note 4 uoalllsss

hye!aku dylla yang bajek sweet!

Saturday, December 31, 2011

tahun baru perlu azam baru ke?

tahun baru perlu azam baru ke?hahaa..bagi aku,azam tu kene pikir mase korang sebelom tido setiap hari,baru ade perubahan pade esok hari..wuu...entry aku pon gamak nye dah nak matang kan?tak boley blah,ops bukan douk,orang2 sekarang gune APTB. poyo siot..nyampes hidong aku dengar..

ni entry sebenar aku,aku nak cite pasal kenapa aku kene tinggalkan DY..kerana dy tu adalah 2011 yang terlalu banyak pahit manis masam kelat bagai2 lah..kalo boley takong air mate ngan rakam gelak ketawa an,aku rase memang pecah habeh bende tu an..tapi korang rase tak,cepat giler2 mase berlalu..aku rase cam aku kat sem 3 lagi...sebab aku amek law sem ni..hahaha..tapi alhamdulillah nape aku repeat law,sebab Tuhan nak aku dapat A la kali ni..kan2?amin...

bagi aku,ape yang paling besh mase 2011 tu,sebab aku belajar ape erti hidop..aku penah hidop susah cam orang miskin..korang ade?aku penah makan nasi ngan ikan bilis+kicap sebulan,korang ade?aku penah dapat A kertas yang aku repeat sem lepas,korang ade?aku tengah dapat orang yang hargai aku,korang ade?aku penah dapat sahabat yang tolong aku mase aku susah,korang ade?aku kenal runningman,korang mesti ade..hahaa...terlalu banyak sampai aku xtao nak ungkap camne dah..tapi sume tu aku bersyukur sangat2..tuhan nak btao aku,dy nak ajar aku cara hidop pade umo 22tahon yang tua ni..yela,aku terlalu 'manje' sampai 'dy' pon pasan yang aku xperasan kan 'dy'..

ape yang aku belajar sampai ke ari ni an,betol lah orang kate,berusaha dulu,baru berdoa..then..memang jadik!Tuhan tu adil sebenarnya...pastu disebabkan aku pompuan,betol la orang kate,biar orang sayang kite dulu,baru kite sayang orang tu..then..btol!kalo korang xcaye,satu hari nanty dy akan tolak2 kite cam dy tolak pintu yang ade besi atas tu,dah abeh tolak pon,nak tolak lagi..dah tu,ble xbukak habeh,dorang akan maki2 lak,nape xley bukak habeh....lagi satu yang aku belajar,kene jimat...bak kate orang,money is everything today..yes pon tak,no pon tak..tak tao nak jawab cane..

tu je la pon aku nak bebell...oke..selamat bertahon baru la sume ye..have a nice year!

Saturday, December 24, 2011

final kali ke 6

lagi seminggu kot dah nak final..takot2..kenape 6kali?bukan 5kali?sebab ak da sem ke 6..yeah!lagi setu sebab ak ade satu lagi short-sem aritu..then my result very flying colour...cewah..tapi tu la..xsemangat nak stdy ni..plish..!ade jalan len x?huuu..nak jugak berjaye..nak2...nak2...tolong2!

Saturday, December 17, 2011

blog aku yang feminin!

hooo..lame gile xtulis entry..just aku nak btao,aku dah tuka layout bunge2 lagi,kerana hati ini menanggung seribu satu persoalan,jadik aku pon wat bende merepek2...oke!daa!

Friday, October 7, 2011

SIFE World Cup at Kuala Lumpur Convention Center

next cite!ak nak cite pasal pengalaman memelok orang kulit putih..wakaka..xlah!senonye ak sangat teruje bila berjumpe dengan dorang2..seyes dorang sangat cantek,then bile team melaysia mintak bergambar dengan dorang,dorang cakap 'ooo malaysia,very nice country'..padehe ape la sangat yang menarik kat cini..whatever..camne ak buley terjebak?ini kerana ak telah memegi satu program yang bernama SIFE World Cup..yang ak xley bla,ble cakap g world cup,sume kate 'ooooo',tapi dalam hati 'gua oo kan aje' kan2?actually,ak tak terpilih pon tok pegi bende2 ni..ntah camne..ak pon xsure..cian dak2 yang xley g..xpe,len kali korang ye..muah2..usha pic jum..
at impiana hotel..pergh!5star kot..nek lift pon kne pakai kad..

kanak2 ceria!comel kan kami2...

xsilap orang2 oversea ni dari Germany..cun an?

kakak sexy?dari mane ek?tak egat..hehe

haaaa,kakak ni dari ukraine!

kakak ni paling aku suke..cantek gle!
dah la sexy kot..pergh!

ni pulak kat booth Poland..

yang ni..erkk!tak egat..next!

Germany lagi..ncem seh!

ni pulak kat piaza cafe..seyes mahal kot!
tp atlease ak dapat snap pic tmpat mahal..hehe!

boring~

team Malaysia tu..ak just obsever je..huk..

dah tengok an..senonye ade lagi pic,tapi tak buley nak masok sume nye....kan2?oke...kat sini je la..kalo ade rezeki,pegi pulak kat Washinton tahon depan..tata!

Thursday, October 6, 2011

dior!u sudah,i bile lagi??

tajok nak gempak je an..actully,aku baru nak active balek tulis blog ni,kenapa?sebab sebelom ni tak ade ape yang menarik pasal ak pon..kan2?ak nk cecite pasal sorang dior ak ni ha..dah grad pon dy..besh gle!mao jugak..nak tengok pic?jap..
my dior ucuk!


nak beg free..plish!

ha,tatap la ko kat dsm ni ha..
abg mokku!dorang yang ajok,bb xtao pape okeh..

haha!saye comel,dy?tak! :)

sekian!dah abish dah cite..next cite pasal betape perhak nye ak jupe orang 'berkulit putih'..muah!

Tuesday, July 26, 2011

penting sangat ke laptop jenama

penting sangat ke laptop jenama..bagi aku lah,sangat penting.sebab pe,korang ley jimat kat situ. selalu nye laptop jenama ni tahan lama,pastu pulak,korang rase besh je bile software2 dalam lappy korang tu besh2..dapat donload cite dengan senang lah...nape aku cakap camni?sebab nye,aku pon pakai toshiba je kot,tapi sebab kan dulu2 aku gune window vista,pastu macam2 problem aku dapat..asek2 rosak,pastu bile nak tambah software besh2 sket,tibe2 jadik stuck...sampai satu tahap,aku pon soh abang aku tuka window vista kepade window7..tu pon jadik masalah bile mood lappy aku ni 'senggugut'..yelah,kite excited giler nak 'on' sekali tulisan dy besar bapak gajah..tu dah sah,xley nak gune keypad..ish!macam2 la aku ni...hehe..tu je nak merapu..sebenonye,aku tengah bosan tunggu donload cite ni,tu cakap sorang2..hahhaa...kesimpulan,bile lappy dah 'tak senggugut' sure dapat gune dengan bijak dan cemerlang..hahaha

Saturday, July 9, 2011

kenapa tak update dah?

