note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Tuesday, May 31, 2011

kenape??

kenape sume ni terjadi kat aku?result terok,keje pon ak xde rezeki..nape?nape?aku ade wat salah kat korang an?aku xlayak hadir dalam hidup korang..oke!fullstop!aku mintak maap kalo aku ade wat salah..tolong carik aku kat mane2..plish!bye!

Friday, May 27, 2011

orang kate xmao,xmao lah...pakse2 pulak..

haaaa,tengok cube teke pe aku nak tulih?camni,tadi aku tengok cite 'opah popular' pastu opah tu jenoh kejotkan cucu dia bangon..alahai,liat nye..bangon pe?bangon subuh la...pastu opah dia gune siren tok kejotkan dorang2 ni ha...

sekali aku teringat mase2 kat sekolah dulu,memang liat giler nak bangon subuh awal2 pagi ni ha..rase nak bagi alasan tiap2 hari..tapi,xdapat lah der..yelah,kene bangon pagi2 bute kol 5 lebih camtu pastu sure kene rebot tandas nak mandi,gara2 kene g mayang kat masjid..mase dulu,saat ni sangat stress,tapi sekarang rindu je rase..hahaha...yela,disebabkan otak budak2 dulu penoh dengan sikap malas dan memberontak,tu sebab banyak pengalaman dapat tao..

camni,ade sorang cikgu ni,comel..errk?comel ke?haha,..yelah comel,sebab tolong kejotkan kami dengan SIREN..pergh!memang terkejot giler..time tu pulak,dorm aku tu dorm WANTED..cam dorm lain,xde sampai siren masok dalam dorm,tapi dorm aku dengan dorm sebelah kene dengar siren tu lame giler,aku ase nak pekak dah...hahaha..cam bese an,biler dy keluar,masing2 amek bantal pastu lena balek,sekali dy masok dorm aku untok kali kedua then kali ni dia siap bunyikan betol2 tepi telinge...hahaha..sakai je ase..member aku yang tengah tido berdua satu katil tu pon teros bangon tak toleh2 dah....takot punye pasal..bese lah,dok asrama tak sah kalo tak takot...

"lagi satu,cikgu ni pantang betol kalo ade orang tido berdua satu katil,lagi satu dy pantang kalo ade orang tido kat lantai.."


nak tao cite sebalik tido kat lantai?nanti aku sambong...oke!tata!


About Me Myspace Comments

Thursday, May 26, 2011

bahase??erkkk...sorie ek..

dalam hidup ini,aku tak tahu lah kenapa aku sangat blur dengan bahase2..pernah jugak aku cakap kat kawan aku "erkk,bm aku 5c..ko caye tak?"dah terang2 dia kate aku tipu..aihh,agak2 lah,aku memang kuat bergurau tapi ni pasal SPM beb,ni lah sebenar benarnye result..hahaha..buruk benar!

tadi mase aku tengah bace novel,aku dapat idea nak tulih pasal ini..kenape aku xpandai2 BI??sebab nye,mase sekolah rendah,aku minat then BI aku xlah oke mane tapi GREAT!atlease upsr aku BI nye B..errkk!bagi aku great lah setakat tu..haha..oke,mase sekolah menengah lak,cikgu BI aku cam asek2 mendorong kepada jejaka,bertukar pade yang suara halus giler..then,tukar pade yang patot ajar bahase arab,di suruh ajar BI...hmm,,,biler dah lame2,aku jadik xminat,asek2 ponteng dan tak rela tok belajar tambahan kurang minat pade si dia..ops!hehe..then hasil nye??SPM aku terok tapi fuh!selamat lagi tu..hahaha..lega beb!

mase matrik lah paling2 sekse ko tau?sebab pe..sebab subjek rush..walopon subjek aku dalam BM tapi cikgu BI aku tu wat aku lagi down DOWN down..nak tao?camni,mase sem1,besh je cikgu tu,tapi bese lah,dah name cikgu mesti dorang akan pilih student yang bagus..walopon mase SPM dorang tak perform dengan bagus,tapi mase kelas dorang perform dengan bagus pon cikgu tu still ragu2..kecian an?aku lagi kecian,sebab cikgu tu merendah2 kan aku...lao dalam kelas tu suke tanye aku bertalu2..aahh,xreti2..tapi wat muke cam confindent..last2 kene jeling..PADAN MUKE AKU!hahaha..sengal..

