note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Wednesday, March 9, 2011

jangan mara lame2 tao!

hye2...dah lame giler2 dylla tak hupdate an. Ari ni dylla nk hupdate pasal......"HARI GERAM SESORANG"...haaaaa..sebab dylla je yang geram arini..sgt2!hee..oke..lupekan pasal geram tu...arini sebenar2nye dylla satu kelas ade appointment dengan constructor yang wat pojek tu an....nak di jadik-kan cerite geyam-geyam kucing ni,dylla kol dy tu xangkat2...macam2 perasaan yang bercampor baur ni...sabar dylla,SABAR...xtao nk gambar kan...huh!nk di jadik kn cite lagi...dylla amek keputusan mao pegi u nek moto...MOTO??bia betol dylla ni...tapi dylla tekad jugak..janji xley di mungkiri..betol x?sebab nye,esah nak pegi sekali dengan dylla...jadik,ape2 cara sekali pon,dylla kene sampai u jugak... TEKAD!

tup2..ade sorang housemete dylla ade kat umah..jadik,dylla pon berhasrat pinjam moto dy..."err..bley ke bawak moto ?cuak+trauma+takot...sume ade...huk2..try je lah...."nak tao nape dylla trauma??sebab nye,seingat dylla,mse form 4 kot,dylla try bawak moto then TONGKAT tu xnek kan,jadik,bila masok simpang,dylla tergenlincir then.....ops!terlanggar taman jiran!hahaha...tapi sebab segan nak btao excident tadi...dylla cover line clear masok blek air,g cuci luke kat kaki...banyak woo darah..takot2!

oke2..setelah memakai helmet itam dengan menggalas lappy yang tersayang...dylla bersiap sedia!uh...dylla xegat doa nek kenderaan jadik,BISMILLAH(betol ke?) pon oke je....tapi,pe yang dylla nak tekan kan di sini...'bila kemahuan melebihan segalanye.....macam2 ley jadik'..

perjalanan ke U masih jaoh...dylla syok2 hirup udara tepi pantai..tibe2 ade kete lalu...'laju then....aauuuu!dy percik air lecah kat dylla...'uwaaaa...xley terime beb!tao lah nek moto je..jangan le wat gitu bro..kat situ terjadik nye tragedi basah membasah...xpasal2 dylla termandi lecah...eeyak!adoi.


.psst..pic baby ni pic semata..haha..comel an..

sesampai je kat umah esah..fuh!naseb bek dy xmayah..cuak gak ah..hehe..setibenye U..ehmm jam kol 12.50 dah....late giler!oke..amek mase sket edit2 sal pojek tu,discuss sket ngn constructor tu...then!balek umh....tyme makan sudah tibe..lapar giler lah...nasi ayam je rezeki dylla arini..alamak,cuak datang semule,yelah nk blek an...heee...xpe,dylla niat,mao blek umah je..xkemane2 dah...sepanjang perjalanan,dylla senyum lebar2!pe motif?sbb dylla penunggang tanpe lesen moto...hahaha..dah pikir dah,if dy taan,nk tunjuk muke konpiden yang xwat salah...wat muke comel sudah..camni...


ops!ni muke comel ke muke takot?konpius2.. :)
then,akhirnye...dylla sampai kat umah dylla yang cantek tu ha...penat!uh...maceh lah wak sebab xangkat fone...sedih tao!sob..sob..sob..lagi pon,dylla dah ade pengalaman baru..yay!dylla dah xtrauma nak nek moto...hooray!sampai dengan selamat...

nasihat dylla..korang wajib belajar bawak moto ngn kete...if ade kecemasan cam dylla ni,senang an....oke!tata..muah!


p/s:pic sampingan...usha jum..
p/s:nina bell...sowie..sb pe?nth....tapi nampak wak cm mara sye..huk2...tapi dah xmara an??haha..sye tao wak tgh bce blog sye...hehe..muah!

sumber:google
cik empunye moto:cik dayah

2 comments:

Anonymous said...

cmne bb leh tw yayang aknbce blog bb???huh!! wuwu...nice experience 2 b..hehehehe...namo mayah2 ag ek...mmg xsdarlgsg td aw..hehehe

Nina Bell said...

hahahaha~~
saya mmg nga bc belog kamoo,,,,
eyhh yg, bl i mrh u nii???
ish3,,,jap3~~~ bl eyh i muke nmpk cm mrh u??
ta puas ati nii,,,,