giler lame aku tak update blog..bukan ape..sebab nye,sebulan yang lalu,aku keje 30 ari tanpe henti(kalo gaji best,eklas gak..)seyes penat..aku keje kat kedai baju je..tapi company tu wat DONNO je kat kebajikan pekerje..sekarang ni aku tengok,pekerje sume nye datang dan pergi begitu saje...memang pekerje ramai,tapi kalo setakat budak2 sekolah yang TAK MAHU sekolah dah,tengok lah bape hari dia nak go kat kedai tu..cam kes aku ni,tak tahu lah nape dia suke sangat nak anta aku kat outlet lagi satu(pekan klang)..pa de hal kan,"kate nye" kat klang gaji nye (rm20 per/day) bersamaan RM7rat...tapi gaji aku yang basic RM6rat ni pon,bile g klang patotnye kire gaji lain lah kan?tapi still same...memang tak adil...seyes kat klang lagi penat dan susah..sebab kite lah cashier,kite lah salesgirl,kite lah kuli,kite lah bos..hahaha...kadang2 sorang2 je aku dok menangut kat sane...

kalo kat cawangan aku tu,kerje aku senang je,just dok lua jage barang dan ekot2 customer..nak rehat pon senang...cume,kat HQ ni kedai nye besar sket lah..pagi2 dah kene angkat sane sini..tu je..actually keje aku ni buley dikatekan bes,tapi ade lah sebab tertentu...yelah,macam2 hal bile keje ni..tu name nye pengalaman...tu la,lepas ni,kalo korang pon nak keje,carik keje yang buley CUTI+gaji ekot jam...oke?tata.,.aku out dulu ni...

Wednesday, June 8, 2011

jahatkah aku?

mase aku tengah tulis entry ni,hati aku sangat sedih dan tak pernah terubat sejak 3minggu yang lalu..terlampau banyak sangat dugaan yang datang..bertimpa2..aku sedar aku bukan manusia yang teristimewa,sama je cam orang lain..ade seseorang penah kate,jangan anggap sume yang kite lihat sume nye indah..ye!i know that..tapi aku hanye lah manusia biasa yang tak pernah sempurna kat mata mane2 manusia pon..setiap bende yang aku wat,sume akan direject,tapi bila ade yang menerime,ade pulak yang xsokong...seyes!sakit hati dan kecewa giler..kalo sekali dua tak pe juge,tapi kalao berkali2,kite pon dah paham an?

sedangkan mase wat asgment,aku wat sehabis mungkin,tapi ade jugak yang tak puas hati..ini kan keje yang paling senang aku wat dalam dunia ni pon ade jugak yang tak puas hati..tujuan aku tulis entry ni sebab aku dah hampir sangat berputus ase,aku tao,tak buley berputus ase,tapi kenape sume ni terjadi kat aku??kenape??memang orang lain pon ade jugak cam aku..sentiase tak pernah dapat yang terbaik,tapi aku tak kuat..lagi satu persekitaran aku tak pernah nak bagus..

ehm..sekarang ni,no air mate..yang tinggal air hati..seyes aku dah tak mampu nak keluarkan air tuikot mate aku..

Tuesday, May 31, 2011

kenape??

kenape sume ni terjadi kat aku?result terok,keje pon ak xde rezeki..nape?nape?aku ade wat salah kat korang an?aku xlayak hadir dalam hidup korang..oke!fullstop!aku mintak maap kalo aku ade wat salah..tolong carik aku kat mane2..plish!bye!

Friday, May 27, 2011

orang kate xmao,xmao lah...pakse2 pulak..

haaaa,tengok cube teke pe aku nak tulih?camni,tadi aku tengok cite 'opah popular' pastu opah tu jenoh kejotkan cucu dia bangon..alahai,liat nye..bangon pe?bangon subuh la...pastu opah dia gune siren tok kejotkan dorang2 ni ha...

sekali aku teringat mase2 kat sekolah dulu,memang liat giler nak bangon subuh awal2 pagi ni ha..rase nak bagi alasan tiap2 hari..tapi,xdapat lah der..yelah,kene bangon pagi2 bute kol 5 lebih camtu pastu sure kene rebot tandas nak mandi,gara2 kene g mayang kat masjid..mase dulu,saat ni sangat stress,tapi sekarang rindu je rase..hahaha...yela,disebabkan otak budak2 dulu penoh dengan sikap malas dan memberontak,tu sebab banyak pengalaman dapat tao..

camni,ade sorang cikgu ni,comel..errk?comel ke?haha,..yelah comel,sebab tolong kejotkan kami dengan SIREN..pergh!memang terkejot giler..time tu pulak,dorm aku tu dorm WANTED..cam dorm lain,xde sampai siren masok dalam dorm,tapi dorm aku dengan dorm sebelah kene dengar siren tu lame giler,aku ase nak pekak dah...hahaha..cam bese an,biler dy keluar,masing2 amek bantal pastu lena balek,sekali dy masok dorm aku untok kali kedua then kali ni dia siap bunyikan betol2 tepi telinge...hahaha..sakai je ase..member aku yang tengah tido berdua satu katil tu pon teros bangon tak toleh2 dah....takot punye pasal..bese lah,dok asrama tak sah kalo tak takot...

"lagi satu,cikgu ni pantang betol kalo ade orang tido berdua satu katil,lagi satu dy pantang kalo ade orang tido kat lantai.."


nak tao cite sebalik tido kat lantai?nanti aku sambong...oke!tata!


About Me Myspace Comments

Thursday, May 26, 2011

bahase??erkkk...sorie ek..

dalam hidup ini,aku tak tahu lah kenapa aku sangat blur dengan bahase2..pernah jugak aku cakap kat kawan aku "erkk,bm aku 5c..ko caye tak?"dah terang2 dia kate aku tipu..aihh,agak2 lah,aku memang kuat bergurau tapi ni pasal SPM beb,ni lah sebenar benarnye result..hahaha..buruk benar!

tadi mase aku tengah bace novel,aku dapat idea nak tulih pasal ini..kenape aku xpandai2 BI??sebab nye,mase sekolah rendah,aku minat then BI aku xlah oke mane tapi GREAT!atlease upsr aku BI nye B..errkk!bagi aku great lah setakat tu..haha..oke,mase sekolah menengah lak,cikgu BI aku cam asek2 mendorong kepada jejaka,bertukar pade yang suara halus giler..then,tukar pade yang patot ajar bahase arab,di suruh ajar BI...hmm,,,biler dah lame2,aku jadik xminat,asek2 ponteng dan tak rela tok belajar tambahan kurang minat pade si dia..ops!hehe..then hasil nye??SPM aku terok tapi fuh!selamat lagi tu..hahaha..lega beb!

mase matrik lah paling2 sekse ko tau?sebab pe..sebab subjek rush..walopon subjek aku dalam BM tapi cikgu BI aku tu wat aku lagi down DOWN down..nak tao?camni,mase sem1,besh je cikgu tu,tapi bese lah,dah name cikgu mesti dorang akan pilih student yang bagus..walopon mase SPM dorang tak perform dengan bagus,tapi mase kelas dorang perform dengan bagus pon cikgu tu still ragu2..kecian an?aku lagi kecian,sebab cikgu tu merendah2 kan aku...lao dalam kelas tu suke tanye aku bertalu2..aahh,xreti2..tapi wat muke cam confindent..last2 kene jeling..PADAN MUKE AKU!hahaha..sengal..

mase sem2 pulak,cikgu tu memang cantek giler2,tak membezekan antara wanita dan lelaki,tapi!ade tapi nye,dia ade pegang 5kelas tao,2 kelas sains fizikal,2 kelas sains bio dan 1 kelas akaun...kelas aku lah gamak nye..hhmm...ade sekali tu,dy soh kami wat esei lam mase 10 minit..dy bagi tajok then kami create sendiri cite yang merapu2..haha..pastu kan,next kelas,dy kate "this is your essay...but i separate then i photostate a few bad essay....i want show u'dalam hati aku,dah sah!mesti ade aku punye,..dia bagi sorang satu kertas tu,mule2 kat kelas sains bio..pergh!ayat tinggi pon dy kate ade salah jugak...pe lah,tapi budak2 kelas aku xgelak mane sebab dorang kagum,seyes!ayat tinggi cam dalam buku law tu ha.. 