mase sem2 pulak,cikgu tu memang cantek giler2,tak membezekan antara wanita dan lelaki,tapi!ade tapi nye,dia ade pegang 5kelas tao,2 kelas sains fizikal,2 kelas sains bio dan 1 kelas akaun...kelas aku lah gamak nye..hhmm...ade sekali tu,dy soh kami wat esei lam mase 10 minit..dy bagi tajok then kami create sendiri cite yang merapu2..haha..pastu kan,next kelas,dy kate "this is your essay...but i separate then i photostate a few bad essay....i want show u'dalam hati aku,dah sah!mesti ade aku punye,..dia bagi sorang satu kertas tu,mule2 kat kelas sains bio..pergh!ayat tinggi pon dy kate ade salah jugak...pe lah,tapi budak2 kelas aku xgelak mane sebab dorang kagum,seyes!ayat tinggi cam dalam buku law tu ha.. 

"next,this essay from your classes.."berderau darah aku...pastu dia kate,sape2 yang terase tu,harap maklum lah..pergh!ayat,terguris aku..SEYES!mase discuss sume gelak ayat aku yang tunggang langgang,perkataan yang xde penghujung nye..uih..teramat sedih...sangat2..korang xpenah rase kot..mase tu kan,aku xpenah suke kan BI..aku xmasok kelas dia sampai habis sem..tapi mase muet,aku try wat yang terbaik,orang lain xpegang sangat buku tu,tapi aku asek bace sampai terhafal sume perkataan dalam tu...tapi nak wat camne,rezeki mahal betol...muet setakat band 2 je..gara2 mase wat essay,perkataan senang pon aku xrety nak translate..uh!

oke!lepas je kene perli camtu,balek tu aku nanes2 kat ampaian..aku xnak orang nampak aku sedih..pastu,aku cakap sorang2...nanty aku nak dapatkan bapak kepada anak aku yang BI nye lagi oke dari aku..aku xnak anak aku alami camne pe yang aku alami..biarlah budak tu nak sekolah kat skolah cine ke tamil ke,asalkan BI dia oke..banding aku..

"biler bahase lingkup,ape2 pon tak buley.."tu aku bagi ayat tok generasi zaman sekarang..seyes!biler kat U macam2 tomahan korang dapat biler BI terok..cam pengalaman aku,subjek aku fully BI..no matter lah dak2 ni pening2 lalat je..tapi yang BI nye excellent,biarlah soalan tu susah mane,dorang still buley jawab dengan memutarbelit kan...

habis dah cite aku..watak sebabak yang korang xde,tapi aku ade?jeles2?hahah..oke2..

Wednesday, May 25, 2011

aku kah kaki novel?

uh..bosan giler dok umah,line tenet pon TENAT je tao..geyam2..nekad,minggu depan mau carik keje..hehe..cke!haaa..ni aku nak cakap,sepanajang aku dok umah yang mengoyangkan badan kan kaki ku ni ha,aku pon bace lah beberapa novel..

aku bukan nak cakap banyak pon,tapi yang jadik isu nye,watak hero mesty seorang yang bergaye PASTU berkerjaya PASTU berharta dan KAYA raya...lastly,mesty epy ending..bukan2!lastly,mengandung then bahagie..mostly yang aku bace cam tu la...eerrkk!sebenarnye,aku bace pon xbanyak..haha..yang penting MOSTLY ye...hehe..

ehhmm...nak carik novel yang hero nye kaye,pastu jadik miskin??ade x?plish..nak tao ending dy...dapatkah dy wanita yang kaye??bergaye?huhu.korang!tolong dylla.....

<ni tadi baru je abeh kan>

cite ni besh giler!

