note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Thursday, May 26, 2011

bahase??erkkk...sorie ek..

dalam hidup ini,aku tak tahu lah kenapa aku sangat blur dengan bahase2..pernah jugak aku cakap kat kawan aku "erkk,bm aku 5c..ko caye tak?"dah terang2 dia kate aku tipu..aihh,agak2 lah,aku memang kuat bergurau tapi ni pasal SPM beb,ni lah sebenar benarnye result..hahaha..buruk benar!

tadi mase aku tengah bace novel,aku dapat idea nak tulih pasal ini..kenape aku xpandai2 BI??sebab nye,mase sekolah rendah,aku minat then BI aku xlah oke mane tapi GREAT!atlease upsr aku BI nye B..errkk!bagi aku great lah setakat tu..haha..oke,mase sekolah menengah lak,cikgu BI aku cam asek2 mendorong kepada jejaka,bertukar pade yang suara halus giler..then,tukar pade yang patot ajar bahase arab,di suruh ajar BI...hmm,,,biler dah lame2,aku jadik xminat,asek2 ponteng dan tak rela tok belajar tambahan kurang minat pade si dia..ops!hehe..then hasil nye??SPM aku terok tapi fuh!selamat lagi tu..hahaha..lega beb!

mase matrik lah paling2 sekse ko tau?sebab pe..sebab subjek rush..walopon subjek aku dalam BM tapi cikgu BI aku tu wat aku lagi down DOWN down..nak tao?camni,mase sem1,besh je cikgu tu,tapi bese lah,dah name cikgu mesti dorang akan pilih student yang bagus..walopon mase SPM dorang tak perform dengan bagus,tapi mase kelas dorang perform dengan bagus pon cikgu tu still ragu2..kecian an?aku lagi kecian,sebab cikgu tu merendah2 kan aku...lao dalam kelas tu suke tanye aku bertalu2..aahh,xreti2..tapi wat muke cam confindent..last2 kene jeling..PADAN MUKE AKU!hahaha..sengal..

mase sem2 pulak,cikgu tu memang cantek giler2,tak membezekan antara wanita dan lelaki,tapi!ade tapi nye,dia ade pegang 5kelas tao,2 kelas sains fizikal,2 kelas sains bio dan 1 kelas akaun...kelas aku lah gamak nye..hhmm...ade sekali tu,dy soh kami wat esei lam mase 10 minit..dy bagi tajok then kami create sendiri cite yang merapu2..haha..pastu kan,next kelas,dy kate "this is your essay...but i separate then i photostate a few bad essay....i want show u'dalam hati aku,dah sah!mesti ade aku punye,..dia bagi sorang satu kertas tu,mule2 kat kelas sains bio..pergh!ayat tinggi pon dy kate ade salah jugak...pe lah,tapi budak2 kelas aku xgelak mane sebab dorang kagum,seyes!ayat tinggi cam dalam buku law tu ha.. 

"next,this essay from your classes.."berderau darah aku...pastu dia kate,sape2 yang terase tu,harap maklum lah..pergh!ayat,terguris aku..SEYES!mase discuss sume gelak ayat aku yang tunggang langgang,perkataan yang xde penghujung nye..uih..teramat sedih...sangat2..korang xpenah rase kot..mase tu kan,aku xpenah suke kan BI..aku xmasok kelas dia sampai habis sem..tapi mase muet,aku try wat yang terbaik,orang lain xpegang sangat buku tu,tapi aku asek bace sampai terhafal sume perkataan dalam tu...tapi nak wat camne,rezeki mahal betol...muet setakat band 2 je..gara2 mase wat essay,perkataan senang pon aku xrety nak translate..uh!

oke!lepas je kene perli camtu,balek tu aku nanes2 kat ampaian..aku xnak orang nampak aku sedih..pastu,aku cakap sorang2...nanty aku nak dapatkan bapak kepada anak aku yang BI nye lagi oke dari aku..aku xnak anak aku alami camne pe yang aku alami..biarlah budak tu nak sekolah kat skolah cine ke tamil ke,asalkan BI dia oke..banding aku..

"biler bahase lingkup,ape2 pon tak buley.."tu aku bagi ayat tok generasi zaman sekarang..seyes!biler kat U macam2 tomahan korang dapat biler BI terok..cam pengalaman aku,subjek aku fully BI..no matter lah dak2 ni pening2 lalat je..tapi yang BI nye excellent,biarlah soalan tu susah mane,dorang still buley jawab dengan memutarbelit kan...

habis dah cite aku..watak sebabak yang korang xde,tapi aku ade?jeles2?hahah..oke2..

5 comments:

Scha Ara said...

wow, dila ..
ada blog rupanya..
dahsyatla cerita..
panjang sungguh dr masa kecik smpai ke beso ni..
xpe,..
dr masa ke smasa improve..
dah dpt ke BAPAK KEPADA ANAK yg power bi tu ??
hehe..

Scha Ara said...

wow, dila ..
ada blog rupanya..
dahsyat betol cite dr kecik sampai ke beso ni..
xpe..
sikit2 improve k..
dah dpt ke BAPAK KEPADA ANAK yg power bi tu ???
hehe..

diana amin said...

part yg bez tyme nak cari bapak yg pandai bi..hahaha

dylla bakri said...

hahahaha...mesty la da..
@diana amin>>yela,nty msty ank ak pndai.hahaha..aku pior melayu nieh..

Saiful Ridzuan said...

siannya kamu nie.. aku pun tak pandai BI gak.. belajar pelan2 :D