"next,this essay from your classes.."berderau darah aku...pastu dia kate,sape2 yang terase tu,harap maklum lah..pergh!ayat,terguris aku..SEYES!mase discuss sume gelak ayat aku yang tunggang langgang,perkataan yang xde penghujung nye..uih..teramat sedih...sangat2..korang xpenah rase kot..mase tu kan,aku xpenah suke kan BI..aku xmasok kelas dia sampai habis sem..tapi mase muet,aku try wat yang terbaik,orang lain xpegang sangat buku tu,tapi aku asek bace sampai terhafal sume perkataan dalam tu...tapi nak wat camne,rezeki mahal betol...muet setakat band 2 je..gara2 mase wat essay,perkataan senang pon aku xrety nak translate..uh!

oke!lepas je kene perli camtu,balek tu aku nanes2 kat ampaian..aku xnak orang nampak aku sedih..pastu,aku cakap sorang2...nanty aku nak dapatkan bapak kepada anak aku yang BI nye lagi oke dari aku..aku xnak anak aku alami camne pe yang aku alami..biarlah budak tu nak sekolah kat skolah cine ke tamil ke,asalkan BI dia oke..banding aku..

"biler bahase lingkup,ape2 pon tak buley.."tu aku bagi ayat tok generasi zaman sekarang..seyes!biler kat U macam2 tomahan korang dapat biler BI terok..cam pengalaman aku,subjek aku fully BI..no matter lah dak2 ni pening2 lalat je..tapi yang BI nye excellent,biarlah soalan tu susah mane,dorang still buley jawab dengan memutarbelit kan...

habis dah cite aku..watak sebabak yang korang xde,tapi aku ade?jeles2?hahah..oke2..

Wednesday, May 25, 2011

aku kah kaki novel?

uh..bosan giler dok umah,line tenet pon TENAT je tao..geyam2..nekad,minggu depan mau carik keje..hehe..cke!haaa..ni aku nak cakap,sepanajang aku dok umah yang mengoyangkan badan kan kaki ku ni ha,aku pon bace lah beberapa novel..

aku bukan nak cakap banyak pon,tapi yang jadik isu nye,watak hero mesty seorang yang bergaye PASTU berkerjaya PASTU berharta dan KAYA raya...lastly,mesty epy ending..bukan2!lastly,mengandung then bahagie..mostly yang aku bace cam tu la...eerrkk!sebenarnye,aku bace pon xbanyak..haha..yang penting MOSTLY ye...hehe..

ehhmm...nak carik novel yang hero nye kaye,pastu jadik miskin??ade x?plish..nak tao ending dy...dapatkah dy wanita yang kaye??bergaye?huhu.korang!tolong dylla.....

<ni tadi baru je abeh kan>

cite ni besh giler!

Thursday, May 19, 2011

jatoh tangge ditimpe bunge!

berat mulut ku nak berkate2..cukup kecewe dengan ape yang aku hadap sekarang ni,tapi,nak tak nak,kene hadap..penah aku cakap "aku xpandai.." then see,dah ade bukti yang cakap aku memang xpandai..aku sedih,bab2 belajar ni,aku cam lembab je,dari dulu aku dah pasan dah bende ni,cam jalan aku susah sangat,tengok orang lain oke je,aku memang xlayak nak dapat pape yang owg len ade kan?sebab xkene dengan kelayakan aku..aku kecewe,ce lao kome dah usehe giler2,tapi xdapat2 jugak..aku xtao..nape2,nape..nape..cam bende len,aku buley lagi mencube walopon aku gagal,tapi biler belajar??aku mencube tapi asek gagal..kalo dulu,aku terok lam exam pon,aku tetap kate,xpe2,ade mase lagi,sekarang ni,aku xmampu dah,dah sampai tahap ni,aku tetap cam dulu,setiap kali,camtu jugak,jatoh jatoh jatoh...

biler aku cakap,aku xley nak wat bende tu,sume marah aku,cakap aku ley wat,tapi result??dah terang tang tang kate TEROK jugak..kalo sekali xpe,dah banyak kali,,bukan aku xbersyukur aku dah sampai tahap dgree,tapi,aku bodoh!sebab xtao kemampuan tahap mane,maen redah je...aku penah pikir,mybe ade orang len yang patot ade kat tempat aku,bukan aku...bukan aku!

tadi aku usha je syiling kat bilik abang aku,cantek..bilik dy cantek,umah aku buley dikate selese,tapi aku rase diri aku kecik kat dunia yang serbe ade ni..aku ase aku tak layak nak jadik sebahagian ni,sebab walopon tak sume bende aku bergantung kat mak ngn abh,tapi segala nye dorang yang bagi tok aku..aku xley nak kongsi kegembiraan aku kat dorang,aku tao,dorang mesty sedih dapat anak camni..

tapi dalam kecewaan ni aku masih bersyukur sebab ade lagi yang sanggup bagi ruang kat aku..memang lao ikotkan ati,aku down giler baby dah ni..aku anak yang baik ke ek?sebab aku xsampai nak benti sebab ekot cakap mak aku..

memang sem4 aku adelah sem puaka yang aku penah alami..aku xske betol lah!yelah,asek2 sedih..tak ade langsung keceriaan(tipu je)..haha..ish!aku senonye seorang yang ceria plus kuat nanes!hahaha..yelah,sonok pon nanes..giler!uuhhmm...lagi pon,mase exam baru ni,aku sangat stress,sebab nye,aku nak kejar pointer bagi dapat 2.00 tok sem depan..tapi HARAPAN..then,aku nak dapat kan PT aku..tapi HARAPAN...nampak nye,exam tok sem5,same ketakutan cam sem4..

huk!aku dah luah tapi just 60%..yang lain tak ingat..haha..yelah,mase sedih giler2 tadi je ingat..hik2..k lah!nak lupe jap sal result..muah!

Monday, May 9, 2011

kenalan vs sahabat

arini sedih..sebab pe?sebab kucing aku kecewa..aku pon sedih gak..hahaha>>tipu je! bese lah,masalah peribadan..tapi mase aku sedih,aku xtao nak cite kat sape..seyes! maybe sebenarnya aku ramai kenalan,xramai sahabat..maybe bile makin besar,makin sikit kot kawan kite..sume nye hanye kenalan semata..mase kecik2 dulu tu ye name nye sahabat,sebab kawan kite bermain-main2..kalaw waktu di asrama,aku assume 70% adelah sahabat,sebab kite saling tolong menolong kat asrama(aku cakap waktu zaman2 baju putih)..zaman kat matrik pulak,yang pandai jadik sahabat,yang bodah jadik kenalan,korang penah rase tak?aku penah,ish!nape lah sian sangat kesah hidup aku ni..mase u pulak,mase kite berdikari,kadang2 xsume orang kesah yang korang akan baik ngn dy secara eklas..ntah,bagi aku lah,hidup kat u cabaran banyak,biler dah macam2 orang kite jumpe,macam2 perangai ade dah tu macam2 pengaruh yang datang..tu banyak dak2 u 'advance'..hahaha...oke lah tu,pengalaman..lao skema sangat,lain lak pengaruh nye..nanty biler dah kawen?dah dewasa?mesty lagi kesorangan..cube tengok nenek2,dorang buley dok sorang2 an?hebat2..sedang kan kalo sekarang pon dok makan sorang2 pon aku terase,ni nanty biler dah jadik nenek,segala nye sorang2..eehhh!tu kalo dah jadik balu yang cun..hihi..tapi pape pon,aku salute kat nenek2 atau atok2 yang sengsorang tu...mesty mase tuwe dorang xley nak lupe kan arwah..sedih2..