Thursday, May 19, 2011

jatoh tangge ditimpe bunge!

berat mulut ku nak berkate2..cukup kecewe dengan ape yang aku hadap sekarang ni,tapi,nak tak nak,kene hadap..penah aku cakap "aku xpandai.." then see,dah ade bukti yang cakap aku memang xpandai..aku sedih,bab2 belajar ni,aku cam lembab je,dari dulu aku dah pasan dah bende ni,cam jalan aku susah sangat,tengok orang lain oke je,aku memang xlayak nak dapat pape yang owg len ade kan?sebab xkene dengan kelayakan aku..aku kecewe,ce lao kome dah usehe giler2,tapi xdapat2 jugak..aku xtao..nape2,nape..nape..cam bende len,aku buley lagi mencube walopon aku gagal,tapi biler belajar??aku mencube tapi asek gagal..kalo dulu,aku terok lam exam pon,aku tetap kate,xpe2,ade mase lagi,sekarang ni,aku xmampu dah,dah sampai tahap ni,aku tetap cam dulu,setiap kali,camtu jugak,jatoh jatoh jatoh...

biler aku cakap,aku xley nak wat bende tu,sume marah aku,cakap aku ley wat,tapi result??dah terang tang tang kate TEROK jugak..kalo sekali xpe,dah banyak kali,,bukan aku xbersyukur aku dah sampai tahap dgree,tapi,aku bodoh!sebab xtao kemampuan tahap mane,maen redah je...aku penah pikir,mybe ade orang len yang patot ade kat tempat aku,bukan aku...bukan aku!

tadi aku usha je syiling kat bilik abang aku,cantek..bilik dy cantek,umah aku buley dikate selese,tapi aku rase diri aku kecik kat dunia yang serbe ade ni..aku ase aku tak layak nak jadik sebahagian ni,sebab walopon tak sume bende aku bergantung kat mak ngn abh,tapi segala nye dorang yang bagi tok aku..aku xley nak kongsi kegembiraan aku kat dorang,aku tao,dorang mesty sedih dapat anak camni..

tapi dalam kecewaan ni aku masih bersyukur sebab ade lagi yang sanggup bagi ruang kat aku..memang lao ikotkan ati,aku down giler baby dah ni..aku anak yang baik ke ek?sebab aku xsampai nak benti sebab ekot cakap mak aku..

memang sem4 aku adelah sem puaka yang aku penah alami..aku xske betol lah!yelah,asek2 sedih..tak ade langsung keceriaan(tipu je)..haha..ish!aku senonye seorang yang ceria plus kuat nanes!hahaha..yelah,sonok pon nanes..giler!uuhhmm...lagi pon,mase exam baru ni,aku sangat stress,sebab nye,aku nak kejar pointer bagi dapat 2.00 tok sem depan..tapi HARAPAN..then,aku nak dapat kan PT aku..tapi HARAPAN...nampak nye,exam tok sem5,same ketakutan cam sem4..

huk!aku dah luah tapi just 60%..yang lain tak ingat..haha..yelah,mase sedih giler2 tadi je ingat..hik2..k lah!nak lupe jap sal result..muah!

Monday, May 9, 2011

kenalan vs sahabat

arini sedih..sebab pe?sebab kucing aku kecewa..aku pon sedih gak..hahaha>>tipu je! bese lah,masalah peribadan..tapi mase aku sedih,aku xtao nak cite kat sape..seyes! maybe sebenarnya aku ramai kenalan,xramai sahabat..maybe bile makin besar,makin sikit kot kawan kite..sume nye hanye kenalan semata..mase kecik2 dulu tu ye name nye sahabat,sebab kawan kite bermain-main2..kalaw waktu di asrama,aku assume 70% adelah sahabat,sebab kite saling tolong menolong kat asrama(aku cakap waktu zaman2 baju putih)..zaman kat matrik pulak,yang pandai jadik sahabat,yang bodah jadik kenalan,korang penah rase tak?aku penah,ish!nape lah sian sangat kesah hidup aku ni..mase u pulak,mase kite berdikari,kadang2 xsume orang kesah yang korang akan baik ngn dy secara eklas..ntah,bagi aku lah,hidup kat u cabaran banyak,biler dah macam2 orang kite jumpe,macam2 perangai ade dah tu macam2 pengaruh yang datang..tu banyak dak2 u 'advance'..hahaha...oke lah tu,pengalaman..lao skema sangat,lain lak pengaruh nye..nanty biler dah kawen?dah dewasa?mesty lagi kesorangan..cube tengok nenek2,dorang buley dok sorang2 an?hebat2..sedang kan kalo sekarang pon dok makan sorang2 pon aku terase,ni nanty biler dah jadik nenek,segala nye sorang2..eehhh!tu kalo dah jadik balu yang cun..hihi..tapi pape pon,aku salute kat nenek2 atau atok2 yang sengsorang tu...mesty mase tuwe dorang xley nak lupe kan arwah..sedih2..


