon nanes..giler!uuhhmm...lagi pon,mase exam baru ni,aku sangat stress,sebab nye,aku nak kejar pointer bagi dapat 2.00 tok sem depan..tapi HARAPAN..then,aku nak dapat kan PT aku..tapi HARAPAN...nampak nye,exam tok sem5,same ketakutan cam sem4..

huk!aku dah luah tapi just 60%..yang lain tak ingat..haha..yelah,mase sedih giler2 tadi je ingat..hik2..k lah!nak lupe jap sal result..muah!

3 comments:

Saiful Ridzuan said...

adeih... hahahaha.. ko ingat aku tak pernah gagal? go gambatte go :P

m0nera m0ntel said...

dear fwen..de hikmah laa.....
mb de silap ne2 kot..
bila cam uh cbe muhasabah dri if de silap slh..
aq un pnah je gagal.n aq muhasabah myb d bnde aq wat slh tu ALLAH xkasi bnde kite nak/..
yg past jgn ilang smangat beb..go ADHY go..fighting..ne taw sem depan ko dpt result gempak..
aq doa kat ko..insyaAllAH

adilah said...

aku nk cakap mnde yg sama ngan nakhiah..
n ko jgn gve up,k
smue ni smentara je.