Saturday, May 7, 2011

rahsia cili kisar?

hari ni aku nak wat pasal petua-petua lak...ade ke ade orang tu kata aku xreti masak..reti je tapi simpan skill..hahahaha..oke !korang tao tak,kalo kite kisar cili kering mesty yang biji2 tu xbape nak hancur..kan?jadik,nak bagi hancur senang je..mase kisar tu,korang ubuh minyak masak sikit..jangan banyak2..tapi kalo hancur sume tu,aku nak bagi medal..hahaha..sebab salu nye 90% lebih better dari yang sebelom nye..mane aku dapat petua ni?mase mak aku ajar aku masak,dia yang btao bende ni,siap mention name oyang aku lagi..haaa..kire dah lame giler lah petua ni..tapi,dulu2 ade blander ke?errkk..moden tol oyang aku..hehe..

korang tao x kalo terlalu banyak kandungan kite makan biji cili yang xhancur tu kan,kemungkinan ley jadik appendik tao..korang nak kene bedah?heee,takot...pemakanan kan penting tok kesihatan..terlanjur aku cakap pasal oyang dan mak aku,nak gak ucap 'hepy mother day'..huk2..aku penah tanye mak aku,sakit tak beranak..dy jawab 'ntah,xengat'..eerrkkkk...yelah,aku pon dah umo 21 tahon..kire dah besa toben dah aku an..haha..k lah,tu je aku nak kongsi..selamat mencube!

tu hanye cerita zaman budak2..

tadi mase aku bukak home kat fb,usha2 satu dua profile..pergh..memasing dok tunjok balak sendiri..memasing sume nak balas2 wall ke wall..masing2 sume nak lebiu2..hahaha..>>maybe aku xwat,jeles nyew nyah!oit..aku xkesah lao ko dah besa..errrkk..(means 18 taon ke atas ye) ni tak! sume bakal2 yang amek pmR..pergh...mude tu beb!ade jugak satu dua yang bakal UPSR..uh..aku pon bercinte gak,tapi time tu xde fb ni ha..lam hati ni je ade taman tao..yang aku nak sampaikan ni,tibe2 aku jadik menyampah giler2 lah..adekah jeles?haha..tidak..(aku pon ade! sorie?) mungkin aku dah rase perasaan wanita tersebot>>kenape cikgu penah tampa aku sebab aku gedik..mybe lah dy menyampah cam pe yang aku rase..ase lawak lak...tapi cikgu ni salah orang sebenar nye,'saye memang gedik lah,cikgu kene bagi secret recipe baru xgedik,deal?'hahaha..ngok gle!

sambong2,dalam otak aku ni ha pikir satu bende 'nak remove lah dorang ni,bukan datang manfaat' kejam x?tak kan?kalo korang kat tempat aku pon,korang remove gak..korang nak ke tengok adek2 korang nanes buta sebab cinta monyet?nanty ble dah besa,ilang dah cinte pandang pertama,yelah dah besa baru syok bercinte,kecik2 xbesh..topup pon kne mintak mak,bf kan same umo,mane de duit..btol x?haha..sengal je aku,ngajo bende bukan2...>>tak! sebenarnye aku xnak tengok korang..sebab xkenal then xtao spe dy then pe kene ngene ngn aku?haish..

hehh..aku ni asek dok kondem dak2 bercinte je..lantak dorang lah kn,yang ko sebok nape..huk2..aku bukan pe,aku nak aku sorang je bahagie..hahaha..ngek!xlah.....sebab nye aku jadik camni,sebab korang tu budak2 lg weh...dok kecoh dah nak kawen bagai...tunggu aku kawen dulu..sabo ley x der..jap2,mungkinkah aku dah matang??yayayayayayayayy!yelah,dulu aku pon gatal cam korang,tapi sejak dua menjak ni ha,aku jadik giler wet plus giler belaja...syok wooo lao dah dapat dgree then keje sedap,korang nak kawen ngn sape2 pon xpe..besh kan?

aarghh!aku ase aku dah giler..hahaa..dah matang ke atao mate duitan?xpaham..anyway!aku berjaya luahkan kat cini..pape pon,aku agree kalo kemanisan tu 'kita-kita' je tao..sweet ibarat mam coklat blackforest..lebie uuuu..tata!

Thursday, May 5, 2011

PART2-kawan bek bakal jejaka idaman?