Saturday, May 7, 2011

rahsia cili kisar?

hari ni aku nak wat pasal petua-petua lak...ade ke ade orang tu kata aku xreti masak..reti je tapi simpan skill..hahahaha..oke !korang tao tak,kalo kite kisar cili kering mesty yang biji2 tu xbape nak hancur..kan?jadik,nak bagi hancur senang je..mase kisar tu,korang ubuh minyak masak sikit..jangan banyak2..tapi kalo hancur sume tu,aku nak bagi medal..hahaha..sebab salu nye 90% lebih better dari yang sebelom nye..mane aku dapat petua ni?mase mak aku ajar aku masak,dia yang btao bende ni,siap mention name oyang aku lagi..haaa..kire dah lame giler lah petua ni..tapi,dulu2 ade blander ke?errkk..moden tol oyang aku..hehe..

korang tao x kalo terlalu banyak kandungan kite makan biji cili yang xhancur tu kan,kemungkinan ley jadik appendik tao..korang nak kene bedah?heee,takot...pemakanan kan penting tok kesihatan..terlanjur aku cakap pasal oyang dan mak aku,nak gak ucap 'hepy mother day'..huk2..aku penah tanye mak aku,sakit tak beranak..dy jawab 'ntah,xengat'..eerrkkkk...yelah,aku pon dah umo 21 tahon..kire dah besa toben dah aku an..haha..k lah,tu je aku nak kongsi..selamat mencube!

tu hanye cerita zaman budak2..

tadi mase aku bukak home kat fb,usha2 satu dua profile..pergh..memasing dok tunjok balak sendiri..memasing sume nak balas2 wall ke wall..masing2 sume nak lebiu2..hahaha..>>maybe aku xwat,jeles nyew nyah!oit..aku xkesah lao ko dah besa..errrkk..(means 18 taon ke atas ye) ni tak! sume bakal2 yang amek pmR..pergh...mude tu beb!ade jugak satu dua yang bakal UPSR..uh..aku pon bercinte gak,tapi time tu xde fb ni ha..lam hati ni je ade taman tao..yang aku nak sampaikan ni,tibe2 aku jadik menyampah giler2 lah..adekah jeles?haha..tidak..(aku pon ade! sorie?) mungkin aku dah rase perasaan wanita tersebot>>kenape cikgu penah tampa aku sebab aku gedik..mybe lah dy menyampah cam pe yang aku rase..ase lawak lak...tapi cikgu ni salah orang sebenar nye,'saye memang gedik lah,cikgu kene bagi secret recipe baru xgedik,deal?'hahaha..ngok gle!

sambong2,dalam otak aku ni ha pikir satu bende 'nak remove lah dorang ni,bukan datang manfaat' kejam x?tak kan?kalo korang kat tempat aku pon,korang remove gak..korang nak ke tengok adek2 korang nanes buta sebab cinta monyet?nanty ble dah besa,ilang dah cinte pandang pertama,yelah dah besa baru syok bercinte,kecik2 xbesh..topup pon kne mintak mak,bf kan same umo,mane de duit..btol x?haha..sengal je aku,ngajo bende bukan2...>>tak! sebenarnye aku xnak tengok korang..sebab xkenal then xtao spe dy then pe kene ngene ngn aku?haish..

hehh..aku ni asek dok kondem dak2 bercinte je..lantak dorang lah kn,yang ko sebok nape..huk2..aku bukan pe,aku nak aku sorang je bahagie..hahaha..ngek!xlah.....sebab nye aku jadik camni,sebab korang tu budak2 lg weh...dok kecoh dah nak kawen bagai...tunggu aku kawen dulu..sabo ley x der..jap2,mungkinkah aku dah matang??yayayayayayayayy!yelah,dulu aku pon gatal cam korang,tapi sejak dua menjak ni ha,aku jadik giler wet plus giler belaja...syok wooo lao dah dapat dgree then keje sedap,korang nak kawen ngn sape2 pon xpe..besh kan?

aarghh!aku ase aku dah giler..hahaa..dah matang ke atao mate duitan?xpaham..anyway!aku berjaya luahkan kat cini..pape pon,aku agree kalo kemanisan tu 'kita-kita' je tao..sweet ibarat mam coklat blackforest..lebie uuuu..tata!

Thursday, May 5, 2011

PART2-kawan bek bakal jejaka idaman?



-------------------------------------------------------------------------------------
'dylla2,berita baik weh,nanti kite pegi upm,besh2,jadik banker kat catur bistari'.. wah,besh2 sebab dalam pikiran aku,malas giler nak dok umt je..bosan beb..mase dalam bas tu,aku ase cam kecik je aku ni ha,sebab xkenal pon dak2 sife ..biler dah sampai sane,kami2 ade training lah an,tup2 aku satu group ngn sape ntah,xkenal2...uwaaa...'kakak2,camne ni bla bla bla...' tbe2 ade mamat ni menyampok 'ceh,kakak2 ,tu adek tu..'..haish,pe lah mamat ni,tapi aku dok pikir,mamat ni mesty suke ngorat2 ni,xpon suke nyakat2..oke fine!aku pon tenung ko satu persatu,tenung mate ko,wao!coklat terang..sweet!ncem gak muke ko an?xpe2..ko egat ko abg,ko bley buli aku lah?xmungkin...haha..aku usha ko dari jaoh je,sebab aku suke mate ko..cantek..tapi malang nye ko xperasan yang mate aku pon coklat jugak walopon mase tu aku pakai kontek lens..huk2..
------------------------------------------------------------------------------------
haa,cite aku dgn ko makin menjadik2 bile ko add aku kat fb then siap tegor aku kat wall malah kat chat lak tu..huik?aku pon approve je lah,egat ntah spe2,sebab dak umt an..'aahh,si mate coklat' pergh,sonok je ase..hihihi..xpe2,cover line..mase tu aku tak single dan available,sebab ex aku wat aku cam kain buruk..aku pon anggap diri aku cam nothing ngn dy..ko cite balek,ko kate 'aku nak mintak no ko tu ak xtao nak wat ayat cmne,tapi last2 dapat jugak..'...ngok!naseb ko gentle jgk,lao aku yang gentle,xde makne dah..haha..then,hari2 ko kol aku,ko tanye,aku ni single ke dah kapel..aku jawab 'bf aku ncet yang cantek ni'..aku xtao lak mende tu jadik seyes sampai satu ari tu aku ngadu kat ko 'aku dah jadik single dah'..seyes aku xtao ko kecewa dengan kate2 aku time tu...mase tu aku sorang2,ko tak kol dah,ko jarang msg,alasan ko,ko xtak kacaw hubungan orang..huk2..ko xtao hubungan aku camne an?tapi kan,mase malam aku break tu,ko bley datang umah aku,ko hadiah kan kek kat aku..aku keliru!aku cakap kat diri aku,aku salah pilih ke?kan bagus kalo ko jadik balak aku..tapi ko nak ke kat aku?haha..wtf je la..mase tu aku tengah bengkek..
-------------------------------------------------------------------------------------
dalam mase aku nak carik ketenangan tu,aku dok bergado2 ngn ex aku..'kalo aku ni sampah,ko tu lap kaki buruk aku..'..hahaha..tu ayat aku,xlame tu,aku egat aku buley elok kan  hubungan aku,rupe2 nye ko dah ade orang len..di sebabkan pompan tu cantek,aku pon biarkan ko..ko delete aku dari fb,aku blok ko kt fb..padan muke ko..hahaha...tapi sebelom break lagi pon aku dah cakap kt mak aku,soh dy yang carik kan...aku dah fedup ngn jejeka yang xbley pakai..
------------------------------------------------------------------------------------
seeloknye aku single,ko pon tepon aku,cam tao je an sku perlukan ko...ko dengar masalah aku yang pendam lame gler..then tros ko kate 'aku dah lame suke kat ko'.. fuh!aku egat ko xsuke kat aku?terharu beb..hehhee..tapi aku follow ko,sebab ko xnak terburu2 an?same cam aku,sebab aku nk balek ase syg aku..tapi sayang aku makin pudar dan ilang..'ko buley x tunggu aku sampai aku betol2 sayang kat ko'.. ko kate oke an??yahoo...suke2...ko layan aku cam aku ni adek plus awek ko..ko bagi nasihat cam ko ni segale2 nye tahu..tapi masok akal,tu aku ley dengar cakap ko..lagi pon ko ngn aku kan byk persamaan?kn?ko ekot aku kn?hahaha..setakat ni kalo aku mintak tolong,ko mesty tolong aku,xpenah ko xtolong aku,asgment aku pon ko wat kan?ko memang kanak2 istimewa..kah2..aku je banyak missed tolong ko..sori..lagi satu,sebab ko layan aku cam kaple tapi kawan..aku xterase kalo ko cakap aku cam kawan..sebab aku tao ko kan sayang aku..hehe..ape2 pon,aku dah mule rase sayang dan mungkin akan cinte kt ko sampai akhir hayat...then?tgu je lah ape nak jadik lepas ni..panjang gle dah ni..tata!