-------------------------------------------------------------------------------------
'dylla2,berita baik weh,nanti kite pegi upm,besh2,jadik banker kat catur bistari'.. wah,besh2 sebab dalam pikiran aku,malas giler nak dok umt je..bosan beb..mase dalam bas tu,aku ase cam kecik je aku ni ha,sebab xkenal pon dak2 sife ..biler dah sampai sane,kami2 ade training lah an,tup2 aku satu group ngn sape ntah,xkenal2...uwaaa...'kakak2,camne ni bla bla bla...' tbe2 ade mamat ni menyampok 'ceh,kakak2 ,tu adek tu..'..haish,pe lah mamat ni,tapi aku dok pikir,mamat ni mesty suke ngorat2 ni,xpon suke nyakat2..oke fine!aku pon tenung ko satu persatu,tenung mate ko,wao!coklat terang..sweet!ncem gak muke ko an?xpe2..ko egat ko abg,ko bley buli aku lah?xmungkin...haha..aku usha ko dari jaoh je,sebab aku suke mate ko..cantek..tapi malang nye ko xperasan yang mate aku pon coklat jugak walopon mase tu aku pakai kontek lens..huk2..
------------------------------------------------------------------------------------
haa,cite aku dgn ko makin menjadik2 bile ko add aku kat fb then siap tegor aku kat wall malah kat chat lak tu..huik?aku pon approve je lah,egat ntah spe2,sebab dak umt an..'aahh,si mate coklat' pergh,sonok je ase..hihihi..xpe2,cover line..mase tu aku tak single dan available,sebab ex aku wat aku cam kain buruk..aku pon anggap diri aku cam nothing ngn dy..ko cite balek,ko kate 'aku nak mintak no ko tu ak xtao nak wat ayat cmne,tapi last2 dapat jugak..'...ngok!naseb ko gentle jgk,lao aku yang gentle,xde makne dah..haha..then,hari2 ko kol aku,ko tanye,aku ni single ke dah kapel..aku jawab 'bf aku ncet yang cantek ni'..aku xtao lak mende tu jadik seyes sampai satu ari tu aku ngadu kat ko 'aku dah jadik single dah'..seyes aku xtao ko kecewa dengan kate2 aku time tu...mase tu aku sorang2,ko tak kol dah,ko jarang msg,alasan ko,ko xtak kacaw hubungan orang..huk2..ko xtao hubungan aku camne an?tapi kan,mase malam aku break tu,ko bley datang umah aku,ko hadiah kan kek kat aku..aku keliru!aku cakap kat diri aku,aku salah pilih ke?kan bagus kalo ko jadik balak aku..tapi ko nak ke kat aku?haha..wtf je la..mase tu aku tengah bengkek..
-------------------------------------------------------------------------------------
dalam mase aku nak carik ketenangan tu,aku dok bergado2 ngn ex aku..'kalo aku ni sampah,ko tu lap kaki buruk aku..'..hahaha..tu ayat aku,xlame tu,aku egat aku buley elok kan  hubungan aku,rupe2 nye ko dah ade orang len..di sebabkan pompan tu cantek,aku pon biarkan ko..ko delete aku dari fb,aku blok ko kt fb..padan muke ko..hahaha...tapi sebelom break lagi pon aku dah cakap kt mak aku,soh dy yang carik kan...aku dah fedup ngn jejeka yang xbley pakai..
------------------------------------------------------------------------------------
seeloknye aku single,ko pon tepon aku,cam tao je an sku perlukan ko...ko dengar masalah aku yang pendam lame gler..then tros ko kate 'aku dah lame suke kat ko'.. fuh!aku egat ko xsuke kat aku?terharu beb..hehhee..tapi aku follow ko,sebab ko xnak terburu2 an?same cam aku,sebab aku nk balek ase syg aku..tapi sayang aku makin pudar dan ilang..'ko buley x tunggu aku sampai aku betol2 sayang kat ko'.. ko kate oke an??yahoo...suke2...ko layan aku cam aku ni adek plus awek ko..ko bagi nasihat cam ko ni segale2 nye tahu..tapi masok akal,tu aku ley dengar cakap ko..lagi pon ko ngn aku kan byk persamaan?kn?ko ekot aku kn?hahaha..setakat ni kalo aku mintak tolong,ko mesty tolong aku,xpenah ko xtolong aku,asgment aku pon ko wat kan?ko memang kanak2 istimewa..kah2..aku je banyak missed tolong ko..sori..lagi satu,sebab ko layan aku cam kaple tapi kawan..aku xterase kalo ko cakap aku cam kawan..sebab aku tao ko kan sayang aku..hehe..ape2 pon,aku dah mule rase sayang dan mungkin akan cinte kt ko sampai akhir hayat...then?tgu je lah ape nak jadik lepas ni..panjang gle dah ni..tata!

carik2..hahaha..

PART 1-kawan bek bakal jejaka idaman?

dulu2 aku gatal nak bercinte sangat..yelah,bile gadoh,aku mesty nanes2,asal gado je nanes..heee..bodah nye aku..senang cite,bercinte tok menanes je lah..hihi..sampai satu hari ni,aku pon nanes2 then terbreak..ops!hehe..bukan aku ye yang wat mistake,ntah ex aku xsuke aku,nak wat camne an?pastu aku pon nanes lagi..haish...nanes lgi?tak habeh...huk2..aku pon bergegas pegi bilik kawan aku...kami pasang strategi.."dylla jum kite carik2 kat ym ke fb ke,alah dapat makan free oke lah an?"..hmm,mase tu aku kan tengah frust giler baby nye lah,yelah,tibe2 kene tinggal terkapai2 tanpe sebarang alasan?korang2 ade tagged x?haa,aku gune tagged tok mencarik kawan...dalam otak aku,hanye mahu berkawan dan makan free..hahaha...mule2 ko tackle aku kat tagged,pastu ko tackle aku kt ym plk..hari2 ko wat aku ceria,mule kan hidup baru..tapi bukan hidop dengan ko lah..aku yakin!tapi aleh2,ko tersuke aku dalam diam..aku mule nye suke je ko,tapi ko laki ko kene lah tao..aku pon wat bodo je lah...hoho..lagi pon ko asek cite adek angkat lah,pastu orang dok ngorat ko lah...haish..'xpe2,aku nak kawan je' aku cakap dalam hati je..

-------------------------------------------------------------------------------------
cite aku dengan dia??xbanyak pon..sebab kawan di alam maya je beb,macam bese lah,hari2 msg,,ko lah yang salu kol aku,then aku pon lari pegi tangge..hahhaa..then satu hari tu,ko pon meluahkan isi hati ko..tapi ntah kenape aku xrase nak terime ko?ke sebab ayat ko yang salah?ntah,yelah selama ni pon gegel yang banyak ngorat ko an?ish2..pade mase yang same jugak,aku berkawan dengan lecturer aku..dah cam kat dalam novel pulak..haha..oke2,misi aku kan nak makan free..pergh!time tu memang jimat lah,lagi pon dok asrama an...

-------------------------------------------------------------------------------------
kisah aku dengan ko berlarut sampai sekarang?ye kot...mase2 aku single ko banyak teman aku,bile aku dah kaple pon ko teman aku,tapi kadang2 je sebab aku salu xbalas msg ko..pastu sampai satu hari tu,ko kate kat aku..'awak carik saye mse bile dah break je,sye ni spe?sye sangat cinte kat awak' argghhh,sampai hati ko cakap camtu kat aku kan?seyes aku hancur hati..betol lah kate abg aku,laki ngn pompuan xbley berkawan baik...then aku cakap 'xpe lah,ko jgn carik aku dah,seyes aku xnk kwn cam ko'.. tapi cite dah lame beb,then dia baru kate dia nak kawen dah..tahniah..akhirnye ko dapat jugak kawen yang ko nak sgt..hehe..

--------------------------------------------------------------------------------------
lepas je ko cakap bende yang tajam tu kt aku,aku teros kesorangan,aktiviti makan free aku pon xjalan sangat..sebab aku pk,kalo aku kawan dengan org len lebih2 pon orang akn cakap mende yang same..tapi bagus gak,sebab aku dapat kawan baru..yang lagi besh dari ko..

tidur yang cukup untuk tumbesan

hye2..haha,tajok tu sebernarnye untok baby korang yang bakal lahir nanty,..sebab beby kalo dia nak membesar,dy kene banyak tidur,then me'nyot2' sesalu..hihi..ops!oek,sebenarnya aku nak tulis pasal...