carik2..hahaha..

PART 1-kawan bek bakal jejaka idaman?

dulu2 aku gatal nak bercinte sangat..yelah,bile gadoh,aku mesty nanes2,asal gado je nanes..heee..bodah nye aku..senang cite,bercinte tok menanes je lah..hihi..sampai satu hari ni,aku pon nanes2 then terbreak..ops!hehe..bukan aku ye yang wat mistake,ntah ex aku xsuke aku,nak wat camne an?pastu aku pon nanes lagi..haish...nanes lgi?tak habeh...huk2..aku pon bergegas pegi bilik kawan aku...kami pasang strategi.."dylla jum kite carik2 kat ym ke fb ke,alah dapat makan free oke lah an?"..hmm,mase tu aku kan tengah frust giler baby nye lah,yelah,tibe2 kene tinggal terkapai2 tanpe sebarang alasan?korang2 ade tagged x?haa,aku gune tagged tok mencarik kawan...dalam otak aku,hanye mahu berkawan dan makan free..hahaha...mule2 ko tackle aku kat tagged,pastu ko tackle aku kt ym plk..hari2 ko wat aku ceria,mule kan hidup baru..tapi bukan hidop dengan ko lah..aku yakin!tapi aleh2,ko tersuke aku dalam diam..aku mule nye suke je ko,tapi ko laki ko kene lah tao..aku pon wat bodo je lah...hoho..lagi pon ko asek cite adek angkat lah,pastu orang dok ngorat ko lah...haish..'xpe2,aku nak kawan je' aku cakap dalam hati je..

-------------------------------------------------------------------------------------
cite aku dengan dia??xbanyak pon..sebab kawan di alam maya je beb,macam bese lah,hari2 msg,,ko lah yang salu kol aku,then aku pon lari pegi tangge..hahhaa..then satu hari tu,ko pon meluahkan isi hati ko..tapi ntah kenape aku xrase nak terime ko?ke sebab ayat ko yang salah?ntah,yelah selama ni pon gegel yang banyak ngorat ko an?ish2..pade mase yang same jugak,aku berkawan dengan lecturer aku..dah cam kat dalam novel pulak..haha..oke2,misi aku kan nak makan free..pergh!time tu memang jimat lah,lagi pon dok asrama an...

-------------------------------------------------------------------------------------
kisah aku dengan ko berlarut sampai sekarang?ye kot...mase2 aku single ko banyak teman aku,bile aku dah kaple pon ko teman aku,tapi kadang2 je sebab aku salu xbalas msg ko..pastu sampai satu hari tu,ko kate kat aku..'awak carik saye mse bile dah break je,sye ni spe?sye sangat cinte kat awak' argghhh,sampai hati ko cakap camtu kat aku kan?seyes aku hancur hati..betol lah kate abg aku,laki ngn pompuan xbley berkawan baik...then aku cakap 'xpe lah,ko jgn carik aku dah,seyes aku xnk kwn cam ko'.. tapi cite dah lame beb,then dia baru kate dia nak kawen dah..tahniah..akhirnye ko dapat jugak kawen yang ko nak sgt..hehe..