'kenapa kalo esok nye exam,korang kene tido awal..'

haa..mentang-mentang lah aku baru je abeh exam an,seminggu yang lalu..nak cakap lah kebaikan nya..haa,ade kebaikan nye jugak tao..aahhh,nak cakap keburukan dulu lah..cecite nye cengini..

keburukan nye korang pon dah tao..pe dia??mesty lah ngantok..dah xcukup tido...haish...satu lagi,korang akan rase nak pitam2 plus nak tido2 je dalam dewan pekse tu..lagi-lagi kalo soalan cam !@#$%^&* (susah lah...haaa,pk lain)..seyes!aku penah,means bukan sekali sekala,banyak kali..alah,dolu2 mase skolah@matrik seyes xngntok malah memsegar munggar..maybe mase tu aku masih mude..hihihi..alah budak2 dulu memang cergas..sekarang?separa dewase tao...bukan2,lebih dikenali sebagai remaje...suke2..haaa,lagi satu,korang percaye x akan blank??aku xpercaye...sebab aku pon belajar last minit,mane lah nak masok sume..so,xpatot aku nak marah diri sendiri kalo xdapat jawab an?huk2..tapi ape2 pon kene tawakal...oke!yelah,mase lepas exam an,aku ni g mengadu kat sorang mamat ni ha,last2 aku kene sound..hahha..tapi mase tu tengah sedih beb,sekarang wa okeh...ade ke mamat tu kate,kene tuleh+hapal 12 kali..haiya!study last minit,cane nak tulih 12 kali tu ek beb?hehe..anyway,your opnion i will try next sem k..luv u!haish..ngarot2...



haaa..kebaikan nye?korang akan pueh sebab korang bersengkang mate study mende2 tu...tahniah2!tambah2 pueh hati kalaw study asek masok otak je..tahniah2!besh an?yelah,kawan aku dok bising2 kate jangan wat camtu..aku xley lah beb,sebab nye,aku bayangkan if cukup tido pon tapi xde mende lam otak camne?maty guwe..haa,senang cite,jangan study last minit..no!seyes!hehe..pape pon ni pengalaman aku je,sebab ade yang buley study last minit an?aku je yang something wrong ckit..hehe..


haa,koran tidor cukup2 cam baby ni tao..lagi satu,mak aku paling bising kalo aku banyak giler jerawat..haish!ni sume gara2 tido xcukup plus exam aritu lah..hihi..pape pon!bubye!

Wednesday, May 4, 2011

budak2 sekarang dah 'advance'

'abg tak mau adek abg ade bf...'ewah-ewah,tu lah sesalunya bf kite memberitahu pada buah hati nya secara sengaja ataopon tidak sengaja..huk2..jap2!korang2 penah tak dengar bf korang cakap camtu kt korang?sebab ekot pengalaman aku 15 tahon lah an(konon) sume bf yang bergelar abg(mempunyai adek perempuan) sasalu nye akan berkate camtu...lawak2..yelah,dorang wat boley,bile adek dorang wat,poyo je...nak g serang lah pe lah..kenapa camni berlaku?aku penah jugak tanye,mostly jawapan dorang,'abg xpe nak kaple bape2 pon lah syg,tapi jangan adek abg yang kaple2,camne kalo balak dy camni2 camtu...'ewah2 abg-abg camni lah abg ye?konon abg yang bertauliah lagi suci murni lah..ooo..kalaw abg tu baik,adek mesty baik kan abg?tapi kalo abg tu pon beringan2 camne?adek pon nak beringan2 jugak..nak2..aku ase lah kan,dorang xnak adek2 dorang ekot jejak dorang kot..kan2?yelah,bile dah kapel ade je wayang nak wat..haish..budak2 sekarang kan dah advance..

bile usha2 -usha budak2 sekarang makin advance..betol x?cam zaman aku dulu,xde makne mak aku nak bagi ncet mase baby ke..seingat aku,aku pakai fone pon mase form 5 kot,tu pon fone kene rampas sebab bawak g sekolah..uwaaa...,yelah,mase form3 dok beli sim kad,pinjam fone then tuka2 sim..sian an?sape same cam aku?haha...lagi satu kenapa aku cakap dak2 sekarang ni advance,sebab nye,pengetahuan seks dorang dah luas,agak2 lebih dari aku kot..hahaha...yelah aku pon baru je nak blajo,sape nak ajo aku..hanye orang2 tertentu je tao..kan dulu2 penah masok berita,dulu2 hot giler cite sal budak2 darjah 6 dok rogol2 nenek lah pe lah...pe lah..haaa,aku ber teringat,aku penah tengok tao,adek dok 'men' ngn kakak dy..peh..sape yang menyangap ntah,adek ke kakak?ish2...ade rase ke pon..hahaha...ade lagi,mase aku dulu lao nak klua bandar pon xreti sangat tao,sekarang ni.dak2 dah pandai dah..siap berpakwe2..kalo satakat g date pon mak bapak bagi wet,pastu bermesre2 dalam bas,xpayah lah dek...malang nye aku xde adek nak nasihat..hahaha...k lah korang...luv u!

Tuesday, May 3, 2011

kerana nila setitik,rosak susu sebelanga

benar kah kata orang ramai,asal je "TERENGGANU" mesti macam2 orang kate,orang terengganu jahat lah,pemalas lah,bla bla bla..macam2 tao..tapi dulu2 aku pon cam caya xcaya je mende ni..kan sekarang ni pon aku dah belajar kat terengganu..mule2 memang kagum ngan orang terengganu..sebab dorang pandai-pandai plus cantek-cantek pulak tu..seyes kagum..tapi!haaa...ade tapi jugak,yang tu part yang tino nye(perempuan)..part laki dy?xmasok lagi..ade yang baik,baek sangat2..tapi yang jaat..masyaallah..ehmm...alahai,negeri yang lain pon terok jugak an?tapi sebab nye tercetus idea ni,sebab aku tengok berita tb3 semalam..3 berita berturut2 pasal orang terengganu masok lokap lah,penjara lah,ekot g lombok lah..korang tengok x?ala...nty korang search k..

lagi satu yang watkan aku menyatakan orang terengganu camni2,sebab nye,ade lah kes staff tempat aku belajar tu,'kurang jati diri'..ops!sori,bukan aku nak aib kan,tapi bende ni ley jadik teladan..sebab pe,bende tu dah jadik leluasa tapi xde sape berani nak report ke pe ke..pergh!memang syiokk kalo polis dapat tangkap dorang ramai2..aku nak tanye,if pelajar tu report polis,sape yang malu terlebih ek?aku ase mesti 'si dia' yang malu terlebih an?haha,aku pon xtao..

lagi satu yang aku nampak,ni untuk pompuan je ek,if korang bawak kete xpakai tali pinggang,memang bernasib baik kalo korang kene tahan rodblok ngn "polis jejaka"..hahaha..sebab pe?dorang ni gatai terlebih...aku cakap ni bukan sekadar cakap,aku penah kena tao,naseb bek kawan aku tu cantek je,'si polis jejaka' tu pon dok mengorat2 kawan aku yang cantek tu..hahaha..tapi xpasal2 dy kene an jawab menjawab..yelah,polis tu xnak bagi ic selagi kawan aku xbagi no fone dan xjanji nak klua date ngn dy..ish2..manusia sekarang..

hmm..korang marah xagak2??sori2 tao atas pe yang aku cakap,tapi bende ni terjadik depan mate aku je,depan mate korang,aku xtao lah cane lak an..masing2 laen cara terjadik,tapi point tu same...huk2..tu la yang aku cakap,sebab nila setitik,habeh susu sebelanga..maksod dy,sebab kan sorang dua yang wat jahat,orang ramai teros cop dorang ni camni camtu..k lah korang..tata!