--------------------------------------------------------------------------------------
lepas je ko cakap bende yang tajam tu kt aku,aku teros kesorangan,aktiviti makan free aku pon xjalan sangat..sebab aku pk,kalo aku kawan dengan org len lebih2 pon orang akn cakap mende yang same..tapi bagus gak,sebab aku dapat kawan baru..yang lagi besh dari ko..

tidur yang cukup untuk tumbesan

hye2..haha,tajok tu sebernarnye untok baby korang yang bakal lahir nanty,..sebab beby kalo dia nak membesar,dy kene banyak tidur,then me'nyot2' sesalu..hihi..ops!oek,sebenarnya aku nak tulis pasal...

'kenapa kalo esok nye exam,korang kene tido awal..'

haa..mentang-mentang lah aku baru je abeh exam an,seminggu yang lalu..nak cakap lah kebaikan nya..haa,ade kebaikan nye jugak tao..aahhh,nak cakap keburukan dulu lah..cecite nye cengini..

keburukan nye korang pon dah tao..pe dia??mesty lah ngantok..dah xcukup tido...haish...satu lagi,korang akan rase nak pitam2 plus nak tido2 je dalam dewan pekse tu..lagi-lagi kalo soalan cam !@#$%^&* (susah lah...haaa,pk lain)..seyes!aku penah,means bukan sekali sekala,banyak kali..alah,dolu2 mase skolah@matrik seyes xngntok malah memsegar munggar..maybe mase tu aku masih mude..hihihi..alah budak2 dulu memang cergas..sekarang?separa dewase tao...bukan2,lebih dikenali sebagai remaje...suke2..haaa,lagi satu,korang percaye x akan blank??aku xpercaye...sebab aku pon belajar last minit,mane lah nak masok sume..so,xpatot aku nak marah diri sendiri kalo xdapat jawab an?huk2..tapi ape2 pon kene tawakal...oke!yelah,mase lepas exam an,aku ni g mengadu kat sorang mamat ni ha,last2 aku kene sound..hahha..tapi mase tu tengah sedih beb,sekarang wa okeh...ade ke mamat tu kate,kene tuleh+hapal 12 kali..haiya!study last minit,cane nak tulih 12 kali tu ek beb?hehe..anyway,your opnion i will try next sem k..luv u!haish..ngarot2...



haaa..kebaikan nye?korang akan pueh sebab korang bersengkang mate study mende2 tu...tahniah2!tambah2 pueh hati kalaw study asek masok otak je..tahniah2!besh an?yelah,kawan aku dok bising2 kate jangan wat camtu..aku xley lah beb,sebab nye,aku bayangkan if cukup tido pon tapi xde mende lam otak camne?maty guwe..haa,senang cite,jangan study last minit..no!seyes!hehe..pape pon ni pengalaman aku je,sebab ade yang buley study last minit an?aku je yang something wrong ckit..hehe..


haa,koran tidor cukup2 cam baby ni tao..lagi satu,mak aku paling bising kalo aku banyak giler jerawat..haish!ni sume gara2 tido xcukup plus exam aritu lah..hihi..pape pon!bubye!

Wednesday, May 4, 2011

budak2 sekarang dah 'advance'

'abg tak mau adek abg ade bf...'ewah-ewah,tu lah sesalunya bf kite memberitahu pada buah hati nya secara sengaja ataopon tidak sengaja..huk2..jap2!korang2 penah tak dengar bf korang cakap camtu kt korang?sebab ekot pengalaman aku 15 tahon lah an(konon) sume bf yang bergelar abg(mempunyai adek perempuan) sasalu nye akan berkate camtu...lawak2..yelah,dorang wat boley,bile adek dorang wat,poyo je...nak g serang lah pe lah..kenapa camni berlaku?aku penah jugak tanye,mostly jawapan dorang,'abg xpe nak kaple bape2 pon lah syg,tapi jangan adek abg yang kaple2,camne kalo balak dy camni2 camtu...'ewah2 abg-abg camni lah abg ye?konon abg yang bertauliah lagi suci murni lah..ooo..kalaw abg tu baik,adek mesty baik kan abg?tapi kalo abg tu pon beringan2 camne?adek pon nak beringan2 jugak..nak2..aku ase lah kan,dorang xnak adek2 dorang ekot jejak dorang kot..kan2?yelah,bile dah kapel ade je wayang nak wat..haish..budak2 sekarang kan dah advance..

bile usha2 -usha budak2 sekarang makin advance..betol x?cam zaman aku dulu,xde makne mak aku nak bagi ncet mase baby ke..seingat aku,aku pakai fone pon mase form 5 kot,tu pon fone kene rampas sebab bawak g sekolah..uwaaa...,yelah,mase form3 dok beli sim kad,pinjam fone then tuka2 sim..sian an?sape same cam aku?haha...lagi satu kenapa aku cakap dak2 sekarang ni advance,sebab nye,pengetahuan seks dorang dah luas,agak2 lebih dari aku kot..hahaha...yelah aku pon baru je nak blajo,sape nak ajo aku..hanye orang2 tertentu je tao..kan dulu2 penah masok berita,dulu2 hot giler cite sal budak2 darjah 6 dok rogol2 nenek lah pe lah...pe lah..haaa,aku ber teringat,aku penah tengok tao,adek dok 'men' ngn kakak dy..peh..sape yang menyangap ntah,adek ke kakak?ish2...ade rase ke pon..hahaha...ade lagi,mase aku dulu lao nak klua bandar pon xreti sangat tao,sekarang ni.dak2 dah pandai dah..siap berpakwe2..kalo satakat g date pon mak bapak bagi wet,pastu bermesre2 dalam bas,xpayah lah dek...malang nye aku xde adek nak nasihat..hahaha...k lah korang...luv u!

Tuesday, May 3, 2011

kerana nila setitik,rosak susu sebelanga

benar kah kata orang ramai,asal je "TERENGGANU" mesti macam2 orang kate,orang terengganu jahat lah,pemalas lah,bla bla bla..macam2 tao..tapi dulu2 aku pon cam caya xcaya je mende ni..kan sekarang ni pon aku dah belajar kat terengganu..mule2 memang kagum ngan orang terengganu..sebab dorang pandai-pandai plus cantek-cantek pulak tu..seyes kagum..tapi!haaa...ade tapi jugak,yang tu part yang tino nye(perempuan)..part laki dy?xmasok lagi..ade yang baik,baek sangat2..tapi yang jaat..masyaallah..ehmm...alahai,negeri yang lain pon terok jugak an?tapi sebab nye tercetus idea ni,sebab aku tengok berita tb3 semalam..3 berita berturut2 pasal orang terengganu masok lokap lah,penjara lah,ekot g lombok lah..korang tengok x?ala...nty korang search k..

lagi satu yang watkan aku menyatakan orang terengganu camni2,sebab nye,ade lah kes staff tempat aku belajar tu,'kurang jati diri'..ops!sori,bukan aku nak aib kan,tapi bende ni ley jadik teladan..sebab pe,bende tu dah jadik leluasa tapi xde sape berani nak report ke pe ke..pergh!memang syiokk kalo polis dapat tangkap dorang ramai2..aku nak tanye,if pelajar tu report polis,sape yang malu terlebih ek?aku ase mesti 'si dia' yang malu terlebih an?haha,aku pon xtao..

lagi satu yang aku nampak,ni untuk pompuan je ek,if korang bawak kete xpakai tali pinggang,memang bernasib baik kalo korang kene tahan rodblok ngn "polis jejaka"..hahaha..sebab pe?dorang ni gatai terlebih...aku cakap ni bukan sekadar cakap,aku penah kena tao,naseb bek kawan aku tu cantek je,'si polis jejaka' tu pon dok mengorat2 kawan aku yang cantek tu..hahaha..tapi xpasal2 dy kene an jawab menjawab..yelah,polis tu xnak bagi ic selagi kawan aku xbagi no fone dan xjanji nak klua date ngn dy..ish2..manusia sekarang..

hmm..korang marah xagak2??sori2 tao atas pe yang aku cakap,tapi bende ni terjadik depan mate aku je,depan mate korang,aku xtao lah cane lak an..masing2 laen cara terjadik,tapi point tu same...huk2..tu la yang aku cakap,sebab nila setitik,habeh susu sebelanga..maksod dy,sebab kan sorang dua yang wat jahat,orang ramai teros cop dorang ni camni camtu..k lah korang..tata!