Tuesday, April 26, 2011

nak cite sket!

sempena arini,lagi 2 hari ak nak habeh kan mase2 sem 4 aku kat UMT ni ha...macam2 sedih,duga,menci,suker,sume2 lah..

nak cite: mase sem4 jugak lah,aku pokai giler babi nye,xpenah ase camni,sedih+terkejut..bukan nak kate aku kaye giler,tapi,aku pokai pon sebab kesalahan aku sendiri,result jatoh...argh2 macam2...

nak cite: tyme pokai jugak lah,ncet aku hilang,ingat lagi kat kat stesen minyak..oit budus!huh..aku pon budus jugak,PELUPA!makan semot banyak ke?arrgghhh....

nak cite: ade ncet ni,aku pakai dari matrik lagi..dalam kurungan mtrik perak..peh!punye dah lame gler ak gune fone tu,aleh2,biler fone yang tadi tu hilang,"si merah budus" tu jugak nak rosak...arrghhh!!

nak cite: sem 4 jugak lah,ramai je yang wat aku sakit ati..ak nak tye"ade x aku wat korang sakit ati??"truly aku cakap,lao aku ade wat salah,tegur!jangan diam...arghh....

nak cite: sem4 jugak lah,aku jupe 'teman paling gempak'..gempak cane?korang xtao,aku je tao..hihi...

lao nak cite kat cini,banyak giler,so baek diam dari berkate2..bek mendengar dari mencarot..ahh..bla..bla..bla..uh,lepas sume nye,aku tuleh ni pon bukan sebab nak korang simpati pon TP..lao sape2 ade ncet blackberry,ley le bagi kat aku jap..hahaha...ngok!lam erti kate len,kat sape lah aku nak cite2 pon..blog ni je yang ade..huk2..uhm..terlalu banyak kenangan kat sem 4...tapi biarlah kenangan itu berlayar menjadi satu teladan kepade cicit aku ni ha..aku kan,setiap bende aku wat,ade reason tersendiri,so,sape2 yang nak join aku bley request!haha..yelah,tapi sume tu kesilapan aku jugak...korang pon amek note..

"jangan menganggap sume orang yang anda tolong akan menolong anda biler anda susah,percaya lah" ade kene ngene ke??haish...xde2...daaahh!aku nak study economy ni..tata!!muah..

Thursday, April 21, 2011

hidup seorang les dot dot..

hye korang2,lame gle xupdate,yelah,sekarang kan musim luruh hati sebab nye exam,otak jadik tergelincir sket dari magnitude nye..nak cite ni,tadi baru pas abeh exam paper kedua iaitu audit. agak cuak disitu sebabnye,xdapat keluarkan ape yang ade dalam otak ni ha,cube bayangkan?stress an?hish2,,xpe lah,dah usehe,tawakal je lah,yehoo!ops,out of topic lak,.dila nak cite ni,LES?pe tu?hahaha..LESS lah,kurang..pikir laen lah tu..dalam otak ak ni,nak jadik seorang yang PALING CANTEK!tapii...........bley ke?nampak gaye,xley..sebab nye,JERAWAT!aarrgghhhh...tidak2..tapi ak berpegang pade satu ayat ni "walo camne pon ko ade jerawat pon,ak tetap cinte kt ko..."..haha..ayat nak gempak..cis!

tadi dok usha2 blogger yang pemes2,kebanyakan nye,sume CANTEK plus COMEL serta BERGAYA!jelesssss tao...hihihi..cam kakak ni pastu kakak tu then kakak sane...haaa...usha dah?cantek2 an?blom lagi hanis zalikha ngn yuyu zulaikha yang sememang nye blogger comel ngn pemes..kan2..agak2 lao ak cantek cam dorang,bonus jadik femes gak ke?hahaha..hish!BERANGAN xnak lah femes,sekarang ak giler nak CANTEK..jangan missunderstanding di citu ye..hihi..agak2 cane dorang ley cantek camni ek?ak ase nature beauty lah..besh nye!cepat wat sujud syukur..haha..

tapi ade kemusykilan disini,yelah,kat facebook CIK GARDENIA profile pic gambo ni seperti di atas ni tao,tapi tetibe ade makluk asing mano ntah,dy dok chat ak,ciap kate ak ni nature beauty,ak pon gelak2 sebab nye mesty dy usha profile pic ak an,memang comel pon gegel atas ni an..xdisangkalkan lagi..hihi..pastu,ak pon  balas balek then ciap bersembang2 sal gegel atas ni dengan panjang lebarnye...bile dah abeh goreng sal cite gegel tu,tbe2 dy wat ayat yang ley wat ak sentap.."wak,ak bukan cakap sal gegel atas tu,gegel tu cartoon je,yang pigi caye watpe,ak cakap awk tu ha yang cantek,nature beauty lagi,asal lah ubuh pic cartoon tu..".haaiihh,sentap nyah...yelah,cam perli ak..hish!samdol betol..tettt!

tapi ciri2 cik dylla cantek biler:
-senyum dengan semanis kurma
-muke bersih bak bidadari
-paling penting,hilangkan jerawat2 ni...hish!sure balek umah kne condem ngn mak ak ni ha..takot2..
-lagi satu,biler pic cik dila di EDIT2..wakakaka...sure cantek..ngok!

gune cam fone!besh..


Tuesday, April 12, 2011

p.e.n.a.t...

kecewe je keje nye...xyah bercinte lah...hope mase final,xpk sal ni dah..pls..

Thursday, April 7, 2011

gud luck sume!

isu semase "ko start exam ble?"..haaa,tu la isu yang salu dak u tgh dok tanye2 kat bebudak u len...yelah,sekarang kan buzy pasal minggu exam...ak nye exam jatoh pade 18 April 2011..first paper tu...jadik,kene wat elok2,sebab owg2 kate,senang je paper tu,memang tolak tuah lah an lao xdapat skor...ape2 pon...korang2 pon yang bakal amek exam final tu..GUD LUCK! jangan sampai kantoi sudeh....cape2 yang ade tergado2 tu,maap kan je eh...lagi?terhutang2 tu lao ade wet,sile bayo..ngeh!tata..


Tuesday, March 29, 2011

tak lah hebat mane!

waaa...lame gler xupdate,antara faktor2 tak update blog?guruh>sambar wayar tepon>tenet xde>pegi KL>penat...hehe...tara!kan dah update blek dah ni...

korang2..pe motif ek kalaw korang beli barang tu?perlu ke motif?haha..senget!perlu lah....bagi dylla lah,dylla dah bali kasot baru...omel!itam PINK...haha..nak jugak mention pink tu...nape ek beli kasot?nape2?sebab saje..haha..nty2 ley bawak g jejalan...

dylla nak btao!berbaloi jugak lah maen netball sampai berluka2 bagai an,janji dapat menang  kepuasan..haha..pueh ke?xlah..sebab luke2 bagai2,akhirnye,kalah jugak...tak2..dapat no4..kire okey lah tu ek..bak owg kate,biar bersusah2 dulu,bia bersenang2 jap lagi...pe nye pepatah ntah...men under pe?alah,fakulti je,mane mampu g jaoh2...POYO baik je an..lalala...yelah,dylla penah bertekad,no NETBALL...tapi bile tengok owg men,ase cam besh je...same gak cam ni..no MENARI..tapi bile ade bukak sal tarian ni,nak je pegi join..haeh!xsupe bikin betol...serabai je..haha...aaahhh...pasni,xde NO bagai,YES je,sebab baru xde dah interesting kat mende camtu...ngek!okeh,abeh dah merapu..nak tengok kasot baru dylla?jeng2..comel je an..hehe..tata!

Tuesday, March 22, 2011

gud luck my dear!

arrghh..sal si moncet lagi...sowie2..hahah....saje wat entry kat moncet ni ha..sebab dy nak present FINAL YEAR PROJECT..nak tao dy wat sal pe?jeng2...tanye dy lah...cian,seminggu ase sengalsengal badan pastu tido xcukup....alahai2,tu lah,wat keje last minit...cubet laju2 ah...xpe2..bende yang awak perlu wat selepas bace entry ni...


wat slide sampai perkataan 'THE END'

mandi dulu baru tido

bangun subuh esok pagi

mandi wangi2 plus senyum2 plus pakai kacak2 TP namo serabot2..

bace bismillah sebelom present k...senyum tu penting.. :)


dan last sekali,saye (dylla) sentiasa support awak di mane jua anda berade...pergh!jiwang..ops!hehe...nahhhh....bagi awak hug ngn eyom ni...(gambar semata2)hik2...

Hugs Myspace Commentsp/s:awak yang bear besar tu...hahaha...omel!

yeyey esok result kelua!


adek2 ku..gud luck ye esok..mesty korang2 takot an?esok keluar RESULT SPM...an2?ehem2...kak dylla nak doa kan,korang lulus dengan cemerlang okeh..

adek2 nak sambong belajar tak lepas ni?lepas SPM ni?mesty korang nk sambong belajo sebab nak kejar cita2 korang kan?tipu lao xde cite2...hee...

UITM?waa...besh an lao dapat belajo kat sane?tapi frust result terok?haaa...jum2..ce click2 kat cini..tot-tot..dah click citu??nak tengok program pe yang ditawarkan?tekan tit-tit..

korang nak tao x?advantage nye kolej ni,korang belajar kat kolej ni,tapi korang akan dapat graduate same tempat,same baju dengan bebudak UITM...pergh....heaven kot lao dapat grad...korang mesty suke an lao dapat U yang hebat2?hehe..lao nak lagi senang capai cite2 korang tu,pe kate kat UPU tu korang ubuh UMT...(bukan pomot,U ak tu..)..

ape2 pon,korang bace dengan berbesar hati..dengan ketulusan jiwe...jangan sedih2 bagai...mesty ade penyelesaian nye lah...oke?kalaw boley,tinggalkan no fone kat akak..xpon,korang contact kat no ni...

Mister Potato : 0126063106(abg fakharuddin)

p/s_tinggalkan no fone kat inbox FB keh..
cik gardenia
mister potato

Sunday, March 20, 2011

aku ke yang patot masok mahkamah??

yelah2,dylla je lah yang salah an?hahaha...sowie...mukadimah je owg kate an...eeh...sebenarnye,tengah pikir2,ape kate korang if korang cakap dengan seseorang laen,tapi dy xpandang muke korang langsong2 lah..kire cam cakap ngn CIMO lah jgk(bear dylla)..yelah,macam cakap satu hala cam tu...adekah kaw xnampak ak sebab ak invisible?haeh,ni bukan skype nak invisible bagai an der...mungkin kah jua kaw ngumpat ak,tapi xnak ngaku?alalaa...btao je lah...xmarah kaw langsong,if betol salah dylla yang kaw suko bonar tu an,dylla banje eskem..nak2??(dah cam rasuah je nie)huk2..bukan rasuah,sebab dylla dah malas nak gado2 pasal kawan kaw tao x?kiter dah besar(dylla je) pikir lah mane yang terbek,plish be mature..plish..marayu2 sambil wat muke nak muntah..hahaha...oke2..hope ko bace ye,ade mate an?melihat lah dengan sepueh nye..muah2!


Emo Myspace Comments



Bye Myspace Comments

Saturday, March 19, 2011

jangan nak mudah sangat

hye2..entry ngarot lagi nijangan nak mudah sangat lah??kerek betol kaw dylla. hahaha. nak tao x pe maksod dylla ni?ye lah,kenape lah ade manusia senang sangat nak menyatakan yang dy tu sayang kat seseorang yang lain?arghh...serabai tol lah kaw ni...relax dylla ye!heeee...yelah an,mase2 dulu,mase dulu lah,watpe mao cakap perkataan 'i love u' bagai dah sekarang ni...tibe2 rasa benci giler2 tu muncul tao..agak2 korang rase x pe yang dylla ase...plish tolong rase jugak..hahaha...kali ni,dylla xkan tertipu dengan adegan jejaka jambol cam tu...sowie!dengan konpident nye,sebab dylla just tunggu sorang je yang cakap perkataan tu kat dylla..hahaha..gedik baik an!dah2..harap2,kaw bace ye entry dylla ni,and stop disturb me becoz im not a girl(tipu)..so,xpayah nak ber lebiu2 sangat...menci!(cakap dalam 1saat)..ngek!k selesai entry mengarot..hahaha... tatata!

Love Myspace Comments

Bye Myspace Comments




Friday, March 18, 2011

bungau!

tao x anda bungau tu pe?bungau tu ak pon xtao..haha..senget je...yelah,nak btao,ak ni sengal giler doe..xpaham bahase+susah nak terime teguran...pergh...kaw egat kaw wanita terhebat ke ha dylla??heeee...serabai tol..sudah..pasni,lao ade owg tego kesalahan kaw,kaw patot banje dy makan ke,banje kek ke..jangan nak tarik muka sangat lah..nanty2,sume dok lari 100 meter..wakaka...arrghh....sorie,tengah serabai giler ni...tolong!plish change me to mish perfect..tapi bagus gak xjadik mish perfect,sebab boboy kaw an dah mister perfect...i like!haha...serabai!

Sorry Myspace Comments

Thursday, March 17, 2011

kenape dak skema HOT?

dak skema hot??ha..?eerkk?emm..?tang mane yang HOT nye poet...yelah...


Flirty Myspace Comments kenape dak skema HOT?

sebab yang pertama yang dylla tao,bile dak skema lalu,sume dok kate..'uish,dak pandai tu..',ops!.haha..ngek ! tapi betol lah.. nak hot jugak?

len kali jadik skema


Flirty Myspace Commentskenape dak skema HOT?

sebab yang kedua,bile golongan SKEMA yang pandai,sume ramai yang kagum an?bile result kelua..
'minah bin minon . . . . . . . 3.99>>tahniah..!

pergh,dekan sesaje,yang dak xbape skema,tiap2 sem kate 'subjek ni jugak kene repeat,hadoi,masak!'

len kali jadik skema!


Flirty Myspace Commentskenapa dak skema HOT?


haaa...bile dah berduyun2 dak skema dapat dekan,memang market beb,ade je dak yang nak jeling-juling usha kertas mase test,haha,..dylla lah tu...sengal !lao jadik skema,xyah juling2 nak usha kertas an?sebab semesty nye stady walopon sket an?haha..
len kali jadik skema!


Flirty Myspace Commentskenape dak skema HOT?

salu nye,biler dalam kelas,encik cikgu akan panggil name,ape lagi,'sesi mengeluarkan idea',time tu sume mahkluk2 akan tertundok malu secara automatik nye...dah tu,encik cikgu dah la xkenal,malah xnampak muke2 wahai makhluk yang tertundok sekalian,jadik siapakah yang akan jadik mangse??ce teke2...ala,mesty lah makhluk yang dok kat belakang2...nape?sebab,encik cikgu kenal para2 yang dok depan,so,dy nak jugak ngorat dak yang dok belakang...iaitu..kalangan dak yang tak skema...kan HOT tu...sebab xyah jawap soalan.. ngek!

len kali jadik skema!


hahaha...pe punye idea lah...and anyway,dylla ske dylla xskema..lao dylla skema,dylla xblaja kat university kat ganu dah...ntah2 dah ade kat new york ke...pergh!harapan tinggi...lalala...




Bye Myspace Comments